Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Цифрова видеокамера
Автор: g_ivanov   
Дата:   28-12-04 15:43

Здравейте!
Искам да си купя цифрова видеокамера.
Чудя се какъв модел да избера - SONY или Panasonic? (до 1000 лв.)
Можете ли да ми кажете какъв е този I-LINK изход?
Имам още няколко въпроса:
1. При прехвърляне на записа от камерата в компютър, в какъв формат се записва и използва ли се за това специален софтуер?
2. Запазва ли се качеството и каква е резолюцията?
Ще бъда безкрайно благодарен, ако ми помогнете!

Отговори на това съобщение
 Re: Цифрова видеокамера
Автор: explorer   
Дата:   28-12-04 15:55

i-LINK е името, което Сони използва за firewire (известен и като IEEE 1394) интерфейса. Трябва компютъра ти да има firewire или на дънната платка, или отделна карта можеш да си купиш. На компютъра файловете са AVI със DV енкодинг, т.е. не можеш да си ги плейваш директно така в медиа плейъра (могат да се конвертират разбира се). Качеството е близо до DVD, резолюцията съответно е същатар забравих точно колко (зависи дали е PAL или NTSC)

Дата:   28-12-04 15:59

Благодаря за точния отговор!!!
С каква програма мога да ги конвертирам?

Автор: avela   
Дата:   28-12-04 17:38

вземи си SONY и гледай чип поне с резолюция 800.000 пиксела-ако може 3ccd

adobe premiere
обаче над 6.0 версия

Автор: shaman   
Дата:   28-12-04 18:20

Micro$oft пак откраднаха нещо от Apple.
iMovie - продукта на Apple, който работи само на МАК машини
http://www.apple.com/imovie

MovieMaker - програмката на Микро$офт...

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/moviemaker/default.mspx

Това са добри програмки за любители...

Колкото до качеството на записа от IEEE1394 - Не близо до DVD, а по-добро.. Това си е чист PAL/NTSC
Pal - 720 x 576
NTSC - 640 x 480

Добре ще е като избираш камера да вземеш такава, която има DV IN/OUT - по-евтините имат само изход.. а ако имаш и вход DV IN, ще може готовото филмче, направено в компютъра /с ефектите, надписи и т.н./ да бъде вкарано обратно в камерата и от там примерно на VHS.

Само едно предупреждение: Файловете са огромни - 1 час е около 13 GB [smilie3]

Автор: gettattoo   
Дата:   28-12-04 19:22

Да ти продам моята? Sony TRV- 30 E...Снимано е с нея около 10 -тина касети. Модела не съм го виждал да се продава в БГ.
ето ти линк:http://www.freetradephoto.com/SonyTRV-30.htm

Публикацията е редактирана (28-12-04 19:23)

Автор: mikele   
Дата:   28-12-04 20:15

Бих ти препоръчал JVC.сНИМАМ С ТАКВА и много добрае има си всчко и дж вход и изход е и снимки прави е не лоши при това работя с Пинакъл студио добре става има и хубави ефекти.А фасйложете наистина са големи бих казал над 13мб ни като се обработи се намалява се обема .Записва и ДВД и всички останали формати и лесно се работи.

Автор: ivo80   
Дата:   29-12-04 11:07

Аз за целта съм ползвал Ulead Media Studio Pro v7.0, но това беше преди повече от година, беше мн хубава програмката, енкодваше директно в зададен кодек, аз ги правех на mpeg2, заради слабия hardware (Duron 700, 256 RAM) А Premiere-то ми искаше CPU с поддръжка на SSE.
Относно камерата, не ти трябва слот за памет, само оскъпява конструкцията. А ти на флашката можеш да запишеш филмче с качество като от GSM или снимки, с такова качество.

Автор: jumbo   
Дата:   29-12-04 11:16

айде сега пак глупости.... това че чипа е 800 000 пиксела нищо не значи и 3мпиксела пак нищо не значи това са търговски похвати
камерата използва тази резолюция само за снимки
за видео си ползва стандартната пал резолюция
вие изкарахте камерата по качествена от про камерите.... смеееееех
много малко са камерите в света които имат повече пиксели които се използват за картинка при ТВ и това са хайдефинишън поколението

колкото до ДВ сигнала той ако се свали 1:1 е доста по-качествен от копресираното вече двд
но това е друга тема

Дата:   29-12-04 14:06

Страхотни сте с отговорите към мен!
Много ми помагате!
Едно не мога да схвана- този DV out как мога да го съвместя с компютъра? USB-то не върши ли по-добра работа?
Доколкото разбирам от думите ви - прехвърления в компютъра огромен файл е с много добро качество, но при конвертирането какво става - да не се получи филм с ниска резолюция? Най-вече ме интересува този последен резултат. Искам филмите да си ги записвам и съхранявам на CD-та.[smilie24]

Дата:   29-12-04 14:41

Ми този изход си е пак един вид USB но малко по друг стандарт, а ако смяташ че като от 20Гб направиш 4,6 Гб няма да се промени качеството, не си прав.Но така е.

Дата:   29-12-04 15:38

Е ти сега ме изненада напълно с тези 4,6 ГБ!!!
Нямах предвид да записвам на DVD, а на CD! Това е голямата въпросителна пред мен - затова се интересувах за софтуер за конвертиране и изобщо струва ли си труда. Искам да си гледам СД-тата на компютъра и евентуално през TV-out - на телевизор.
Все пак не мога да си позволя много скъпа видеокамера - максимум 1000 лв. мога да дам.
И още нещо - за DV изхода е ясно, но как да го включа в компютъра???

Публикацията е редактирана (29-12-04 15:40)

Дата:   29-12-04 15:57

jumbo
говори ми за търговски похвати[smilie10]
не виждаш ли, че човека иска през USB да си качва материала...
какво да сравняваме 1/6ccd с 1/4, с 1/3 или с 2/3 като става дума за камера до 1000 лв...
при 800 000 пиксела за ориентир, ефективните му към 320 000 с добро осветление му стигат.
и Sony е за предпочитане. при тях поне 1/4ccd е стандарт.

Дата:   29-12-04 16:00

За него трябва платка ако няма такава интерфес на самото дъно , но тя е около 15$ не скъпа, а само за дик ами става е не ДВД качество де но ако си разделиш филам две да речем е задоволително.А иначе да ти кажа 9мин и малко свални на диска са около 2Гб.Като ги обработиш се получава един диск отоколо 550Мб. със задоволително качество.

Дата:   29-12-04 16:04

с кабел. въпроса е дали имаш fireware на PC-то.

Дата:   29-12-04 16:11

А бе ако няма се купува не е скъпа картата с кабела при това се продава.А аз снима с JVC на 1.92 мегапиксела и съм много доволен.

Автор: ivo80   
Дата:   29-12-04 17:43

mpeg2 става някъде 10-12 мб за минута, и качеството е добро, сметни си го, ако искаш можеш да го компресираш и на DivX или нещо подобно в нета има доста ръководства, кое как с какво.

Дата:   29-12-04 18:53

опитвам се да обясня че това че камерата е 800к пиксела не е някакво предимство при видео както и да е (аз съм оператор не инженер)
колкото до записа на ЦД ми сори пич ако искаш качество само ДВД от личен опит знам че перфектно качество се получава при 1 час = на 1 диск тоест 4.6гб от там нататък е компромис

Дата:   29-12-04 19:00

Абе напоследък DivX и Xvid дават доста добри резултати, мисля че няма да има проблем с разликата между DivX и DVD.

Значи, необходими са:

1. firewire
2. кабел (ако не идва с камерата)
3. Софтуер, примерно adobe premiere
4. кодеците на DivX и Xvid (свалят се безплатно от интернет)

Компютъра ти трябва да е много мощен, не се учудвай ако отнема 1 ден да компресираш DV към DivX (като евентуално можеш да събереш 1 час на 1 или 2 CD-та). Приготви се за голяма играчка със софтуерите и настройките, това дето си го намислил е възможно, но не чак толкова просто.

Дата:   29-12-04 19:21

хехе най ми харесва като някой пусне дивхикс на една хубава 42 инчова плазма :-))))) купон от квадрачета за разлика от двд то [smilie5]

Дата:   29-12-04 22:11

Просто не си гледал филм енкоднат със последните версии, наистина имат страхотен напредък в последно време. Освен това има значение дали този, който е компресирал, се е мъчил да събере филма на 1, или на 2 CD-та.

Дата:   29-12-04 23:21

ами оня ден гледах енкоднат с последни версии
абе аз все пак съм освен фотограф и оператор това нищо ли не ти говори?

Дата:   29-12-04 23:56

Ами щом се занимаваш и с това, би трябвало да знаеш, че DVD-то е mpeg2, а DivX-а е mpeg4 компресия, т.е. много по-съвременна и мощна. Мога да се хвана на бас, че ако ти пусна филм направен на 2 CD-та с последна версия DivX, и DVD, няма да можеш да кажеш кое какво е. На DVD-тата понякога също се виждат артефакти от компресията, и няма нужда от 42-инчов плазма телевизор, всеки компютърен монитор има по-добра резолюция и може ясно да се види за какво става дума.

Автор: joshua   
Дата:   29-12-04 23:58

ади пооо-пооолека с модите и мощностите

Автор: Grandpa   
Дата:   30-12-04 02:06

Jumbo [smilie24]
Imam 3CCD Sony TRV-900 (staro, ama dobro) i sym sys syshtite vpechatleniq za kachestvoto, DVD , DivX, xVid etc.
Mozhe i da ne sym gledal dobre encodnati s poslednq DivX codec, ama kakvoto sym gledal i probval DVD-to e po-dobro.

Samo za razlika ot Jumbo smqtam, che do pochti chas i polovina si se kachvat na DVD-to (govorim za lubitelski material ot kamerata) s otlichno kachestvo.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна