Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Photoshop7 - помощ
Автор: chandler   
Дата:   18-12-04 18:37

Имам един software-ен проблем с Photoshop, който се появи след като калибрирах монитора си (може и от друго да се е появил, но не се сещам от какво). Като отварям снимка всеки път ми се появява едно прозорче (Embedded Profile Mismatch) преди да излезе самата снимка на екрана. Съдържанието на прозореца е следното:

The document "....." has an embedded color profile that does not match the current RGB woking space.
Embedded: sRGB IEC61966-201
Working: Adobe RGB (1998)
How doe you want to proceed?
1.Use the embedded profile (instead of the working space)
2.Convert document's color to the working space
3.Discard the embedded profile (don't color manage)

Снимката се отваря едва, когато отметна една от опциите. Ако някой се сеща как да си оправя настройките, ще съм му много благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Photoshop7 - помощ
Автор: nsirakov   
Дата:   18-12-04 18:43

nemash griji.....

Дата:   18-12-04 19:53

nsirakov как да нямам грижи? Преди нямах този противен прозорец, а сега го имам. Е, добре, дори да не е фатално, кажете поне коя от трите опции да избирам всеки път!

Автор: nsirakov   
Дата:   18-12-04 19:59

tova po printzip se poluchava kogato otvorish edna opredelena snimka, koiato e praven a s po-razlichen profil ( ne sqm mnogo navatre v neshtata) no ne bi triabvalo da s epoluchava pri otvariane na sichki snimki... davai DISCARD

Автор: joshua   
Дата:   18-12-04 20:07

kak li si si "kalibriral" monitora kato zadavash takiva vuprosi... i za kvo li ti e bilo izobshto...

mahni otmetkata na "ask when opening" v profile mismatch, color settings

ako tolkova te drazni tova pitane, to po princip a napraveno za dobro ;-)

ps
ps8, za sedmicata mislya beshe sushtoto

Публикацията е редактирана (18-12-04 20:12)

Дата:   18-12-04 20:15

ами аз посредством помощна литература го правих по принцип. а това за discard сигурно ли е?

Автор: joshua   
Дата:   18-12-04 20:16

drug variant e da izpolzvash sRGB vmesto adobe RGB. togava pitaneto shte izliza po-ryadko nai-veroyatno

Дата:   18-12-04 20:21

joshua аз направих това, което ми каза при color settings и за сега са ок нещата. явно съм пипал, където не трябва при настройките.

първа  назад  1     всички  напред  последна