Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Rodenstock 68mm f 1.0 MACRO
Автор: thor   
Дата:   03-01-05 22:14

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=48556&item=3864692910&rd=1

http://www.naturfotograf.com/need_speed00.html

Отговори на това съобщение
 Re: Rodenstock 68mm f 1.0 MACRO
Автор: Tateos   
Дата:   03-01-05 23:04

Какво за това Тор - мен специално не ме кефи.

Дата:   03-01-05 23:09

ми аз като съм я пуснал тази тема не съм мислил за твоя кеф ....
още по малко съм мислил да правя на някой кефа ..
просто за информация за тези които не знаят че съществуват макро обективи които отварят на f1.0 ииии на по големи диафрагми ,като не те кефи не се разписвай оставяй темата да потъва в забвение ...[smilie19]

[smilie7]

Дата:   03-01-05 23:44

Като казах че не ме кефи имам впредвид мазнята дето това чудо вади - честно не съм го очаквал от роденщок.
Колкото до това че "съм се разписал" - ми кат не щеш да ти се разписват недей да постваш!
Ай жив и здрав.

Дата:   04-01-05 02:09

хех ,аз не поствам да ми се разписват ,но поне като не ти харесва и не знаеш , защо не ти харесва поне не го пиши , а ако малко те интересуваше щеше да се позаинтересуваш и да разбереш защо е такава "мазня" ..хех а какво друго си очаквал от Rodenstock при макро с диафрагма f1.0...изобщо какво може да се очаква от обектив който отваря на дифрагма-макс f1.0 когато се снима с него на макс-диафрагма -ако не ти е ясно можеш да попиташ - все ще се намери някой да ти го обясни ..[smilie11]
както и да е ..no  comment ..[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Ай жив и здрав и може и малко по умен през новата 2005...[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   04-01-05 02:38

Към великия разбирач:
1. Това тук е форум и хората които постват каквото и да е трябва да са готови да прочетат мнения различни от тяхните та колкото и да се имат за "велики разбирачи".
2. Никога не съм твърдял че съм от "знаещите" но това което си написал по-горе съм грамотен и съм го чел което на своя страна не може да ме накара да харесвам тази световна мазня. Не ми харесва и толкова.
3. Колкото до това дали някой е умен или тъп не може да се съди по знанията му защото човек се учи докато е жив, но по скоро по това как определя и гледа на околоните, както и на себе си.

Дата:   04-01-05 03:17

хм ..[smilie5] Тарантеос ..[smilie5]
пак нещо се напъваш ,кои са великите разбирачи [smilie11] нещо съвсем си изпушил ве пич ,аз постнах информативно ,за този макро обектиф ти се буташ и го наричаш мазня ... пък и че не те е кефил ..поне се обясни защо мислиш така ..преди да се напъваш ....после аз не търся мнение ако си забелязал ,ако търсех такова щях да задам въпрос ..но ти не ..показваш се и се оакваш че обектива бил мазня ..а изобщо не се запитваш защо ли е такъв .. и ако се беше запитал и съответно не си могъл да си отговориш ..можеше да попиташ за да ти с еобясни от великите разбирачи ..но ти не пак с рогите напред мазня та мазня ..е какво очакваш да ти пиша ..а ???[smilie11] ..и пак продължаваш "световна мазня" ..предполагам че си се успокоил вече ..а???[smilie11] или не а???[smilie11] [smilie5] [smilie5] разбрах до тук че си от великите разбирачи щом толкова категорично определяш обективи като "световна мазня" ..ами добре значи си поумнял тука между един два коментара в тази тема ..ай със здраве ..за ум е ясно нема скоро да ти дойде и с пожелания и без все тая май ще си остане .........ако има нещо нали - няма нищо ..[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Canon   
Дата:   04-01-05 10:13

Tateos
Вероятно не правиш разлика между ДРИП (DOF)
и острота във фокусираната образна област.
Ако разгледаш илюстрираната тема, ще видиш че в рамките на ДРИП при 1.0 остротата е ОК, и е далече от "мазня". Перфектно оптично решение за решаване на специфични фотографско-светлинни проблеми.
Ако нещо е "световна мазня", това по-скоро е понятийната ти система във фотографията. Кухите псевдожаргонни фрази може да са ефектни, но само толкова.

Автор: aemon   
Дата:   04-01-05 15:33

май ще наддавам в e-bay!

Автор: GuruMMX   
Дата:   04-01-05 20:50

i az iskam takvoz chudo, ama.... kat nemoga d apazaruvam ot e-bay.. taka de.. izbjagvam da pazaruvam :) vse pak sme v bG :)

Автор: nanapak   
Дата:   05-01-05 11:48

Тор, като спечелиш от американския търг обективче на руснаците, директно от Русия ли ти го пращат, или минава през САЩ? Питам принципно - ако примерно намеря карта, дали ще плащам трансфер Русия - САЩ - България (идиотско) или само Русия - България? [smilie11]
Малко ми е тъп въпроса, но хабер си нямам от тези нет-търгове. Пък ти явно редовно пазаруваш в e-Buy? [smilie11]

Автор: neuromancer   
Дата:   05-01-05 11:57

Винаги продавача ти го праща директно, няма кой да препраща от щатите.
Може да питаш дали не е и по евтино до Бг

Автор: Canon   
Дата:   05-01-05 12:17

nanapak
самия обектив е нечия собственост (т.е. на търговеца му). Трябва да се прегледат и отзивите за него, както и условията за доставка - може да е само до US или да е доста скъпа.
Трябва да се внимава, ако адреса е на P.O. box.

първа  назад  1     всички  напред  последна