Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Още кропове, факти и изводи за Canon Pro1 :-)
Автор: Tateos   
Дата:   11-03-04 18:13

Може за някой да е вече досадно, но за други ще е интересно и полезно.
Кроповете които са направени са свалени от снимки мамиращи се тук. Интересни са коментарите и критиката е задоволителна. Това са най-добрите коментари които съм чел за Canon Pro1 и Sony 828. Има и за Nikon 8700 но за него няма публикувани снимки.
Скромното ми мнение и кропове са въз основа на десетина сайтове с превюта, към 700MB свалени снимки и няколко безсънни дни и нощи.

Та за Канона разбрах следното:
1. Има шум и то немалък особено на исо 400
2. Понякога морави контури
3. Понякога замазва границите на изображенията
4. Трудно фокусира при слабо осветление, няма AF-assist лампа или други помощни ...
5. През визьора не се вижда добре при слабо осветление
6. Лошо качество на видео запис - само само 15 кадъра за сек.
7. Ограничен запис на видео - 30сек. на максимална резолюция
8. Няма зум по време на видео запис
9. Не се продава с Power adaptor, но само със зарядно
10. Няма USB 2.0

Общо взето няма перфектна камера и въпреки недостатъците които съм изброил - бих казал че това е най-доброто (според мен) което е произведено до този момент с несменяема оптика. Никона 8700 лази подире му на много близка дистанция. Отступва му по рязкост заради Л обектива на Канона, но в някои области го превъзхожда.
Много бих искал да мога да направя няколко кадъра ама няма на кого да му се отвори сърцето и да каже - ей на ела и го виж...https://photo-forum.net/joro/emoticons/foto1.gif

За още сравнителни кропове виж ТУК

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/wzzn3372.JPG
https://photo-forum.net/images/Tateos_1079018635_CanonPro1%26Sony828church.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/dkzm2118.JPG
https://photo-forum.net/images/Tateos_1079018687_CanonPro1%26Sony828b.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/mfcj9345.JPG
https://photo-forum.net/images/Tateos_1079018706_CanonPro1%26Sony828.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Още кропове, факти и изводи за Canon Pro1 :-)
Автор: lucky   
Дата:   11-03-04 18:36

ami ela utre pri Borko K. vav Vn. i 6te po6traka6 :)

Lucky bre...
Автор: GenaDP   
Дата:   11-03-04 18:39

6te go davash li onja mjah ili njama?

Ko 6e prajte utre pri debelija? Pijanski sbor?

Дата:   11-03-04 18:43

Какво означава "Vn."?[smilie10]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-03-04 18:54

Tateos - според теб да, но добре е да разшириш проучванията си и за други апарати.

Дата:   11-03-04 19:02

Ами дай някой който съм пропуснал.
Аз съм готов да се впусна веднага при нещо интересно. Ама да не ДСЛР иначе от тях ми харесва Никон Д70, ама излиза поне 50% по скъп а и не е камера която бих мъкнал със себе си както бих искал.

Дата:   11-03-04 19:08

Leica Digilux 2

Автор: lucky   
Дата:   11-03-04 19:10

Tateos:Varna....ne znam otkade si....?
Gena:niama da se napivame taia sedmiza...4aldakov se varna i ne e 4erpil za D2h no 6te se sabirame po drugata sedmiza....6te se obadia kogato....
Ako iska6 da se vidim pri Borko i 6te ti donesa miaha......?

Автор: LinkBeat   
Дата:   11-03-04 19:28

Tateos, благодаря ти за проучванията. Аз си правех същото за мен, но много по-бавно и без
да успея да схвана отрицателните страни толкова бързо. Наистина, като четеш официалните ревюта ти се натрапва някакво положително отношение и си готов да го купиш, но мен сега ме спира главно лилавия кант и тази близост с Sony 717 като визия на снимката (затова взех HP 935 като временно решение докато се ориентирам, защото има по- човешки цветове от Sony-то), а и имам хиляди снимки с Praktica, където лилавия кант липсва и сега да се дават стотоци $ в повече за нещо което ще ме дразни ми е трудно да избера.

Дата:   11-03-04 20:05

Re lucky: Мерси за поканата ама съм чак в София. Иначе съм от Пловдив но живея по стечение на обстоятелствата Шопия. С удоволствие бих се възползвал от поканата. Thank's.

Re:LinkBeat: Аз също се колебая но везната клони повече "ЗА". Все пак имам около месец да реша.

Re: Mobby_Dick: Leica-та е с малък зум - 3,2 на 7 за Канона (за мен това е голям+). Матрицата е същата по големина, но Canon предлагат 8мп а Leika 4,92 макар че Leika може би ще е по-добра откъм качество; макрото го дават 30см на 3см за Canon, светкавицата и е по-слаба,...
Наистина не съм и гледал сампъли в нета ама като се има впредвид цената й ... за 1800$ си взимам без да се замислям Nikon D70. Та това са си точно 2 Canon-а Pro1.

Дата:   11-03-04 21:54

Tateos , Leica Digilux 2 струва 2000 Евро.
"бих казал че това е най-доброто (според мен) което е произведено до този момент с несменяема оптика."[smilie3].
Големия зоом е удобство, но и компромис с оптиката, а за макрото - не се безпокой[smilie3] .
Имаш гнездо и програми за външна светкавица. Защо реши, че вградената и е слаба?/за този обектив - тои не е дълъг като на канона./
Не ти ли харесва повече, да не е пренатъпкана матрицата с пиксели, и да нямаш проблеми от това?
На официалния сайт www.leica.com/ има кадри снимани с нея, при лоши светлинни условия - ниска скорост и на отворена бленда - кадрите са впечатляващи.(такива "сампъли" няма да видиш по официалните сайтове на други фирми).

Kwi-Kwi, Lucky-ще...
Дата:   11-03-04 23:13

OK, обади се утре по някое време - да си чукнем среща при Кайков. Ама кога ще бъде? По-удобно ми е през деня, най-добре по обядно време... Нали ми имаш телефоните?
624239 и 0888535521, звънкай да се уговорим. След 17:30 съм зает...

Автор: white_man   
Дата:   11-03-04 23:48

За 2000 Евро да си взема нещо с 2/3" матрица дето пише Лайка отгоре?
Да не си луд !
За 2000 Евро ще си взема ЕОС 10Д + няколко обектива и няма и дума да става за някаква жалка имитация с миризлива 2/3" нещастна матричка дето шуми колкото си иска и само изглежда като механичен фотоапарат

Хе-хе, бели човече...
Дата:   12-03-04 00:23

Ми луд е я, ти чак сега ли го разбра?

Дата:   12-03-04 01:52

white_man , вземаи си каквото искаш , не затова говорим.

първа  назад  1     всички  напред  последна