Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 300D (D Rebel) - за и против
Автор: robi-bobi   
Дата:   06-01-05 21:20

Здравейте всички.

Ето го и първия ми пост тук [smile]

Преди да ми отговорите знайте че съм изчел каквото е имало po temata на dpreview.com steves... i oshte dosta sajtowe.
----------------------
А темата е следната:
заслужава ли си този модел?

Интересуват ме предимно мнения на хора които са снимали с него.
----------------------
ЗА
- много, ама много изгодна цена.
- Канон е любимата ми марка (макар да не робувам на марките)
- Има почти всичко което имат и по-скъпите му братя
----------------------
ПРОТИВ
- виждам че много (но много) хора пускат във форума обяви че продават старите си Ребел-и. Това на какво се дължи - подменяне на техниката? Ако е така, защо в повечето обяви пише че апарата е на 2, 3 - 6 месеца?
- metering mode е само АУТО. Доста неояснимо ми е защо са пуснали така апарата. Дори аз, който се смятам за начинаещ любител, ползвам възможностите на А80 (Evaluative, Center Weighted, Spot) и ги намирам за доста полезни.
- колко време издържат батериите? Т.е. колко снимки се правят - ориентационно поне?
- Forced AI Focus - това също не ми харесва. Една от причините да взема А80 а не някое сони от същия клас беше, че ми дава повече възможности...

----------------------
малко инфо за мен и бъдещата употреба на апарата:
- Не съм професионалист и повече пари едва ли ще мога скоро да отделя (а като се има предвид и цената на обективи и други джаджи ... [smilie10]).
- в момента имам А80 и съм доста доволен. От време на време обаче усещам че му липсва динамика, че са ми малко ИСО 400 (а на толкова прави ШШШШум), че е бавен, че не мога да блур-на когато искам (е ПС е тук, но това е друго), че ми липсва Bulb, и други нещица ...
----------------------
другия вариант е да си взема S1 IS - тъй като е доста по-достъпен за мен. Но, горните проблеми ще си останат - само ще спечеля хубав зуум.
----------------------
идеята ми е че след като взема този Ребел, да си спестя купуването на апарати за повечко време и да инвестирам малко в обективи, лещи ...

Дайте някой друг коментар :)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 300D (D Rebel) - за и против
Автор: stoevmobile   
Дата:   06-01-05 21:30

Ако се разровиш из мои постинги за S1 IS, може и да го изпуснеш, като вариант [smile]
Май почти всичко съм му описал, само дето не е на едно място у една тема...
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: dch37   
Дата:   06-01-05 21:31

ami da ti ka#a ako imash A80 ne dei da gledash kam S1 IS-a.. (licho mnogo go hareswam i snimam s takaw, no niama da e goliam upgrade) ako iskash da upgrade-nesh A80 s neshto s dalag zoom po-dobre gledai kam Panasonic FZ20 (i poweche megapikseli, i poweche zoom, i dobra optika, i strahoten stabilizator, i drugi i-ta)

a za dslr pitai drugite deto sa gi pipali.. az oshte sabiram pari za takowa...

Дата:   06-01-05 21:36

уау, бързо отговаряте ;)

мерси и на двамата

то и аз съм на такова мнение за S1 IS-a, но ето реших да го спомена

явно ще трябва да чупя касичките, но първо трябва да ги понапълня още

Автор: Kuncho   
Дата:   06-01-05 21:37

Ти май изобщо не познаваш възможностите на тоя апарат [smilie7]

Автор: Andro_R   
Дата:   06-01-05 21:51

Абсолютно съм за Canon 300D, направил съм над 5000 снимки с този модел и почти не съм имал никакви проблеми с него. Можеш да направиш каквото си поискаш и то се получава. Проблемите са от страна на автофокуса - не можеш да избереш вида му, той си го избира по подразбиране и това понякога е проблем. Също така на тъмно има известни проблеми и най-доброто решение е да минеш на ръчен. относно чувствителността - на 800АСА почти няма зърно, но и това е много относително и зависи от общата осветеност на кадъра. Разликите в контрастите ги поема добре и ако трябва да съм честен - качествена снимка, изкопирана на хартия по нищо не се различава от такава заснета на 35мм. Това са основните, има и други недостатъци но за човек, който не се занимава професионално с фотография, мисля че няма голямо значение. Така, че ако имаш финансова възможност спокойно можеш да си позволиш този апарат.

Автор: lava   
Дата:   07-01-05 00:25

+++++
грабвай го.
ако можеш с хубава оптика! китовия става, но не е най-доброто (т.е. под нивото на апарата е).

Автор: carl_cox   
Дата:   07-01-05 01:17

плюсовете са повече със сигурност и компенсират минусите-зимай ако имаш възможност и идеи за различни обективи после[smilie5] ... ще станеш още едни БУНТОВНИК в редиците на форума[smile] направо си е за срамотите ако вече нямаш 300D https://photo-forum.net/static/forum/2011-03/stbk4614.JPG
http://www.radiovitosha.com/forum/images/smiles/notworthy.gif

Автор: tchani   
Дата:   07-01-05 01:44

Ето ти няколко аргумента:
1)Ползвайки същата фирма ползваш същите менюта в камерата - няма да седиш с user's guida и да разу4аваш кое за какво е наново;
Ползваш сущия софтуер за сваляне и РАВ конвериране само update-ваш.
2) Аз предпо4етох 300Д пред Д70 след също много 4етене и проби и с двата. Надделя по-богатиа избор и достъпност на оптика за 300Д. Да някои функции с които си свикнал ги няма тук (метеринг, компенсация на светкавица), но все пак минаваш в друго ниво.
3) Батерията да не те притеснява. Аз си купих резервна и още не сум я тествал, а снимам с флаша по 512 и 4есто и на светкавица и ми стига оригиналната батерия.
4) Обективите: колкото и да го плюят китовия той по4ти без пари, така 4е си го вземи: друг задължителен е 50/1.8 - тънка лайсна, но е жесток; и ако още имаш ресурс 75-300/ IS USM -става пълен и добур аматьорски комплект за стартиране[smilie3]
5) Защо и аз искам да го продам още в гаранция: Ами две седмици след като го купих с вси4ки обективи излезна 20Д, без никакъв предварителен анонс. Аз имах възмойност да си го позволя, но по това време тази опция не съществуваще. Сега пробвах 20Д-то на един приятел и ще се жертвам твърдо за него[beer]

6)Не се колебай много, 4е ще вземат да пуснат още по-нов модел. Вместо да се 4удиш ти ще [shtrak] [shtrak]

Ти гониш[smilie21]

Дата:   07-01-05 01:59

Дотук ми отговорихте на всички въпроси - за което благодаря.

Остава само да събера още мнения ;)

tchani, имаш маил от мен

Автор: cristo   
Дата:   07-01-05 10:01

от всичко, което аз съм изчел, май единственият му съществен недстатък е малкият живот на затвора, но за аматьор това не е проблем.

проблема е по-скоро, че някои професионалисти взеха този модел ще в началото, когато нямаше друга евтина алтернатива и сега като тръгнат да го продават, не се знае още колко живот има в апаратите им, повечето тела са "навъртели доста километри" (особенно "свадбарите" снимат като за световно) и не се знае кога ще се скапят - ето затова гледам с голямо недоверие на продажбите на употребявани 300D

Автор: behemoth   
Дата:   07-01-05 10:03

абе cristo, не плаши така хората един затвор е 200лева [smilie7]

Автор: ZENTEX   
Дата:   07-01-05 10:27

Verno smianata na zatvora izliza 180-200lv obshto s remonta,makar che edin zatvor izkarva sredno 25000-30000 kadara.Ima oshte edin preobladavasht defekt koito se otstraniava mnogo barzo na dosta niska cena.Kato cialo 300D se okaza dosta zdrav i nadejden za cenata si.A kato slojim i kachestvoto na kadara napravo si e super.[smilie7]

Дата:   07-01-05 10:44

Относно снимката... ем чи той си е едно към едно 10D [smilie7]

Автор: PolarBear   
Дата:   07-01-05 10:55

За парите си е без алтернатива. Подкрепям всичко, което написа за него tchani. Вкл. и това за "китовия" обектив. За другите може още малко да се поумува. Напр. преди седмица имаше обява на IVU за една добра Сигма 70-300 на символична цена...

Автор: behemoth   
Дата:   07-01-05 11:24

Има и още нещо ако се купува от USA

http://66.245.180.181/canon/rebateclaimform.pdf

по този начин 300D + 17-40L + 70-200Lf/4
излиза към 1500$ колкото е само тялото на 20D

а с тази комбинация в момента няма друг апарат от друга марка която да е по-добра за тези пари.

Дата:   07-01-05 11:35

Остава да си взема и 70-200 но на 2.8 L и купона ще е пълен [smilie7]
robi-bobi, и L-а си струва, щом вече пипнал един искам друг [smilie18]
Но най-хубавото на Дизела знаете ли кое е?
Че разликите му с другите 'яки' фотоапарати са нищожни и трябва да се гледат под лупа за сравнение, а струва ебаси малкото за нещата които прави!
Някой казал - затвора му не издуржал, друг динамиката му била... еди колко си нищожни процента по зле...
А аз вече година снимам с него и няма кадър, който да е излязал кофти, освен ако не е по моя вина де!
И най-важното - ко му плащаш? Тялото му струва по малко от най-скъпата сапунерка!
Чупи се - сменяш без да те е яд [smilie24]

Автор: pinko   
Дата:   07-01-05 12:28

Да бе, това че затвора не издържал се оказа поредната миризлива партенка, Гафа вече е на 60 000+(над шейсет хиляди кадъра) и 300дизела си пердаши без проблем...

Мой е на 18 000 изстрела и никви проблеми засега...

Автор: cristo   
Дата:   07-01-05 12:49

щом е със смяната 200 лв. значи не е проблем - мислех че е по-скъпо
за Гафа не знам, но някакъв "свадбар" тук преди 2 месеца писа че минал на Никон, защото и 2 та му Канона го предали, а 300Д-то даже по време на работа и щели да го бият, та от там съм го запомнил това

ама за аматьори мисля че е перфектен апарат и най-вече заради меренето със стари обективи [smilie24]

Автор: vladod   
Дата:   07-01-05 13:01

Апарата е супер, до тук имам направени с него около 28000 кадъра и до сега не е давал дефекти. Батерията изкарва по около 550-620 кадъра. Имам проблеми при снимането със светкавица на автоматика, ама там явно грешката е моя.

Дата:   07-01-05 18:37

Най-забележително, като каза батерия, става след като му сложиш батери грип-а [smilie24]
Става много стабилен и с дублираните копчета удобен за снимане портрет, не ландскейп [smilie7]
Относно батериите, като му набухам 2 яки в грип-а вече цял месец, не като да не снимам, ама още ток има... мистика [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна