Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Загадка с микродрайв...
Автор: boni   
Дата:   10-03-04 16:33

Значи случая е следният:
Снимам с Г3 ката и с един микродрайв 340мб ж продължение на 20 мин около 25 снимки.
Разглеждам си снимките после на екрана на апарата и са си ОК.Записани са на един фолдер в микродрайва с още 10 снимки ,снимани около 2 часа по-рано.
Слагам микродрайва в рийдъра и отварям фолдера ,а там стоят само старите снимки. Тези 25 които съм снимал през последните 20 мин ги няма .А бяха там със сигурност.
Слагам микродрайва в апарата - пак ги няма !
Правя още 20-30 тестови снимки и всичко си е ОК .Вадя слагам в рийдъра - там са си ....
Обаче онези другите ги няма !
Айде да са били в друг фолдер да съм го изтрил целия по невнимание като слагах микродрайва в компютъра,обаче те бяха в един фолдер с по-стари снимки и старите са там а новите ги няма !!!!!
Не мога да разбера какво се случи!

Отговори на това съобщение
 Re: Загадка с микродрайв...
Автор: J0R0   
Дата:   10-03-04 16:38

Ми компютри, кво да ги правиш... Моя отзарана се рестартира сам без никаква видима причина.
[smilie18]

Автор: junior   
Дата:   10-03-04 16:39

Joro, провери охлаждането на процесора!!!!

Автор: arien   
Дата:   10-03-04 16:40

Предложи сиренце на мишката- дано омилостивиш машинката и тя ти върне вече очевидно изтритите снимки.

Автор: pitarfoto   
Дата:   10-03-04 16:57

има си програмки за възтановяване на изтрити карти но може вече да е късно след като си снимал след това[smilie19]

Дата:   10-03-04 17:17

abe ne e tam vaprosa ,te ne biaha vajni .
Vaprosa e kak stana taka ???Shtoto drugia pyt moje i da sa vajni.
Zashto tochno snimkite zapisani v opredelen period ot vreme mi izcheznaha???

Автор: J0R0   
Дата:   10-03-04 17:22

Може да има някакво тайнство.
Един приятел ми разправя как снимал мощите на св. Наум (хем на лента) и от 6 филма, това бил единствения кадър който бил съвсем празен, без нищо на него.
[smilie11]

Автор: hatters   
Дата:   10-03-04 17:23

Аз преди време имах един такъв случай с G3.Тогава имах два апарата G3 и Sony S75. След един ден снимки на Царевец с децата всички снимки на G3 (с CF card) от този ден липсваха.Преди това ги разглеждах в самия апарат и нямаше никакви проблеми.Задържах апарата около 6 месеца, но друг такъв случай не съм имал.

Дата:   10-03-04 17:24

Abe tainstvo ima...
Snimah v edna krychma i edin kolega mi vika ,sega da ne vzemesh da me snimash s teia 3 rakii na masata i posle da pokazvash na jena mi..
Az mu vikam - niama,a vsyshtnost go snimah...

Автор: junior   
Дата:   10-03-04 17:24

"Тайнството на тройката"
(скоро по кината)

Автор: pinko   
Дата:   10-03-04 17:26

Според мен, Бони, този микродрайв не е съвсем наред, и на мен ми прави номера, нали ми го беше дал миналата година за Гърция, но аз реших, че проблема е в Никона 995, щото нали официално не е съвместим с МД, та тогава в Гърция ми правеше подобни проблеми, снимките се разглеждаха в апарата, но кардридъра не ги виждаше, а в същото време ми даваше, че на диска има нещо, не е ясно какво. След форматиране се оправяше, но снимките ги нямаше вече, с ФайлРекавъри се измъкваха чест от снимките, но не всичките

Дата:   10-03-04 17:27

Спред мен е от G3.

Дата:   10-03-04 17:45

Ne e pravil problem do sega !
A v G3 -kata se vijdaha i sled tova kato slojih kartata pak veche ne se vijdaha ...

Дата:   10-03-04 18:20

И при мен стана същото, но само веднъж за 6 месеца.

Автор: Ronson   
Дата:   10-03-04 19:03

Според мен проблема е във флаш картата. Имах един път подобен проблем със моя Никон 995 и флаш картата ми. Снимките се виждаха в апарата, а рийдъра показваше снимките от предишното форматиране. След нов формат нещата се оправиха.
Мисля че това стана защото тогава няколко пъти за кратък интервал от време изкравах и вкарвах апарата от топла стая на студено отвънка.
Като снимах лунното затъмнение пък държах апарата само навънка завит в плат, но температурата беше малко под нулата. Та, тогава в един момент апарата каза: Cannot read from flash card! или нещо подобно. След рестарт на апарата нещата се оправиха.
Електрониката е доста придирчива [smile]

Автор: robi   
Дата:   10-03-04 19:10

Не знам какво изпълнение са вашите карти, но стандартното изпълнение на електрониката е с температурен диапазон за работа 0-40 градуса (Рядко е по-широк). А и аз си имам от време на време проблеми с моите USB джуджавки под Win 98, които се оправя само с форматиране на там е виновна майката на Бил (май хапчетата анти - бебе не са били на пазара) [smile] .

Автор: GuruMMX   
Дата:   11-03-04 01:16

Boni, микродрайв 340мб si imat problemi ot kak sa gi suzdali..
vij iz razni forumi kak revat horata. 1Gb MD obache sa si pushka :)

Tva sa mi vpechatlenijata.

Snimkite naj verojatno si mojel da gi vurnesh s njakoe softwarche ama sled kato si shtrakal tolkova mnogo sled tova naj verojatno sa otishli...

[beer]

Дата:   11-03-04 01:20

njama nikvo tajnstvo be hora he he :)
микродрайв 340мб si e problemen ot kakto sa go suzdali!!!

vijte iz neta!

Дата:   11-03-04 01:21

ne e problema v G3-to!

Дата:   11-03-04 01:24

s Firewire Readers njamash nikoga takiva problemi :)

USB reader-a mi e samo za klienti njamahsti FW :) [beer]

a za win 98... kriva rabota...
memory leak i kofti file system...

Автор: msld   
Дата:   11-03-04 02:28

problemat ne e v Canon G3,flash cartata e triabvalo da se formatira predi snimane ,a ne samo da se iztriyat snimkite...az spetsialno prehvarliam snimkite v computera s USB kabel i software CanonCam2PC i ne sum imal nikakvi problemi...

първа  назад  1     всички  напред  последна