Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся стар руски обектив
Автор: spektor03   
Дата:   19-02-11 14:11

Здравейте на всички !
нов съм тук във форума и се надявам това да е мястото на обявата ми [smilie24]
та, търся си една бройка от тези стари руски обективи Хелиос - разбрах че са няколко версии , но аз търся първата най-обикновената версия 44-2 мисля, че беше [smile]
Предложения може тук и на лс :)
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Търся стар руски обектив
Автор: Altrntv   
Дата:   19-02-11 14:25

Здравей,
има хелиоси на М39 и на М42 - ако не знаеш на каква резба търсиш, пиши поне на какъв апарат ще го сложиш :) Иначе успех - много хубав обектив е за цената си [shtrak]

Дата:   19-02-11 14:39

забравих да кажа , че трябва да е на резба м42 :)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   19-02-11 15:02

.. Въпросът , не е че търсиш , а колко пари даваш [smilie7] [smilie7] [smilie7]

... Щото , всеки търси нещо ..... ама е приготвил пари за кутия цигари [smilie3] [smilie3]

Автор: s_dyakov   
Дата:   19-02-11 15:38

пари пари .. колко пари .. повече от 20 лв надали си струва да дадеш.[cool]

Автор: valjo   
Дата:   19-02-11 15:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Altrntv   
Дата:   19-02-11 15:54

Тук [shtrak]

Дата:   19-02-11 17:02

имам отделени 20 лева + еконт-а :)
който е съгласен :)
а и не мисля да давам повече , защото видях из базар'ъ ,че има хора който му искат от 40 лв нагоре [smilie11] [smilie11] , все пак не мисля че тази цена е нормална - (моя преценка)
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: revertor   
Дата:   19-02-11 20:27

нормална цена няма...и в ибей няма.има цена, която някой е склонен да плати...или вече е платил.

Re: търся стар руски обектив - НАМЕРЕН !
Автор: kkkolelo   
Дата:   19-02-11 22:34

Имам няколко хелиоса (58/2), знам че са страхотни, остри, харесвам ги ... но рядко стигам до тях ... Днес сложих един и поснимах малко на отворена бленда, да видя какво толкова повече дава 50/1.8. Е не е истина, няма качвам снимки, да не му вдигна цената [smilie5] [smilie18] . Такова нещо съм видял само при Пентакс ФА 50/1.4 - снимам от Варненското плато Златните ... някъде 4-5 км по права линия - зумвам на 100 % - контурите на сградите отсечени, сякаш съм снимал от 100 м. На Хелиоса незнам как му е безкрайноста, но снимах едно малко коте от терасата на 4-5 м, зумвах ... сякаш съм му правил портрет от 0.5 - 1 м.

Вальо, щом казваш ,утре ще сложа 44-2 (черен ми е [smilie3] ) почти нов, да видя какво повече прави ... ако видя въобще разлика де, само че май трябва да затварям блендата преди да щракна ...

Автор: digitalgab   
Дата:   20-02-11 06:20

20 лева, това е изнудване. В състояние като нов, трябва да струва 50 лева поне.

Автор: valjo   
Дата:   20-02-11 09:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-02-11 09:16

digitalgab : изнудване , защо ? когато са ги пуснали са стрували 15 лева с тялото , защо сега само обективът да го даваш 50 ?[smilie23]

Автор: digitalgab   
Дата:   20-02-11 09:26

Имам предвид Хелиос 44-3 и нагоре, като нов.
То навремето и хляба беше 15 стотинки. [smile]
Специално Хелиос-44-3 е най солидно направеният от всички Хелиоси. 20 лева е нелепа цена. А 44-2 съм го подарявал.

Публикацията е редактирана (20-02-11 09:38)

Автор: kkkolelo   
Дата:   20-02-11 11:21

Хелиосите са евтини заради голямото предлагане ...

spektor03, ти ме разби с твоя икономикс [smilie5]

Първия Зенит Е си го взех за 85 лв (с 44-2), бяха дефицитни и защото гърците ги изкупуваха заради обективите. Бях млад специалист все още, програмист, със заплата 105-110 лв. Неудобството на Зенит Е е че трябва да му затваряш блендата. След 3 месеца видях Зенит ЕМ и си го купих за 115 лв. Жена ми щеше да ме убие [smilie5] щото харчих пари от сватбата. Аз е успокоявах, че ще го продам другия на гърци, но тъй си и остана [smilie5] Та това са реалните цени - Зенит = 1 запалата. ТТЛ после, мисля около 195-225 ли беше = началническа заплата [smilie5] [smilie18]

Автор: jorro_z   
Дата:   20-02-11 19:09

Спектор,

колко е струвал навремето Зенит+ Хелиос, на практика в момента е без значение. По-важното е сега каква е актуалната цена. Щото, то навремето и ладите струваха по 6000 лв, когато долара беше 1 лв, ама я тръгни сега да продаваш лада за 6000 $... Както и да е.

Не се подвеждай по писанията на някои (не всички) продавачи относно актуалната цена, а потърси по старите теми, за колко реално се продават хелиосите. Ще откриеш, че масовата продажна цена на модела 44м-4 е около 20 лв. +/- 5. В някои случаи апарата Зенит се подарява към обектива.

Относно резолюцията (така наречената острота), моето лично мнение е, че всички модели до 44м-5 са с практически еднаква резолюция, а всеки по-нов модел (5, 6 и 7) е със повишена резолюция. Справка тук:
http://www.inr.ru/~serge/sov_lens.html
Предимството (пак лично мое мнение) на моделите 44, 44-2, 44м е в това, че са с 8 ламели на блендата, което е предпоставка за по-хубаво размиване в дефокуса, а също и донякъде малко по-топли цветове (конкретно съм сравнявал 44-2 и 44м-4; на 44-2 цветовете са по-топли).
[beer]

Публикацията е редактирана (20-02-11 19:11)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР