Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кабелче за светкавица???
Автор: SLR   
Дата:   30-12-04 13:49

Здравейте,
имате ли представа къде продават кабел между апарата и светкавицата защото обувката на апарата ми не е съвместима със светкавицата .
Проверил съм на Аксаков 7А,на Позитано и още няколко по малки магазина и нямат
Дайте някоя идея къде в София би могло да има?

Отговори на това съобщение
 Re: Кабелче за светкавица???
Автор: athom   
Дата:   30-12-04 13:56

Във фотомагазина на 2-ия етаж на Халите. Има 1.5м 3м 5м 10м...интересното е че 10м който си куих е по-евтин от 5м [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Поздрави.

[beer] [shtrak]

Автор: jumbo   
Дата:   30-12-04 17:34

бре не съвместима?!?!?!!?!? ти да нямаш някоя минолта динакс те имат само несъвместимо чехълче......
иначе всички им съвпада централната пъпка която дава контакта.... (освен ако не ти е хипер античен и няма такава)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-12-04 17:49

Виж какъв е кабела които търсиш - накрайника /според вида на светкавицата/.
Аз например имам една Варио-Вивитар, на нея указваш на какъв апарат ще я слагаш /но в 90 процента пак ще светне, ако е за светването само:)/.
Вероятно проблема ти е, че имаш на апарата само чехъл за закрепване на светкавицата, а контакта и трябва да е кабелен.
athom - хъм, аз вчера купих 5 м-14 лв, 10 м. беше по-скъп~18 лв! Не го взех само, че защото е по-дебел и обемен, а и накраиника му е друг, не които ми трябваше. Това в халите.

Дата:   30-12-04 20:40

Мерси за инфото[smile],а иначе апарата ми е Минолта А1 и като я поръчвах изобщо не обърнах внимание на таэи "дребна" подробност.Мисля поне засега да си полэвам старата че хич не ми се дават 200 евро за нова[smilie2]
Поздрави[beer]

Автор: jumbo   
Дата:   30-12-04 21:05

това дето фирмите си променят разни джаджи по техниката си за да те накарат да си купиш нова е гадорийка до шия ама няма спасение :-(
аз за 5 години трябваше да сменя 3 светкавици [smilie9]

не разбрах светкавицата ти също ли е минолта??? то имаше май някакво преходници от старо минолтенско към ново

Дата:   30-12-04 21:18

Не,светкавицата ми остана от аналоговия и е едно Unomat-че но и по принцип гледам и да не я ползвам много,а живот и здраве ако си взема догодина един D 70 ще инвестирам и в една свестна светкавица[smilie7]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   31-12-04 01:45

[smile] На Уноматчето кабелчето е съвсем стандартно. Иначе Коника-Минолта предлагат един адаптер за ISO - kонтакт, ама ти ще си прецениш има ли смисъл.[smile]
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна