Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 как ги правят тези снимки?
Автор: djore   
Дата:   22-12-04 18:16

тази красота е автомобил, предполагам с виока скорост, не е много слънчево, даже май е късен следобед.
Ясно ми е, че това е професионално изпълнение, но не знам нищо за начина по който е заснето и с какво?

Отговори на това съобщение
 Re: как ги правят тези снимки?
Автор: murnau   
Дата:   22-12-04 18:18

moje i PS da e

Автор: RossN   
Дата:   22-12-04 18:24

аз мисля, че е [shtrak] от друг, синхронно движещ се автомобил

Автор: bs6247   
Дата:   22-12-04 18:35

С фотоапарат от друг движест се обект. Аз пък не виждам нещо изключително в тая снимка.
Пробвай на магистралата - и със "сапунерка" ще стане. Имам предвид ефекта.Качеството - надали.

Автор: J0R0   
Дата:   22-12-04 18:39

Такива снимки стават само с Панасоник.
Оптичният стабилизатор стабилизира колата.
[shtrak]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: jumbo   
Дата:   22-12-04 19:09

от кола е естествено има отражението и във фара
д2 или 1д на серия ще се справят без проблем
а и картинката е шумна прилича на 400-800 исо
има по ефектни снимки когато го правят на завой заради голямото размазване като се използва и светкавица за да фиксира леко джянтите като контур а после да ги замаже
четох за това в една статъя за фотограф който снима само това и даже бе направил система с радар и стъпков двигател и това сложено на тежък статив и просто когато мине колата [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] и после селект....
а зимал доста парички за таз работица и различните нарки се надпреварвали да го наемат

Автор: pan   
Дата:   22-12-04 19:48

Дали наистина не е ФШ? Логично е отражението на вратата също да е размазано, а то е на фокус..Има нещо гнило тука..

Дата:   22-12-04 20:01

добре де, не е изключителна снимката:))) аз просто незнам как става[smile]

jumbo[beer] [beer] на мен не ми звучи просто[smile]

полезно ми е да прочета малко акъл от вас[beer]

Автор: mikele   
Дата:   22-12-04 20:05

Не мисля че има много фото шоп, а иначе се прави от друг движещ се автомобил като камерат е закрепена със специални стойки е естесвено не е един кадър а много, и се избира един само.
Та това ме подсеща за едно предаване за начин на снимане в плей бой да речемХорат снимат с полароид гледат веднага как излиза и по тях настройват осветлението.

Автор: jumbo   
Дата:   22-12-04 20:51

гледало се е едно време сега с дигиталния си ......[cool]

Автор: Георги   
Дата:   22-12-04 21:01

виж каталога на мерцедес... повечето снимки вътре са така. то и на сайта им ги има.

мисля, че са от синхронно движещ се автомобил ... пък и цената е такава, че отива някой който знае за какво става дума. някой наистина про :)

Автор: Kuncho   
Дата:   22-12-04 21:06

За този не знам... но истината за големите каталози е друга [smilie7]
Всички коли се снимат на стенд в голямо студио със съответните филтри и екстри!
Първия вариант е - за фон се прожектира различен ландшафт.
Втория вариант е - монтира се.

Имам работни файлове на няколко каталога, прилежно изрязани и на слоеве... така че ... [smilie7]

Автор: volokin   
Дата:   22-12-04 21:09

В десятката Кънчо [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   22-12-04 21:10

хохо, това за стенда ми хареса !!

Дата:   22-12-04 21:10

звучи по изпипано от синхро-автомобил, просто е въпрос на $$

Автор: jozef   
Дата:   22-12-04 21:12

RossN:аз мисля, че е от друг, синхронно движещ се автомобил

Аз също съм убеден на 100% , че има РS [smilie10]

Дата:   22-12-04 21:13

Да, голям хангар, с големи халогенни пити, като на стадион, един стенд който върти гумите и колата и т.н.
Има различни начини но основните са такива. 90% от рекламните снимки на автомобили са студийни... за процента не съм сигурен, но... почти всики, по лесно е и по качествено [smilie7]

Автор: mikele   
Дата:   22-12-04 21:53

Не си съвсем прав Кънчо защото до преди 10 ина месеци по немските телевизии даваха как се правят такива неща и как колите се карат във фургон до местоснимането и построяването на осветлението и така нататък а до дигиталките и сега големите май снимат не с тях мисля

Дата:   22-12-04 23:45

Kuncho, това чаках да прочета[beer] [beer] [beer] сигурен бях, че не е толкова просто...[smilie7] [smilie7] [smilie7]

от друга страна явно примера ми не е от най-добрите...гледал съм хиляди снимки на коли и мерцедес и порше и ауди и бугати и ...,100% има по-хубави кадри, ама к'во да направя като тая шестица ме побърква[beer] [beer] [beer]
после по дойче веле даваха за снимките на мурсиелаго и точно на стенд беше работата, но там фона го пуснаха преливащи се два цвята.

Автор: msld   
Дата:   22-12-04 23:51

snimano e s t.n. tehnika "proslediavane" na obekta...imam podobni snimki na koli,kone ,koloezdene...

Дата:   23-12-04 00:08

е това с проследяването би било най-истинското и най-фотографското:))) ама адски сложно ми се струва, айде да не е за детайлите на конкретната снимка...по-принцип

Дата:   23-12-04 00:20

Ем аз като съдя по постинг-а на msld в една друга тема за възраните и развързани ръце и като гледам в неговия профил че снима със сапунерка, чудя се колко трябва да са му развързани ръцете, за да направи серия от подобни кадри...
Докато аз например имам следящ фокус и е достатъчно след фокусиране на лудата чайка, да я държа на мушката и да си щракам ли щракам, а обектива ми да я следи с фокус и да прави жжжжжът жжжжжът..... почти мигновено!
Та аз за сапунерка със следящ фокус не съм чувал... а Вие?

Автор: boni   
Дата:   23-12-04 00:21

На мене ми прилича на студийна снимка.Особено от някои бликове по колата

Дата:   23-12-04 00:22

opssss
sorry
тва беше за другата тема [smilie7]

Автор: Niko24   
Дата:   23-12-04 01:44

Познавам един фотограф който се е специализирал в тази област. Снима най-вече за Mercedes и Porschе. За съжаление съм бил на снимки само в студиото му, но знам че на открито прави такива снимки в движение, успоредно с обекта. Използва аналогова и дигитална техника. На фотошопа се пипа, но по малко.
Студиото му е едно хале, в което има хидравлична платформа, на която може да се събере и камион. Можеш да си го нагласиш както си искаш - нагоре, надолу; наляво, надясно :)) Много е яко.

Ето тук линк на който му е интересно:
http://www.black-box-jack.de/impressum/impressum.html

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна