Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за офтопиците
Автор: stranger   
Дата:   04-01-05 20:18

Да попитам че ми стана любопитно: как така се получава че обектите на фотографията като земетресения и други подобни или идеите с които фотографите боравят някакси остават извън полето на фотографията [smile]

Много се надявам да се включите активно в тая тема [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: за офтопиците
Автор: Kuncho   
Дата:   04-01-05 20:19

Не те разбрах, дай конкретен пример?

Дата:   04-01-05 20:26

Ми ти например Кънчо как избираш какво да снимаш?

Автор: n1x0n   
Дата:   04-01-05 20:28

Ех че си неразбран и ти Кънчо...
ми щом е фотофорум занчи трябва да може да се говори за всичко което може да се заснеме!
За земетресения, за добива на царевица от декар /нали има снимки на полета с царевица/, за болестите по прасетата майки /виждал съм и снимки на прасета в галерията/ и всичко, всичко друго.

Дата:   04-01-05 21:16

Бе разсъждавам си на глас просто и очаквам и другите да направят същото [smile]

Автор: Kuncho   
Дата:   04-01-05 21:18

То хубаво, ама не сме се сетили, не сме ги снимали, нямали сме възможност и така нататък....
Аз напоследък гледам снимки направени едва ли не от прозореца на автомобила, по лесния начин.
Едни пейзажи или едни и същи морета, хоризонти, елементи...
Наистина много са разнообразни снимките тука, но еднакви някак си, документални [smilie7]

Дата:   04-01-05 22:42

Хм, ма аз не казвам че всички трябва да се юрнат да снимат земетресенията, много съм далеч от тази мисъл [smilie8]

Автор: egreza   
Дата:   04-01-05 23:29

[smilie18] [shtrak] [smilie18] [shtrak] [smilie18] [shtrak] [smilie18] [shtrak]

Вървиш си с фотоапарат, готов да снимаш нещо интересно. Изведнъж насреща ти ламята Спаска или Годзила [smilie25] - запазваш спокойствие, нагласяш техниката/доколкото можеш!/ и [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: simon   
Дата:   04-01-05 23:32

За "идеи" както ти ги наричаш,творчески търсения или концепция, едва ли ще намериш събеседник.Цала година чакам някой да повдигне въпроса - тишина ( с малки изключения ).С много малки изключения, много много много малки...като точки.........Ще ти разкажат кво са яли, с кво снимат, кой колко точки събрал,"позата не ми харесва","аз бих го заснел другояче", това много ми харесва, това изобщо,топло- студено,кучето на Павлов...с малки изключения..много много много малки ...като точки....това е сайт за фотография ще ти кажат, не за изкуство например!?!Някой да предложи теза, на да я доказва само да я изложи...точки точки като тишина...с много малки изключения, почти тихи като точки...Десетина , петнайсет имена...и тишина и точки...
Може и да съм станал с гъза нагоре,знам ли?
Не , не съм прав тук е пълно с концептуалисти и с хора със задълбочени търсения както в съдържанието така и в изказа....
Кво ми става бе , на течение ли съм спал?

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   04-01-05 23:38

На мен много ама много често ми се случа да въздишам като гледам фотки тук. Защото видя, някой снимал нещо (като Гуру-то Последната Вечеря), ама аз имам друго виждане, бих го снимал по друг начин, по-мъздействащо и т.н. и така си правя сюжети колкото искаш, неокъществени до един по ред причини. Апък искам, ама няма. Дерзая... Примерно... Тая пуста веречя... Аз съм си казал кво бих направил под нея, обаче освен това бих вкарал зърно, бих тонирал, бих променил фокусното разстояние и т.н. и друга перспектива бих избрал, и друга поза (донякъде) на хората в снимката... Е такива неща. И това за много много снимки все така. Може би щото тепъра се уча и гледам така от вас да се уча, поне от добрите от вас. Та вие ме вдъхновявате [smilie5] или по-точно въдхновявате неосъществените ми мечти. Дано не останат такива...

Автор: fogas   
Дата:   04-01-05 23:47

Ако позволите и един въпрос-идея от мен:

Прочетох тук във ваши постове за така наречената "органична архитектура". Видях снимки на такива сгради. Та въпросът-идея ми е - Какво би представлявала "органичната фотография"?

Автор: joshua   
Дата:   04-01-05 23:51

тя, кака ми stranger, ша ти каже [smilie5]

Автор: fogas   
Дата:   05-01-05 00:01

И аз на нея разчитам Джош, ама трябва да излизам- утре ще чета. https://photo-forum.net/joro/emoticons/bulb.gif

Дата:   05-01-05 00:14

но като стана дума за концепт, архитектура и художествена фотография, се се чудя до колко арта им е изначално присъщ??? [smilie10]

Автор: sp   
Дата:   05-01-05 00:33

@simon, така е прав си... и е така защото 90% от потребителите са абсолютни любители, които тепърва навлизат във фотографията...
аз примерно се възхищавам на коментарите на themadman и винаги му ги чета и се чудя от къде му идват... истинско удоволствие да ги четеш... разбира се всеки чувства една снимка по различен начин и не винаги съм съгласен с него... аз търся начин да почувствам снимката, така както madman успява, чрез мое си виждане обаче... е това се постига с много опит вероятно, които аз примерно нямам...
[smilie24]

Автор: den_den   
Дата:   05-01-05 00:53

Това за любителите, го приемам дотолкова, че няма да си наясно с техническата страна на въпроса или за постигането на някакво изразно средство.А относно концептуалното, и изобщо изказа в изкуството.../фотографията е такова де/..ми то е въпрос на естетика..и тя като във всички изкуства се култивирта и възпитава.Спомням си в една фотографска книга четох мнението на известни майстори относноученето и моженето най общо...Та думите му бяха." добре е преди да се хванете с фотографията да учите нещо хуманитарно..." Кой квото разбра, разбра....[smile]

Дата:   05-01-05 01:41

fogas, вече пусках тема за естествената фотография, също и за копиране върху трева при което се използва реакцията на хлорофила със светлината [smile] Това са само малка част от възможните решения, ти какво мислиш, имаш ли други идеи [smile]

joshua, ми според мен им е изначално присъщ, ти на друго мнение ли си [smilie8]

Дата:   05-01-05 01:43

ахам

ps
toest, se mi se shte ga spomenavame arta, da spomenavame i zanayatchiite ...sorry, ako nyakoi e lichno zasegnat

Публикацията е редактирана (05-01-05 01:45)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   05-01-05 01:45

аз имам идея. Забелязал съм..че като трева се ...наторява по-интензивно, тя избуява. Ако се охудожестви процеса на наторяването, възможно е да се получат големи шедьоври /нещо като триене с пръсти върху емулсията, за по-интензивно проявяване на участъци от снимката/.
Не искам патент за идеята - торете на воля..опа ..творете исках да кажа

Дата:   05-01-05 01:46

хахахахаха

Дата:   05-01-05 01:51

Еми нали говорихме за тези безумни теории според които занаятчиите несъзнателно екстраполират когнитивни символи докато съзнателно творят материални обекти, забрави ли [smile]

Дата:   05-01-05 01:52

Кикотенето беше за поста на Моби [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна