Автор: DaRKSoRRoW
Дата: 14-04-07 22:14
Продава се Carl Zeiss Jena Sonnar 135/3.5 с MC покритие.
Състоянието на обектива е много добро, с нормалните следи от употреба по корпуса.
Лещите са чистички, в обектива има някакви прашинки, които изобщо не личат на снимки.
Блендата се движи абсолютно свободно на всички възможни позиции.
Пръстенът за фокус е малко по-натегнат при фокусиране на близки дистанции, отколкото при фокусиране на далечни, предполагам, това се дължи на факта, че е ползван предимно за снимане към безкрайност. Най-вероятно при продължителна употреба това ще изчезне от само себе си, просто аз лично този обектив така и не започнах да го използвам сериозно и по много.
Това е едно чудесно стъкло, само да уточня - има много характерен "цайсов" рисунък, красиво боке и е МНОГО остър. Всъщност, този обектив достига максималната си острота още при бленда 4-4.5, което си е сериозна благинка :).
Малко снимки:
1
2
3
И понеже е много оборотно да се пита за причина за продажбата, макар да не виждам никакъв смисъл да обяснявам за това - имам едно варио, което ми дава в голяма степен нещата, които мога да очаквам от Цайс-а и откакто го получих този обектив е слаган на апарата ми точно 2 пъти.
Цената е 110лв, като правото на коментари си е ваше, но не мисля, че бих се разделил с обектива за по-малка от посочената сума.
В цената влизат обектива, предна и задна капачка и кожен тубус.
Заинтересованите от София ще имат солидно предимство, защото, за съжаление, нямам време за куриери.
С мен можете да се свържете:
тук,
на ЛС,
GSM - 0885569524 - Иво
ICQ - 207975221
|
|