Автор: thor
Дата: 19-12-04 19:55
стоев гледай по горе снимката с фотоапарата ,обектива с който съм я правил взех го за 120US$+20US$ пощенските услуги ,значи за 140US$ - нема такъФ дзвер ,който да ти докара такава снимка с толкова приятен Bokeh за портретни снимки - става въпрос за разстояние обектив-модел и това само на около 100-на е сантиметра по-горе е правено ,не съм проявил още филмите ,но от това което гледам с дигиталката, с филма ще е напраоо убиец ,представяш ли си само 140US$ а го сравняват само с Leica Summilux 80mm f 1.4 R ,е не във всичките качества на Leica обектива ,но за портретните специално ,пишат че се равнявал само на него а Leitz обектива струва 3000 US$,а за това което питаш - зума ,нямам идея ,някои го хвалят ,други по малко ,сигурно си струва парите и при него ще има много компромиси ,най големия му недостатък сигурно ще е твглото и габаритите му ,тъй като дължината/качество на картинката, която обхваща е чудовищна ,но пък да го търкаляш навсякъде със себе си ще си е истински сизифов труд ,може би за по специфична работа - като някой който прави снимки на животни и не е много претенциозен тоя обектив ще да е панацея ,но за претенциозен любител имам големи съмнения да бъде очарован от него - особенно ако е за портретна фотография ..та такиви ми ти работи ...
|
|