Автор: arien
Дата: 10-03-04 14:39
Май не си говорим на един език, но все пак- ако ще си говорим за тълкувания на регламента, ето ви едно- казано е "миг от ЖИВОТА"- да беше само миг, та да кажете че включва цялата фотография, ама не е. Вярно, не е уточнено чии живот, но аз не се възприемам като тревичка, или скала огряна от слънцето, та да описвам техния живот. Жоро ви говори с примери- аз с обяснения- не може да изключим изцяло пейзажите, защото те може да крият някаква метафора, свързана с човешкия живот и да го описват по- добре от нечии портрет на пример. Но аз започнах този спор заради друго- не знам вие как разглеждате галериите, но вярвам че малко са хората които се водят от категориите. Отваря си потребител Х рейтинга- някоя снимка му хваща окото, той я харесва и гласува за нея- просто защото смята, че снимката е прекрасна. Това много добре си личи от мненията под снимките в тази категория- почти никой не обръща внимание на темата, всички говорят колко е дора ПО ПРИНЦИП една снимка или не. И пред вид, че снимките ще се оценяват on line, а не от жури, на края може да се стигне до парадокса някоя прекрасна снимка да спечели без да има изобщо нещо общо с живота въобще. А относно мига- действително смятам че ВСЯКА снимка е уловен миг но моля ви се- четете до края!
|
|