Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 И Avel си е изтрил снимките...
Автор: junior   
Дата:   02-03-04 00:44

?????????
Жалко - често си ги гледах за вдъхновение....

Отговори на това съобщение
 Re: И Avel си е изтрил снимките...
Автор: J0R0   
Дата:   02-03-04 11:17

Занапред това няма да се повтаря.
Снимки, които са били награждавани, няма да могат да се изтриват от сайта.

Според мен, да си вземеш наградата и после да си изтриеш снимката е най-меко казано неетично. Това заличава историята на сайта, която не принадлежи на този или онзи автор.

Почти във всички конкурси, наградените снимки стават собственост на този, който дава наградата и той може да използва снимката по какъвто си реши начин. Повечето организации стават собственици дори на номинираните снимки, които са влезли в изложбите им.

Тук се преборихме наградените снимки да не се използват от тези, които дават наградите. В този смисъл Авел и Иван А няма да си видят утре снимките в някой продукт на Самсунг или Панасоник.

Но да се изтриват от сайта е вече прекалено.
Това говори за някакво супер лицемерно отношение. Ако си фен на сайта, защо му съсипваш историята? Ако не си, защо му приемаш наградите?

Автор: sas   
Дата:   02-03-04 11:37

AVEL, особенно неетично е това, което си направил!

Твоите снимки бяха наградени, платена беше изложба, за да можеш да покажеш творбите си и ти AVEL с доброто си отношение към всичко това си изтри снимките!!!

Администратора на сайта е взел мерки твоите снимки да не бъдат реално изтрити и ще бъдат възстановени, защото тук те не са само твоя собственост, тук те са историята на Фото Форум обществото!

Публикацията е редактирана (02-03-04 12:25)

Автор: Ivan_A   
Дата:   02-03-04 11:53

JORO, нямам " ...супер лицемерно отношение..."към сайта. Изтрих ги в "моментна загуба на разсъдък" и ... сайта ми липсва! Не зная дали е възможно, но бих желал да се извиня на САЙТА и да кача отново част от снимките-без да се гласува за тях?!

За AVEL - съжалявам за решението му!

Дата:   02-03-04 12:04

Сега ако можеше и сестра SOO да направи така...

Автор: NinaNik   
Дата:   02-03-04 12:05

Надявам се срганизаторите да направят невъзможни подобни действия 4е да не би това да стане мода!

Автор: jumbo   
Дата:   02-03-04 12:06

това наистина не е коректно [smilie2] но може и да е имал някакъв проблем покрай новото оправяне на сайта и да е погрешка не искам да съдя прибързано [smilie11]
а иначе аз си мислех че печелившите снимки могат със чиста съвест да се ползват от спонсора както си е редно [smilie8]

Автор: boni   
Дата:   02-03-04 12:15

Разбира се всеки има право да решава за себе си.Не искам и не можем да съдим когото и да било - това е интернет отворено общество и всеки си взима сам решенията.
Чудя се обаче вече за какво го правим всичко това ?Има ли смисъл,щом ще се създават интриги,щом хората ще се обиждат и т.н.
Ами да му ударим кръста и кой от къде е .Много важно ,пука ми на мене.Аз ще си показвам снимките в къщи на роднините и с тях ще ги дискутирам...
Все още не съм започнал да мисля така,слава богу....

Дата:   02-03-04 12:19

аз подкрепям мнението на жоро на 100% снимка качена тук си е история още повече ако е направила впечатление на голям брой хора

Дата:   02-03-04 12:25

Jumbo, чак да се забранява на хората да си трият снимките е прекалено, но според мен е достатъчно всички снимки, участвали в изложби (или публикувани в списания чрез фото-форум) да не могат да се изтриват....

Или пък да се направи отделен раздел за тях, поддържан от иСаС....

Публикацията е редактирана (02-03-04 12:26)

Дата:   02-03-04 12:29

добре де но това се отнася и за снимките на първите 6 места всеки месец

Дата:   02-03-04 12:29

[smilie24]
ама нали те се променят с времето....

може би всички, които съберат над 200 точни или нещо такова..

Публикацията е редактирана (02-03-04 12:31)

Правна гледна точка!!!!!!!!!!!!!!
Автор: lukcheto   
Дата:   02-03-04 12:30

Уважаеми Клубари,
товакоето става по-горе е абсолютно своеволие и признак на игнориране на всякакви правни постулати!!!!!!!
Правно нещата стоят ТАКА:
Сас и вие админи, абсолютно не сте в правото си да възстановявате снимките изтрити от AVEL, след като той достатъчно красноречиво е демонстрирал воля, че не желае снимките му да седят повече на този сайт. Ако си позволите да възпроизведете снимките отново, Авел, ще е в пълното си право да ви търси съответната отговорност!
Жоро, ЗАНАПРЕД ДА може да се постъпва по подобен начин (предвид какво си написал в мнението си горе) но тогава на сайта на ЯВНО място, и с големи букви трябва да пише, че качилите снимки на този сайт доброволно се отказват от авторските си права върху снимката, още със със самия факт на ъплоадване на снимката тук.
Никъде не сте писали, че наградените снимки стават собственост на този който е дал наградата...По принцип е така, но организаторите/спонсорите много добре знаят, че това трябва да се знае от участниците за да могат те да си преценят обективно и сами дали да участват или не....
Грешката е ваша, към настоящия момент, единствено конкурсите "Одисей" и "Дигитална фотография" могат да претендират собственост върху снимките качени в съответните рубрики, просто защото правилата са изложени още при самото качване и след заплащане на сумата от 50лв от Одисей те са си в правото!!!
Ако искате правно издържани и регламентирани правила, дайте ще ви помогна с формулирането им... но в момента Авел не може да задължите с/в нищо!!!!!!

Публикацията е редактирана (02-03-04 12:36)

Дата:   02-03-04 12:39

Dali e taka Lukche shte razberesh sled kato prochetesh pravilata v razdel "konkursi"

Дата:   02-03-04 12:40

да бе лукчо така е ама тук все пак има и етика в крайна сметка авел е постъпил не етично защото организаторите на форума не са предположили такава постъпка и може и сас напълно спокойно да постъпи не етично и може би е в правото си
иначе така е законно нямат право[smilie11]

Дата:   02-03-04 12:42

Ako ne si go prochela eto :
Традицията да се организират конкурси, в които да се снима по зададена тема, продължава. За наградите може да се състезава всеки регистриран потребител, който изпрати свои снимки и отбележи във формата за upload, че желае снимките му да участват в конкурсите и да бъдат оценявани. Организаторите имат правото да поискат от наградените фотографи негатив, изходен файл или копие 20х30 см. Имат също правото да използват наградената снимка за реклама на сайта и във финалната за конкурса изложба.

Taka che sme zapazili edna snimka na AVEL - nagradenata.
Blagodaria

Дата:   02-03-04 12:47

Лукче, я престани да говориш глупости.
Още от създаването на сайта стои този текст:

Организаторите имат правото да поискат от наградените фотографи негатив, изходен файл или копие 20х30 см. Имат също правото да използват наградената снимка за реклама на сайта и във финалната за конкурса изложба.

Аре да видим по какъв начин ще ни търси отговорност Авел и за какво?
За това, че му платихме изложбата ли?

Изобщо не става дума за отказване от авторските права - авторските права са си на всеки автор, дори и публикуваните в Одисей и Удоволствието да снимаш си купуват на практика правата за еднократна публикация.

Става въпрос, че не може всеки като му дойде мензиса да заличава историята на сайта, защото историята на този сайт не е собственост на отделните автори.

Автор: emmmo   
Дата:   02-03-04 12:48

А бе, Лукче, как определи тарифата на Одисей?!?!
[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   02-03-04 12:50

...и още нещо Лукче, тук говорим за морал, а не за право.

А това е област, която специално на теб не ти е толкова позната, като правото.

Дата:   02-03-04 12:58

Бони това е ключовото изречение на всичкото написано в сивото каре:
"Организаторите имат правото да поискат от наградените фотографи негатив, изходен файл или копие 20х30 см. Имат също правото да използват наградената снимка за реклама на сайта и във финалната за конкурса изложба"
ОБАЧЕ, понеже това изречение има доста неточности и неясноти ТАКА написано, един правист като мен пи разнищил нещата (ако се наложи) по следния начин:
Законово:
1. Това изречение трябва да седина ВИДНО МЯСТО (не в края, а в началото) на написаното в сивото каре!
2. Изрично някъде в сайта трябва да пише КОИ са ОРГАНИЗАТОРИТЕ за всеки конкретен конкурс. Участниците трябва да знаят евентуално на кой и от кой може да им бъде поискан негатив, файл или копие. В момента ОРГАНИЗАТОРИТЕ е общо понятие! На заглавната страница отделете един ъгъл където да пише: "този сайт се организира и спонсорира от....." (банерите не са достатъчно красноречиви)
Да в момента имате паво да държите снимката спечелила (САМО НЕЯ) и то само като реклама за сайта, но Жоро не може да говори за собственост при никакви случаи!!!
3. А да, Бони и така написано(изречението по-горе) се разбира, че снимката може да се използва само за реклама НА САЙТА, не и от спонсорите или пък за какъвто и да е друг вид реклама и от който и да е друг!
4. МОралната гледна точка- всеки за себе си сам си преценява!

Дата:   02-03-04 13:03

Жоро, като си ядосан не си го изкарвай на мен... Глупости съм говорела, ти говориш за "собственост"...
Абе ок плюйте ме, аз кавам от правна гледна точка как са нещата, НЕ СЪМ АЗ ТАЗИ ДЕТО ЩЕ ОБИРА плювните обаче!!!!!!!

САМО ИСКАХ ДА БЪДА ПОЛЕЗНА!!!!!

Емммо примерно казах!!!!

Егаатииии ужасни сте!

ПП Тати Жоро много мило, че ме определи като аморален дисидент....а питал ли си се ти в очите на хората как се характеризираш... Абсолютно няма да задълбавам, трошете си главите, търсете си адвокат (НЕ искам да съм АЗ за бога) да ви каже какво да пишете на сайта си, защото проблеми ще има както си е сега...

Със здраве!

Публикацията е редактирана (02-03-04 13:07)

Дата:   02-03-04 13:09

Ами чия е историята на един сайт, бе?
Чия е историята на CULT.BG?
Мога ли аз да вляза там и да си изтрия снимките, участвали в Първата и Втората изложба? Ами от конкурсите?
Мои ли са в такъв случай авторските права и чия е собствеността?
Ай, стига простотии, че ми писна вече.

Автор: PolarBear   
Дата:   02-03-04 13:11

В случая най-важна е моралната страна. И ми се струва, че там нещата са ясни и практически има консенсус по въпроса.

От формална гледна точка, текстът в правилата за конкурсите според мен дава достатъчно основание да се блокира триенето на наградените снимки. Друг е въпросът, че използваните формулировки са неудачни, но и в този вид за мен те са недвусмислени. Добре ще е да се разпише (уф, кофти дума, ама пишещите нормативни текстове друга не признават)такова правило в експлицитна форма...

По този повод мисля, че е време всички правила на сайта да се съберат на едно място, с добре виждащ се линк към него. Защото сега има правила, които трудно се откриват, такива, за които трябва да се ровиш във форума (там не им е мястото) и такива, които ги няма засега написани (пример: как се отчита седмичния период, в който можеш да постнеш трите си снимки?)

Дата:   02-03-04 13:13

Жоро, не ми говори на БЕ, ако обичаш...
Простотии?!?!??!?!?

Бони, Жоро според мен е неадекватен затова ти казвам на теб, сайта ще има подобни проблеми и занапрред, ако не се изпипат тези неща, ако за Жоро това са глупости, за хората които дават пари това едва ли са ГЛУПОСТИ!

Аз бях дотук. За правните мнения оттук насетне...друг!(явно наистина трябва да се плаща за тези неща, защото иначе правното мнение се смята за bullshit)

Дата:   02-03-04 13:19

Това наистина не са правни мнения и май ти не си адекватна.

Няма правна обосновка, която да попречи на един сайт да си пази историята.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна