Автор: icikonti
Дата: 27-12-04 16:11
Така е...!
За моят SLR няма произведен фабричен 12 мм.
Аз си приспособих един 17 мм , който също затъмнява краищата , но това е риска на живото предаване.
Този обектив тежи по-вече и е по-дълъг от вариото ми 80-200 мм /което е елемементарно варио/.Освен предната леща - която е огромна , всичките други лещи са за компенсация на картинката и за уйдурдисването й да дойде на 17 мм.От това губя - първо пари , щото повечето лещи са по-скъпо начинание и качеството пада-не е все едно да мине светлината през 8 лещи и не е все едно да мине през 16.
Ама кат сме се заловили с тези огледално-рефлексни камери , не можем да видим нищо друго!
В момента тече "масовизацията" на фотографията в България.Такива масовизации са текли е преди , само , че на световно ниво.Тогава - през 60-те /или малко по-рано/ са се наложили тези огледалки , като по-добри/бързи/ за работа.И юруш на маслините....всеки фотограф с огледалка.Ама , че предходните модели са по-добри с прочутата си рязкост , майна им...!!!!Че даваме повече пари , за по-сложни обективи.... майна му!!!/нали сме по модата/
Та така е и в момента... масата определя тенденцията в апаратостроенето.Юруш на скъпите дигиталки , щото са по-мързеливи и като ги вдигнеш - веднага правиш снимка.Що трябва да се зориш с разните му там бленди , светлини , транспорти , проявявания и т.н. "глупости".Ще дам повече пари , ама ще се похваля след това , че съм дал!Двоен кеф - хем ще си го купя , щем другите ще завиждат и т.н. и т.н.
Ще дойде време когато няма да се слага знак за равенство между електронното "изкуство" и истинското изкуство!!!!
Достатъчно е сега настоящия форум да барне една изложба във формат на копията от 50/60 см нагоре и снимките които кледаме в нета ще окапят , като лански круши...
|
|