Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Може да бъде много просто...
Автор: hose   
Дата:   29-12-04 12:05

Защо просто не направите така -
всички снимки се качват нормално както преди, и тези които получат 50, 100, 200 - колкото там точки решите - отиват директно в категория ИЗБРАНИ
така в тази категория ще има 100% само добри снимки
тогава единствения недостатък ще бъде че публиката ще определя кои да са там
но останалите категории ще си стоят там и който е нестандартен от цялостното мнение ще може да си ги гледа
какво мислите?

Отговори на това съобщение
 Re: Може да бъде много просто...
Автор: TheMadMan   
Дата:   29-12-04 12:12

снимай [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: seaman   
Дата:   29-12-04 12:13

Според men това е по-добър начин, тъй като така само снимките с много точки ще отиват в избрано - тоест всички ще участват в избирането кои снимки да отиват в там, а сега всеки автор сам си избира кои снимки да отива в избрания Албум.

Публикацията е редактирана (29-12-04 13:24)

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   29-12-04 13:15

Е ТЕОРЕТИЧНО като разглеждаш по рейтинг гледаш снимки над 20 (странно защо рейтинг включва само снимки в избрано, логика никаква). Ама ТЕОРЕТИЧНО. А практически Рейтинг обезмисля Избрано.

Автор: mikele   
Дата:   29-12-04 13:21

Ами аз това от месец го викам де ама не става.

Автор: Kuncho   
Дата:   29-12-04 13:23

hose, и ти нищо не каза!
Нали затова е Избрано, за да може вече доказали се да пускат ТАМ преобладаващо и тези, които не искат да гледат ширпотреба да имат избор...

Автор: seaman   
Дата:   29-12-04 13:29

Да, но автори като мен, само с една снимка с над 100 точки могат да слага по 2 снимки в Избрано. А аз не се мисля че съм от доказалите се и водещи автори. И според това е идеята на hose - че всеки може да качва "плява" в избрано.

Публикацията е редактирана (29-12-04 13:30)

Дата:   29-12-04 13:39

Бе Ваша си работа [smilie7]
Аз продължавам си търся портретен обектив...

Дата:   29-12-04 13:40

Ами кънчо ако сега се регистрирам и усна една снимка за спомен тя къде щте отиде?И плява ли щее тази снимка?

Дата:   29-12-04 13:45

Нееенам, проблема не е регистрацията.
Ако си от хората, за които е важно впечатлението на другите че си станал гуру и правиш мноу яки неща, а вътрешно осъзнаваш колко си далеч от истинската фотография... може да е важен рейтинг-а!
Аз лично няма какво да доказвам тук по простата причина, че в интернет целите са от друго естество.
С една дума: и да съм заел първите страници на рейтингите по месеци, което това лято го направих, и да не съм, удоволствието да снимам не се влияе.
А аз наистина снимам много [smilie7]

Дата:   29-12-04 13:54

Снимане и наблюдение му е майката [smilie5]

Дата:   29-12-04 13:55

Kuncho, аз си взех Canon EF 100/2 USM, чудесен е като рязкост и цветопредаване ...
знаеш, че на 300 дизела става 160мм с кроп фактора [smilie24]

Дата:   29-12-04 14:01

Честито!
Аз имам 17-40/f4 L, и лятото може да си харесам един 85/1.2 L ако дотогава не остана доволен от механичните твърди с преходник. Ако не си опитвал време е! Заслужава си тръпката [smilie24]

Дата:   29-12-04 14:13

помислете - когато е оставено на индивидуалните хора да решават те са пристрастни - на мене това ми харесва и го качвам но то се оказва "плява" за всички останали
а така гласуването ще определи доброто от лошото

а това дето некой си "много добър" не искал да гледа плява - да не влиза тук! в плявата са бисерите!!! дори и да не ви харесва!
аз лично повече няма да пиша за това правете каквото щете

Дата:   29-12-04 14:23

Споко де, важното е да ти е кеф!
Да снимаш и да показваш, пък ко ти пука колко точки е насъбрало [smilie7]

Дата:   29-12-04 14:38

Па май Кънчо си прав поважно е да снимаш и да показваш , та затова май е добре да се пказва и колко са видели снимчето, па макр и да нема точки

Дата:   29-12-04 14:44

Ем аз затова тука съм активен във форума и в експериментите и техническите обсъждания, а там (цензуриран линк) съм активен в художествената фотография [smilie7]

Дата:   29-12-04 18:24

stiga si pushil da ne zapochnesh da kashliash :))))

Автор: boni   
Дата:   29-12-04 21:33

Обясних 300 пъти едно и също нещо .
Рейтинга - това е избраното на публиката,за което Хосе говори.
Албум избрано -това са снимките които самия автор е преценил че иска да покаже с приоритет на повече хора.Него ще го видят хората които нямат време да зяпат всичко.Това е избраното на самия автор-неговите снимки с приоритет.Снимките от този албум се задържат дълго и в дясната колона на форума
Албум всичко - това са всички снимки и целта на този албум е да бъде видян от хората КОИТО ИМАТ ВРЕМЕ И НЕРВИ да гледат всичко.
Как не разбрахте до сега след като обяснявах толкова пъти че този албум избрано се прави за да имат шанс снимките ,за които авторът смята че са приоритет да имат шанс да бъдат ВИДЯНИ,защото проблемът е че 300 снимки на ден са много да минават в един албум и много от тях остават НЕЗАБЕЛЯЗАНИИИИИ.
Мисля че достатъчно празни приказки се изговориха по тази тема.

Публикацията е редактирана (29-12-04 21:35)

Дата:   29-12-04 21:50

Бони прав си така е в избрания албум всеки избира какво да сложи и е добре.Но, нека да сложи там снимка която е събрала някакъв минимален брой точки.Тогава си я мести в избрано.Така мисля че би било коректно и справедливо за всички.
и едно техническо предложение, нужно ли е снимка да съществува в двата албума едновременно?

Дата:   29-12-04 22:07

ех, mikele!
Помисли малко ... върху думите на Бонев... и ще разбереш смисъла на двата албум-а [smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-12-04 22:44

на вниманието на админ
Това е доста досаден проблем. Как ще се стимулира гласуването и мнениепостването - ето , гледам си аз албума /неизбрано/, защото предполагам, че там повече има нужда от комент...коментирам и оценявам...и ме праща в началната след всяка снимка!! Ако просто си ги гледам - повече отхвърлям[smilie5]
Това не стимулира активността в оценяване/коментиране.
Ако е нерешим софт-проблем, да, разбираемо е..но ако може да се оправи го оправете.

Дата:   29-12-04 22:50

Кънчо много добре съм разбрал Бони, всеки да си сложи снимката в избрания ако димите права.Ама казавма не да не си слага ада слаг след теста във албум всички, така наистина дето викаш плявата да остане във албум всички.Смятам че е правилно това и честно така.

Дата:   29-12-04 22:58

Но той ти каза, че в албум всички оценката която получиш не винаги ще е обективна, защото не винаги има хора, които да преглеждат и отсяват 300 снимки на ден [smilie7]
Затова основния качествен филтър си остава в главата на постващия като една самооценка и контрол [smilie7]

Дата:   29-12-04 23:21

Кънчо така е. но правил си сметка каъв е процента на фотките под 8 точки и не е ли плява според теб това?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна