Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Имам една идея
Автор: cooler   
Дата:   11-01-05 14:46

Сигурно пак ще се чуят вопли ама това може да е от полза за хора, които работят професионално.Поне съм останал с впечатление че има доста такива тук.Та предложението ми е следното.Да направим една инфо банка с техниката, която би могла бъде наемана/отдавана под наем.Непрекъснато чета че се купуват обективи и камери и сигурно някой би се навил да печели по някой и друг лев на ден от наем.Говоря за наем на снимачен ден, а не "дай да поснимам па да видим после".Няколко пъти съм изпадал в нужда от доста дълъг обектив с добро качество за EOS или Nikon и не мога да си го позволя(знаете колко струва един 300/4 Nikkor например).В такива случаи търся да наема, а няма от къде.Всеки в този момент се замисля за скъпоценностите си - как така ще го дам, та аз сега си го купих или нещо такова.И как ще ми го върнат-целия в пръсти и косми. Да, и всеки има право да си ги мисли тия неща.Но за това говоря за професионална работа( или напреднали любители), където правилата за експлоатация са ясни и тренирани и където имаш бюджет за наем на техника.Мислия че това може да се раздвижи за регистрирани хора от форума и живеещи в същия град и някакви такива подобни изисквания.Помислете и да го обсъдим.Аз самия имам няколко по чепати обектива, които могат да се ползват в по специфични случаи и съм готов да ги давам.А и съм го правил под някаква форма вече.Та така.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Имам една идея
Автор: pinko   
Дата:   11-01-05 14:50

Сърфистите имаме един лаф:

Колата, жената и сърфа назаем НЕ СЕ ДАВАТ[smilie5] [smilie5]

Автор: terminator   
Дата:   11-01-05 14:57

Аааа, че какво толкова ще й сторят на жената [smilie18]

Автор: steki   
Дата:   11-01-05 14:59

w njakoj darjawi ima takiwa uslugi sto da njama i w BG

Автор: Todd   
Дата:   11-01-05 15:05

Да бе - и после на първо място във форума с моя обектив :) Ц .[smilie5]

Дата:   11-01-05 15:07

Pinko,лафа е стар и в него има доста истина.Идеята е за наемане на техника.Който не е желае да си пуска техниката, да не го прави. Риск съществува винаги. Именно за това говоря за случаи когато е обосновано и става дума за изкарване на пари и достигане на високо качество.Не за щракане в парка или на маса.Аз мисля че ако се направи някаква допълнителна регистрация на заинтересувани от тази услуга колеги във форума, това може да улесни и регламентира нещата.

Дата:   11-01-05 15:11

OSte poweche pone edna zastrahowatelna kompanija ste zastrahowa tehnikata taka che watre njama da bade nikoj - ako ti skapjat staklarijakata ste si imash nowa[shtrak]

Дата:   11-01-05 15:18

Ясно.Засега Пинко и Тодд отпадат. Ама нали знаете че то не е толкова важно с кво е снимано а кой го е снимал.Колкото до форума, при тая резолюция няма да коментирам обективи и кой на кое място е щото е смешно.

Автор: neuromancer   
Дата:   11-01-05 15:20

Стеки, тук в Бг мисля че няма къде да си застраховаш техниката, някой може да ме поправи ако греша
и пак тук не можеш да намериш техника под наем, освен при приятел

Дата:   11-01-05 15:26

BULSTRAD zastrahowaha edno wreme sega neznam

Дата:   11-01-05 15:32

Можеш да намериш на места като киноцентъра, Вихра Тарабанова и другите студия свързани с кинопроизводството.Там имат изградена система и са застраховани.Не съм сигурен че в тоя случай това ще работи, щото обикновено застрахователите изискват техниката да домува някъде, ама не съм сигурен.Тук ( във форума ) има доста виртуални познати и това мисля че е плюс за такава операция.

Дата:   11-01-05 15:39

cooler, и апарати съм давам назаем, и обективи, но само на приятели, на които имам ДОВЕРИЕ, и после и те са ми давали, и така, но никога не е ставало дума за пари...

Не бих дал оръдието си на труда, с което си вадя хляба, на непознат човек, освен ако не остави като гаранция(депозит) пълната му стойност, например, давам обектив, който струва 900 лева, разбираме се за някакъв наем, но 900 лева остават при мен, докато обетива не ми бъде върнат в същото състояние, в което е предаден на наемателя.

Дата:   11-01-05 15:45

taka njama da stane si mislja ama sigurno ste stane sas zastrahowka pinko

Дата:   11-01-05 16:00

Депозит е най-точно, но и най-неусъществимо.Аз за това говоря за наем щото като си дал пари значи че си поел ангажимент.Лошото е че винаги има недобронамерени хора и обикновено те изкофтят работата.Аз също съм давал обективи и техника на приятели и никога не съм искал пари за това, но съм готов да плащам за да мога да ползвам обективи за определени работи.И все още си мисля че не е невъзможно това да се организира.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-01-05 16:21

NFS скоро имаха обява за апарат/обективи под наем.
------------------
Да, това много добре звучи. Има обективи, много скъпи, а се ползват 5-10 пъти годишно макс.от собственика.Практика в много страни (както многократно съм срещал такива съобщения), но у нас ...би станало трудно.Проблеми ще доидат от нашия манталитет. Нека погледнем другите неща под наем, например ски. Има хора, дето по камънака ще минат с тях, само защото са си платили!!
Мисля, че е удобно за любителска практика. Професионалиста трябва да има всичко, и то дубле - за да разчита, че винаги ще му е под ръка и то веднага!
С моите професионални апарати друг не снима !! Аз снимам и си отговарям. Късаме филми посредата, но не сменяме апарати. Тази практика съм я виждал на всички места дето съм бил.
Апарати/обективи от тези дето снимам за удоволствие давам и на приятели - но не всички;)
От друга страна, ако трябва да наема техника за отговорна задача..хъм, защо нямам доверие, ако не съм снимал преди с нея!! Дори не снимам нещо отговорно с апарат/обектив, които скоро съм взел, додето не съм направил пробен филм./може касетата да пропуска светлина, може блендата да е "мързелива", може затвора да има проблем на някоя скорост, може синхрона да не е добре, може още 100 неща.../. Това не го правя, щото така съм решил...а защото съм брал ядове.
Трета седмица съм с 5-ти различен GSM, а в момента с оборотен...един не се случи читав ..като купих един..и ми ги заменя през ден /втора ръка/.Или спира "да пали", или да вибрира, или се рестартира /що разговори/срещи ми се провалиха, щото имам навика да разчитам, че тел работи, а не се е самоизключил/. Взех днеска един "оборотен" и му казах на човека 3 дена му давам и да ми дава това за което съм платил ..перфектно, или да се маха.(както му върна поредната трошка...на другия ден пак я сложил на витрината!!) Имам усещането, че май трябва да искам да ми плаща за тестванията на телефоните си, на кои какво му отказва :))
-----------------------
Въпреки всичко, бъдещето ще наложи "техника под наем" и у нас, и в някои сфери на професионалната фотография. Една гръб/матрица 4.5/6 см. за Мамия е 50 000лв. ! Е хубаво, но рядко ти трябва да правиш гигантография, тогава!??
Пинко сам казваше, че ще взима преди един от по-малък размер гръб, руски за средноформатни за 15 000, и ще го пуска под наем. Явно се е отказал:) /като гледам сега как е консервативен/.

Автор: jumbo   
Дата:   11-01-05 16:24

факт е и се примири в бг фототехника под наем никой не дава с изключение на студио и то пак на проверен човек и с човек който да седи на място
всеки който се занимава професионално има собствена техника или муфти на държавно някаква освен това какъв е този фотограф който "може" да работи с фотоапарат а си няма личен????
освен ако не е на ремонт
при видео и коно техниката нещата обикновенно стоят по-различно скъпата камера върви комплет с камерен техник а осветлението (хубавото) с оторизиран осветител.....
така че даване под наем на фототехника е една неосъществена мечта за сега
още повече след като липсва нормална сервизна база

Дата:   11-01-05 16:27

Абе за кино и видео по-може да намериш туй-онуй под наем, напр. в България се дава Дедолайт под наем и цените са поносими

Дата:   11-01-05 16:33

пинко за кино и видео има всичко под наем
само пари да имаш......
оня ден бяхме наели техника са няколко хиляди евро

Автор: thor   
Дата:   11-01-05 16:33

няма нищо невъзможно стига да има платежоспособни потребители ...[smilie6] ако се изтупате в някое френско или немско село ,и да имате пачка пак няма да си намерите нищо под наем ,но ако сте в париж но проблемо ..така че интереса клати феса ,както винаги ...[smilie6] останалото е мижи да те лъжем ,празни приказки ...[smilie6]
[smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-01-05 17:11

Иначе е гот..отиваш в Мозамбик по тениска...наемаш си едно F5..EOS1 или 1Ds...за два дена (нека да са популярни марки с AF:)) + един 100-500 мм. и гониш лъвове на фотосафарито:))
---------------
предполагам , че на такива атрактивни места ти предлагат и фототехника под наем, да не влачиш кюнци от другия край на света..освен някоя джобна камерка.
-----------------------------------------
Както гледам обаче и тия от НГ си влачат техниката по света със себе си в контейнери...та надали точно това го има някъде:)

Дата:   11-01-05 18:45

Мамка му! Разсъжденията ви са това, което търсех.Малко съм идеалист и си мисля че нещата могат да се променят някакси, а то само като се сетиш кви хора има може да ти побелее косата.Супер безотговорни.Mobby, не мисля че едно Про трябва да притежава всичко.Не е необходимо,но явно че у БГ е необходимо. За Mamyia-та само ми намери кой има такъв гръб в раЬона и няма да пипна повече диапозитив.Mamyia имат някакво представителство, даже и на две места се бият в гърдите че внасят тая техника, ама едно гръбче да имаха там с цена за наем на ден-няма.Сервизна база ли каза!!!Такива неща ме вълнуват.Реално пазара ни е толкова малък че е невъзможно тоя механизъм да заработи.Jumbo, преди 2 седмици от UVT ми дадоха един от техните DVCAM-и в пълна комплектовка, с всичко квото се сетиш и даже микрофон без човек и без даже да попитат дали не ни е необходим.Скъсаха ми се нервите ама не можех да допусна че така са отебали.Сам съм си виновен.[smilie2]

Дата:   11-01-05 18:50

А за National G, тая техника е ясно на кой е.Тя не е на фотографа, а на някой фото отдел на редакцията.Те пак не са лични.И ако тръгнеш към Африка е ясно че техниката ще я комплектоваш от тук. Дай Боже някой ден да ни се случи.[beer]

Автор: papi   
Дата:   11-01-05 18:52

аз давам обектив сигма 28-105/2,8-4 за Никон- 200 лева в брой-като ми го върнат връщам парите и си взимам наема-50 лева на месец...

Автор: machine_head   
Дата:   11-01-05 19:14

heh давам фуджи 602 под наем за 700 лева. Връщане: когато и да е... [smilie18]

сериозно: фотостудио В.Търново: 10 лева на час.

Дата:   11-01-05 19:38

както казах за видео и кино проблеми няма

първа  назад  1  2     всички  напред  последна