Автор: thor
Дата: 11-01-05 06:44
Travis![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif) ![[smilie5]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif)
и целия ми живот няма да ми стигне да напъхам в главата ти глупостите които говориш/пишеш ,просто защото не мисля по този начин .......,ти си си роден така бре ..аз ли да те отварям ..все някога ще се сетиш .. аз пък нямам претенции че Canon-ските тела не са пластмаски напротив толкова са пластмасови колкото и Nikon-ските ,но само за сведение на тебе де ще ти кажа че EOS 30/33/Elan 7/7е ...- са с метално тяло за разлика от Nikon F80/N80 въпреки че са в един клас ..така че за Canon-ските пластмаски ше имаш да земаш , че са толкова пластмасови, колкото са пластмасови глупостите които дрънкаш
цристо ,проблема при фокусирането с този големия обектив ,за мен е най вече при максимално отворена диафрагма и то не е проблем а просто неудобство което с времето се преодолява ,но сравнено с по бавните ( имам в превид светлосилата ) обективи ,винаги ще е по трудно фокусирането ,питаш ме как се фокусира с Pentax ,пробвах го ииииии но проблемо със Spotmatic ,а пък ако ми се отдаде случай/време ще го пробвам и с K1000 и ME-Super ,трябва да поискам тук един преходник за K/M42, който видях в един фото-магазин на продажба , естествено че с тях е по лесно ръчното фокусиране ....... ,
тъй като стъклата на огледалото им са пригодени най вече за ръчно мерене и естествено че е по трудно с 10D меренето с ръчните обективи ,ами това си е компромис ,ако искаш да ти е по лесно бъркаш по джобовете и ..и .. за обектив с които би искал да получиш същотто приятно размазване ии маааалко по лесно фокусиране се изсипваш вместо с 140US$ с 1550US$ ..така че това е алтернативата малко по различна картинка ( тъй като това което го прави този обектив ,онзи от 1550US$ /става въпрос за EF 85mmf 1.2L/ не може да го направи и обратно........ ,
някъде по средата картинките им се доближават една до друга ) трудно фокусиране ,но с 1400US$ в повече в джоба ...що се отнася светлината не зависи от призмата ,а от големината и вида на огледалото чрез което фокусираш , например най новите огледала за FM3а са доста по светли от тези на FM2 и един път като се сложат на FM2 ,визьора на FM2 светва толкова колкото и този на FM3а ,лошото примерно в моя случай е че огледалото/екрана за фокусиране на 10D не се сменя ,
ако можеше да се сменя тогава ,както и при про телата ако имаше избор бих могъл да си избера такова огледало/екран който да помага за по лесно ръчно фокусиране ( ако съществува такъв де ) и пак опираме до - че ако искаш качествени снимки с възможно най малко финансови загуби - трябва да се прави компромис с удобството и да се приемат някои неудобства ,но пък крайният резултат на картинката да не страда от лошото качество на скапаните зумове ...
Kътьо
ако имах такъв обектив за продаване с удоволствие бих го продал на който и да е от форума ...,ако нямаше кой да ме принуди да търся нов обектив из eBay ,надали щях да го взема и този втория,но тъй като приех офертата от около 25-на дена и прибрах стоката от която съм много доволен ,ща не-ща, ще трябва да се разделя с един от двата ,ако не открия нещо интересно до 15-на дена ,честно казано не очаквах да попадна на толкова запазен обектив ,мислех че ще е видимо използуван,тъй като той беше най евтиния предложен само за 20евро начална цена ,а на картинката изглеждаше запазен .....
,та аз го изтупах тук ,просто да покажа че изпадат интересни неща по еBay и с дебнене ,може да изкочи нещо ,иначе тъй като търся някои други магии по еBay ,мога да търся и такъв обектив за който се интересува и като попадна на нещо интересно да го обявя - нищо не ми коства ,все пак малко или много сериозните продавачи из еBay могат да се детектират лесно ,пък и за дребни суми надали ще се намират такива дребни мошенници ,пък и аз купувам само от такива които използуват PayPal ,което все пак дава повече сигурност ..
jumbo .. ..няма такова нещо бе човек ,Nikon много ми харесва ,както фотоапаратите им така и обективите им,но това което не ми харесва - си го казвам ,ти сляп ли си че не ме четеш и пишеш така на посоки ????,искаш да съм им багодарен и да им се радвам ли че са осакатили F80/D100/D70 от към страна на меренето с механични/ръчно фокусиращи Nikon/Nikkor обективи ..при условие ,че F70 ( от същия клас ) си мереше порядъчно добре ..а jumbo ??? - отговори ми на този въпрос - и след това ми пиши ако се пеня без причина ,а аз даже не се и пеня ,просто се възмущавам ..... на според мен глупавото отношение на марката Nikon в това отношение спрямо тези които са вярвали в нея поддържайки я с години , като са си купували обективи Nikkor/Nikon и фотоапарати носещи името на Nikon .....,си заслужава ...е ако не за пенене ,то повод за основателно възмущение ...
![[smilie7]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif)
Публикацията е редактирана (11-01-05 06:53)
|
|