Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Unikalno gotino sravnenie na 8mp kameri
Автор: boni   
Дата:   05-03-04 23:33

Чичо Стив ни е приготвил чудесно сравнение на 3 те камеро използващи 8мп сензор на Сони:
Сони Ф828,Канон Про1 и Никон 8700. Без думи - една снимка правена с всеки един от тях !
Гледайте тука :
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/pro1_samples.html

Отговори на това съобщение
 Re: Unikalno gotino sravnenie na 8mp kameri
Дата:   06-03-04 00:01

Аууу,Канона ги отвява като стой та гледай !
И резолюцията му е най-добре,и шума и динамиката ...И има най-филмов вид кадъра.
Сонито прави някакви шарпенинг артефакти,Никона пък много маже.Канона е направо връх !Явно с тоя L обектив ....

Автор: carl_cox   
Дата:   06-03-04 00:01

mmm dosta interesno ;)
mersy BONI :)
Opredeleno saita na STEVE e edin ot nai-poleznite i interesni saitove za digitalni kameri :)

Дата:   06-03-04 00:11

na purvi pogled slagam CANON pro 1 na purvo miasto,posle NIKON 8700...
intersno 6te6e da bude da vidim kakvo moje i KONICA/MINOLTA dimage AZ-tia su6to e s 8 mp sensor...moje bi po-natam..:)

Автор: Tateos   
Дата:   06-03-04 00:13

Бони опитвам се да постна кропове от тези снимки ама нещо не ще кажи как...

Автор: msld   
Дата:   06-03-04 00:13

eeeeee,Canon-a si e Canon!

Дата:   06-03-04 00:14

Ot kyde gi vadish tezi kropove?T.e kyde si gi kachil ???

Дата:   06-03-04 00:18

Днес по обяд се чухме с Жоро и той ме посъветва да ги кача в моя профил и от там с линк да ги постна тук - да ги видят хората...
Не става.
Виж ги в профила ми:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=398

Публикацията е редактирана (06-03-04 00:41)

Дата:   06-03-04 00:25

Mi ti slagash URL na stranicata i iskash da se otvori kato kartinka...Ne moje taka - sloji adresa na samata snimka - desen buton varhu neia i ot properties...

Публикацията е редактирана (06-03-04 00:52)

No Subject
Дата:   06-03-04 00:27

Публикацията е редактирана (06-03-04 02:56)

Автор: danikey   
Дата:   06-03-04 00:29

ei prikazlivci :)) noshti kukumiavki :))
i az do sega gledah sravneniata pri stiv... sled kato govorihme dnes vecherta s Boni za 300D i pro1 ...toi shte se seti sigurno D ot Plovdiv... ta napalno sam na mnenie che Canona e super sravnenie sas Sony-to vse ne mi se viarvashe ama sega kato gledam tva sony e mnoooogo zle....

Автор: danikey   
Дата:   06-03-04 00:30

sega ideiata e da se poizchaka moze bi shtoto aparata si e super presen i vse oshte mi se struva dosta skap mai a ...

Дата:   06-03-04 00:45

Eto vi go bre !!!
Izbirate harakterno miasto ot snimkata - v sluchaia s diagonalni linii _ mnogo detail i gledate rezultata. Tuka e vajno da se vidi kak trite kameri shte vazproizvedat naklonenata chast na pokriva - tia e naj trudna - vijda se che Canona s L obektiva napravo gi razmazva:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/xyvo2793.JPG
https://photo-forum.net/images/boni_1078526518_comp.jpg

Дата:   06-03-04 01:12

Обаче Сони пак си продадоха добре матрицата....Чудя се що Канон не си правят матрици за любителските апарати??? Сигурно не им се занимава...

Автор: zar   
Дата:   06-03-04 01:14

ами според мен са решили да не се мъчат да правят нещо което вече го има, а се развиват другаде... а тая разлика само на оптиката ли се дължи???

Дата:   06-03-04 01:15

Оптиката явно е много по-добра,но е важен и софтуера.Никона май много ги компресира.

De go DICK-a splesnat...
Автор: GenaDP   
Дата:   06-03-04 02:30

...da kazhe sega za Zeiss-a na Sony-to i za neZeiss-a Canon-ski...

Автор: LinkBeat   
Дата:   06-03-04 08:44

Въобще този Canon Пro 1 откакто го забелязах преди 2 седмици само за него си мисля- прави впечатление и външния му вид и фунционалността и данните, а сега става ясно че другите само се опитват нещо да си правят, а тука има истински резултати. Браво!

Дата:   06-03-04 12:12

predi malko razbrah 4e edin priatel tuk v Sofia ve4e si e kupil CANON PRO 1...s neturpenie 6te go razgledam i posnimam ..;)
Napravo kato gledam snimkite mi idva ereti4nata misul da mu go otkradna ..;)naistina tozi model na CANON mai 6te udari konkurenciata ...mai SONY F828 ne e nai-uspe6niat model na SONY...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-03-04 13:21

Я гледай ти!! Тази матрица можела и да не шуми на 8 п.!!!! Бре, бре , бре.
И Канона и Сонито (за Никона нямам инфо) са добри апарати за класа си, и имат разл. КОНСТРУКЦИЯ, щото са различно ориентирани - там е разликата. Разлика може да има от софта (което е дискусионен въпрос -аз лично предпочитам първично изображение), но определено обектива на Сони не е по-калпав (при предишните модели уж беше добър :)))...а щом Сони ПРАВЯТ тази матрица, предполагам, че и оптимално могат да си я настроят.
Стиви смешника ми служи само за забавление - всеизвестно е, че там се рекламира това, което се плаща най-добре, не се чудете защо Канон винаги там бележи ВРЪХ пред всички...после се сърдите, що там ценовата политика на Канон е радикално различна от тук например (не като при другите фирми). Нещата са вързани, и не може да бъде друго яче. Комерса клати феса..
При Стиви няма Лайка - защо ли!!!! Пък хората като пишат при него в рубриката "и други"за този чудно добър апарат, които като някои са хванали...са забравили за всичко друго .. Стиви обяснява, че виж ..това бил некъв Панасоник. Трябваше да се регистрирам, за да обясня...
Одеве видях едно такова Сони за първи път. Очаквах го по-голямо на габарит. Обектива е супер , но тази вилка на захвата с тялото...наистина е удобно, но прави апарата по-нежен ми се струва (по съвсем бегла преценка). Решението на Канон Про-то по ми допада лично - защото държа на здравината и на класиката в конструкциите, мисля, че ще е по-устоичив на здравина.
Изобщо, аз Ви препоръчвам, всеки да си избира според потребностите и предпочитанията, и да търси разнообразна информация преди избора си, или проба с конкретния апарат. Ако ще са кропове - от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ поне. Аз лично на такива точно като Стиви не вярвам грам. Ако щях да си купувам такъв апарат, така щях да си направя изводите.

Mobby_Dick, има добри Leica-и при Steve
Автор: menthol   
Дата:   06-03-04 13:37

http://www.steves-digicams.com/cameras/leica.html

Автор: white_man   
Дата:   06-03-04 14:07

Toi Mobby_dick byrka saitovete na Phill Askey (dpreview) s tozi na Steve (Steves-digicams),ama kvo da pravish,sluchva se :))

Кво има за чудене?
Дата:   06-03-04 14:24

Както вече съм отбелязвал - когато някой е тъп, то е за цял живот...

А добре че беше DICK-а, че да ни се изясни на какво се дължи ценовата политика на Канон. Ама не е изяснил щом обектива и матрицата при Канон и Сони са еднакво добри, що изображенията не са? Щото имали различна конструкция?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-03-04 14:55

sluchva se white_man но в случая не на мен. Виж дискусионните форуми за кои апарати са предвидени...има и за Панасоник, а за Лайка - НЯМА .в "други", ако си отвориш тема. ЗА ТОВА ГОВОРЕХ, И Е ПРИ СТИВИ.
има ли Leica . А като кликнеш там на Other makes там можеш да видиш...някои ако си е отворил тема, например
Leica Digilux 1 Fantastic! Пък и като прочетеш вътре, и мнението на Стиви, можеш да си направиш личен извод, за политиката му.
GenaDP
"Както вече съм отбелязвал - когато някой е тъп, то е за цял живот..." - това твое лично прозрение за себе си е вярно, и съм напълно съгласен. Аз тук не съм седнал да дискутирам личните проблеми на тоя -оня, а си казвам личното мнение, от съчиненията по картинка, които правиме. Така, че ако искаш да си полезен - обясни ми за "Я гледай ти!! Тази матрица можела и да не шуми на 8 п.!!!! Бре, бре , бре." - защото наистина не вдевам, как една матрица изведнъж се превърна в "прекрасна", а един хвален обектив в "кофти". А ако намекваш, че цайсовия обектив на Сони е боклука...твое си мнение.
Аз пак казвам - по такива картинки НЕ ВЯРВАМ. Ако имам файлове СНИМАНИ с двата апарата при равни условия и характеристики, дори от мен, лично. Кропове на шопа. Шарпвам на степени - и ако по острия се издъни и даде кофти картинка на бликове , т.е. няма ресурс повече - то тогава има заложен софт за автошарп в апарата. Аналогично и за шум...и за цв.контраст и др. ТОВА ПРИЗНАВАМ АЗ.

Мне...
Дата:   06-03-04 21:32

Нямах предвид себе си, като говорех за простотията по хората, но това, че не си вдянал, си е в реда на нещата (справка - цитата по-горе).

А тоя велик алгоритъм за тестване на изображения - твое лично откритие ли е, или го сътворихте по време на груповата терапия?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна