Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за волокин 10 пинов конектор
Автор: jumbo   
Дата:   29-12-04 23:48

http://www.amedesign.ro/F100.htm#10%20PIN%20CONNECTOR
http://www.fotonatura.org/revista/articulo.php?id_articulo=34&pagina=1
сори второто е на италинаски
ама за сега това има в чичко гугъл
http://www.perfect4me.com/Products/mynikon/default.asp
айде и бонус
да ти кажа аз си имам оригинален и...... друго си е :-)

Отговори на това съобщение
 Re: за волокин 10 пинов конектор
Автор: niagara   
Дата:   30-12-04 00:01

jumbo, това второто е на испански [smilie5] http://www.fotonatura.org/revista/articulo.php?id_articulo=34&pagina=1

ако някой има нужда от превод, да вика, ще гледам да се справя [smile]

Автор: volokin   
Дата:   30-12-04 00:21

Джъмбо, първото с пиновете съм си го правил, функционира, то е за старт/стоп на фокуса и за спусъка.

Второто също съм го правил но не функционира, с тази схема ще пробвам пак, Благодаря!!!!!!
Интересното е че има няколко вида схеми на базата на Макс 232.

Онова което ме интересува е програмката за комп-а, ти имаш ли я? Щото незнам комуникацията на апарата с компютъра.... Тук даже се мъчихме да подслушваме какво пее апарата, но не стана.
За какво иде реч, интересува ме командните кодове за обмяна на инфо с компютъра, освен ако нямаш програмката и да ми я дадеш, ще съм ти задължен!!![smilie24]
Ай дано си реша проблема, че ми писна да се мъча да помня кое как е снимано и кви бленди и т.н....
Абе един Ф6 може да оправи нещата, ама по-добре М6 да бъде [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: komrad   
Дата:   30-12-04 00:49

bihte li obiasnili za kakvo se upotrebiava tozi 10 pinov konektor, ochevidno za vruzka na aparata sus kompa, no kakvo se celi, niakakvi modifikacii po softa, kakvi, s kakva cel... abe raziasnete malko s dve dumi :)

Публикацията е редактирана (30-12-04 00:58)

Дата:   30-12-04 00:56

с две думи:
1. първото е за стреляне с ''дистанционно'', т.е. с кабел, струва иначе около 30-40 евро по нет-а
2. второто е за четене на данните на изсниманите кадри с апарата, т.е. на каква бленда скорост, фокусно разстояние (за последното не съм сигурен, дали го може), та те се записват от камерата в паметта и, има си програмка, която ги чете. Цена около 80-100 евро, излишни пари, особено ако може човек сам да си го направи. ЗА справка Макс 232 - интеграла струва 3-4 евро, другото е без пари [smilie3]

Автор: komrad   
Дата:   30-12-04 00:59

mhm, dosta polezno, tova s infoto - neshto kato exif-che :) kakvo tochno moje da se pravi s distancionnoto? samo kato spusuk, ili mogat da se nastroivat fokus expozicia i tn?

Дата:   30-12-04 08:02

има няколко такива, едното си е просто спусък, които има застопоряване, другото е с вграден таймер и може да държи няколко часа отворен апарата, също така може и да снима през интервали (тук дано не се лъжа, не ми се търси сега) или на точно определено време, абе най-добре си виж в гугъл за:

MC-20, MC-30 също така има и безкабелно такова, май беше ML-3 или МС-3 не съм сигурен, потърси ....

Дата:   30-12-04 11:33

програмка нямам пък и да ти кажа не съм чак толков вманиачен да давам 200$ за това софтче сега на д70 ми е безплатно :-)
иначе аз имам по-добрия ремот - МС-20
а ремота МЛ-3 е за безкабелно (инфраред) команндване слага се на чехълчето на светкавицата и кабела се ръга в конектора и снимаш ефтинджос работа само 150 евро [smilie18]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ниагара аз кат не мога да го разбера пиша иаталиански :-)

Автор: niagara   
Дата:   30-12-04 11:46

jumbo, карай, [smilie3] , аз пък от техника не разбирам,
и дори да го преведа от испански, после пак някой трябва да ми го дообяснява.[smilie18]

Автор: hose   
Дата:   30-12-04 12:52

dobre de a za kakvo vi da snimate ot distanzia?!? predpolagam ima zashto de ama da popitam
puk tova deto ti pomni koga kak si snimal.... da vi kaja as si gi pomni opredeleno
bes fokusnoto rastoianie razbira se :)

sega se seshtam che imashe snimki na olimpiadata - vsichki tam snimaha taka ot distanzia - no i togava ne mi beshe iasno zashto

Дата:   30-12-04 13:07

промерно защо се снима на мач дистанционно
слагаш апарата зад вратата с широк обектив и примерни при дизпа или някакъв корнер пуцаш като за световно белким хванеш нещо
те спортните репортери ходят с по няколко тояги и не сменят обективи ами апаратите
после как си ги различават идея си нямам
ама на последното европейско зад вдяка врата бе фул с камери....

а колкото до помненето това е все едно ексфикс файла за всеки кадър за последните 100 филма
я да видим ти помнишли всики кадър как си го пуцал?
но според мен е излишно
при ф6 това се сваля на компакт флаш...

Автор: hose   
Дата:   30-12-04 17:13

e vseki kadur ne no dobrite kadri obshto vseto si gi spomniam da ti kaja chestno - no ne snimam vseki den koeto e ot znahcenie :)

po vuprosa za kamerite na vratata na futbolistite - naposleduk zabeliazvam - eurosport mai - da slagat iako shirokougulni malki kameri gore v uglite na mrejata - i kato se udari topkata i vsichko se trese :)
vsushnost moje i da ne e na mrejata ne znam tochno kude sa
no kadrite kato rakurs za jestoki prosto! :)

първа  назад  1     всички  напред  последна