Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 искам съвет
Автор: na4inae6t   
Дата:   09-01-05 16:47

искам да си купя дигитален фотоапарат,коя марка и кой модел ще ми препоръчате(цена до 650лева)?Не сам профисионалист,искам да снимам с него моето симеиство.Благодаря ви!

Отговори на това съобщение
 Re: искам съвет
Автор: stoevmobile   
Дата:   09-01-05 17:13

Канон!
виж в "базар" или при http://www.etronicsbg.com/index.php

Автор: sp   
Дата:   09-01-05 17:22

[smilie24]

Автор: scrap   
Дата:   09-01-05 18:02

ама ми се струва че 650 лв са много за апарат,с който ще снимаш семейството си,но твое си е решението[beer] [beer]

Автор: Madball   
Дата:   09-01-05 18:11

Samoo Canon si4ko drugo nazaden plan 619 leva powershot A85 :)

Автор: carl_cox   
Дата:   09-01-05 18:41

na4ienae6t-ето според мен-най-добрите апарати до 650 лв-
-Fujifilm FinePix S5100 -http://etronicsbg.com/view.php?cat=2&vendor=2&product=59
-CANON POWERSHOT A80 (ако го има още на парза някъде)- http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09008749
-SONY DSC-W1/S-http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09010701

на твое място бих се спрял на Fujifilm FinePix S5100...разбира се -има и други хубави модели...проучи хубаво какво има на пазара и какво ти допада...
успех в търсенето и покупката ![smilie24]

Автор: Георги   
Дата:   09-01-05 18:48

за тия пари е HP945 и снима доста прилично

CanonA400
Автор: kappa   
Дата:   09-01-05 20:07

CANON A400 nai dobria fotoaparat za ne profita s funkciite za profita. struva 300 bez dds v jarcomputers. A toia deto ti go prepora4va a85 prosto go sravni s a400 i sravni parite i posle se zamisli koi da si vzemesh.

Автор: Георги   
Дата:   09-01-05 20:13

CANON A400 nai dobria fotoaparat za ne profita s funkciite za profita

КЕФИШ МА

Автор: deutsch   
Дата:   09-01-05 20:42

И аз не съм професионалист.И се нуждая от вашия съвет.Синът ми следва графичен дизайн, учат фотография.Трябва му дигитален апарат.Няма много опит във фотографията, но му е необходим апарат с повечко различни възмжности, защото работи като гр. дизайнер в рекл.къща и му се налага понякога да си снима сам някои неща(и то от разл. характер).Pазучавахме разл.марки в нета, консултирахме се с познати, продавачи..Минахме през разл. марки-Fuji, Olimpus,Pentax и последно се спряхме на Pansonic DMC FZ20, заради 5MP(важно за гр. дизайн и рекламата),12xоптично(също мн. важно), стабилизатор, ръчни, качествен обектив (Leika), възможности за светкавица, за др. обективи и др, но то това май е най-важното.Както разбирате ориентирали сме се към цена ок.1000лв.Правилен ли е избора ни, предвид това, за което ще се използва.По форумите беше вече писано за този модел, но мен ме интересува какви са според вас + и - при този апарат за целта за която ще го купим?Бихте ли посочили др. марка за същите пари, която според вас е по-подходяща за това.10хпредварително на всички[smile]

Автор: solo5   
Дата:   09-01-05 22:56

"na4inae6t" Canon A95 е 620лв в ******** вземай него [beer]

"kappa" [smilie5]

"deutsch" Pansonic DMC FZ20 е добър апарат [smilie24]

Автор: Madball   
Дата:   09-01-05 23:09

Hahahaha mi da gi sravni samo she ti kaja nqkolko vajni razliki 4MP sre6tu 3.2 po golqm lcd display i mnogo pove4e funkcii A400 nqma nikakvi "profi" funkci!

Автор: tchani   
Дата:   10-01-05 01:55

Можете да вземете и "second hend" втора ръка. ИЗберете машинка с пове4е МП и RAW mode. С такъв избор няма да се биете по главата[smilie3] .[shtrak]

Дата:   10-01-05 11:44

Solo5, благодаря ти за отговора и за подкрепата за избора, който сме направили!Някой ползвал ли е този модел(или предишния-10), за целта, за която е му трябва на сина ми!
Ще се радвам да получа още мнения, дори и да са против този модел.Моля ви, обаче аргументирайте се!10х на всички, готови да помогнат със съвет[smile]

Дата:   10-01-05 17:27

Защо е толкова важно да има RAW?Пояснете, моля!Доколкото знам FZ20 няма, това голям минус ли е?
Някой ми беше казал, че FZ10 и FZ20 са доста шумни?Така ли е?А някой писа във форума, че не са мн добри за разпечатване?
Извинете ме, за може би поредните тъпи въпроси, но както вече споменах не съм професионалист и не разбирам.Освен това този апарат е необходим на синът ми не просто да си щрака за хоби, а като гр. дизайнер.Препочъвате ли този апарат за целта?мерси![smile]

Автор: dch37   
Дата:   10-01-05 17:35

RAW ti triabwa za da ne gubish informacia za snimkata.. pri konvertiraneto ot Raw w Jpeg se gubi informacia (podrobnosti w snimkata ei podobni) I shtom kato shte se polzwa aparata za grafichen dizain bi triabwalo da iskash da zapazish nai-mnogo detaili ot snimkata sashto taka RAW e "surowia", ne obraboten, wid na snimkata.. mnogo cheto aparatite si slagat razni filtri warhu snimkata predi da ia zapishat s Jpeg format. Ta za towa d ti triabwa RAW.. inache i JPEG warshi rabota no triabwa da e na mnogo malka kompresia.. zawisi kolko mnogo te barka krainia rezultat...

Ne sam chuwal FZ20 da shumi mnogo... sas sigurnost pri wisokite ISO-ta ama towa e pr wsichki kompaktni cifrowi aparati... pitai nsikakov. mai toi e sas FZ20 i mnogo go hwali....

Автор: Kuncho   
Дата:   10-01-05 17:38

dch37 [smilie7] информация не само като детайлност, а и като динамика!
Дори за семейно снимане не бих снимал от jpg, защото ако нещо е объркано, от RAW-а мога да извадя много .... неща [smilie7]
Бе да му мислят джепеготворците ...

Дата:   10-01-05 17:44

mda Kuncho praw si.. sorry napisah go na barzo che shte me hwane shefa :)

A Jpeg stawa za amatiori koito prosto iskat da si snimat shtoto inache baia golemi karti shte triabwa d si kupuwat :)

Дата:   10-01-05 19:11

nsirakov е с ФЗ10, шумно е на високо ИСО.
Относно JPG формата - доколко е вярно че при всяко отваряне/затваряне на файла се умазва по-малко?

Дата:   10-01-05 19:33

towa e samo ako go Save-wash.. i to zawisi na kakwa komresia...

ako da rechem imash edin fail i go zapazis sas sredno kachestwo.. sled towa go otworish i pak go zapazish shte e malko po-umazano zashtoto pak shte kompresira towa koeto imash sas sredno kacehstwo... i taka ako save-wash po niakolko pati edin fail wseki pat shte gubish malko detaili.... i nakrai ashte stane edna mazanica :) no ako SAMO OTWARIASH FAIL-a i go zatwariash nishto niama da mu se sluchi..

zatowa kogato oshte obrabotwash dadena snimka se preporachwa da ia obarnesh na TIFF ili BMP ili neshto takowa za da zapazish kachestwoto.. i sled towa da si go naprawish na JPEG che da ti zaema po-malko miasto...

Дата:   10-01-05 20:54

[smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   11-01-05 00:31

dch37, благодаря ти за отзивчивостта!Сега ми стана ясно![smile]
OFFtopic Btw,харесаха ми мн. снимките ти в твоя профил-има мн креативност!хайде друг път ще отделя време на съответното място да ти пиша повече!

Дата:   11-01-05 19:10

С риск да стана досаден, отново повдигам тази тема за FZ20 и по-специално за възможността му да се използва, за това за което вече писах!Въпреки че, съм убеден в качествата на апарата (на цената на която се продава в БГ май наистиана няма др. апарат с толкоз оптичен и MP.А и Leika си е върха в оптиаката(не случйно най-квалитетните и прецизни геодезически инструменти са с тази оптика), и макар че вече бях приготвил парите за да го купим днес и да не отлагам повече, след като прочетох това за RAW снощи се позамислих доста.Върнах се отново на всички предишни мнения за апарата, чак от началото на ноември.Знам, че решението ще си го вземем сами, но ми се щеше да видя повечко съпоставки.Макар и да не съм се обръщал към Бони за съвет, благодаря му задочно за изчерпателното инфо, както и на всички, задали въпроси по темата за качествата на апарата или обяснявали за това как са стигнали до този избор, отхвърляки др. предложения.Отделните изкказвания за шум при недостатъчно осветление ми с е сториха не чак толкова страшни.Но накрая попаднах на 2 снимки-портрети на Бони.тази , която беше направена с FZ20,определено не говори в полза на този апарат, лицето в ненестествено червено

Дата:   11-01-05 19:22

Извинявам се, но без да искам натиснах бутона за публикуване вместо Предварителен преглед.Бих искал да си изкажете отново мнението по този въпрос
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=56829&t=56829#reply_

Дата:   12-01-05 04:03

ami razlikata w parite hich ne e malka me#du D70 i FZ10... kato za nachalo ne dei da gledash kam dslr.. parwo se nauchi sas drug... i posle dawai da upgrade-wash kam obektiwi i drugi podobni..

P.P.

niama problemi za otgowora.. nali za towa sme tuk za da si pomagame :)

blagodaria za komplimenta.. oshte mnogo mo#e da se iska ot snimkite mi... inaceh wsiakakwa konstruktiwna kritika e poweche ot dobre doshla :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна