Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 формат снимки
Автор: qroslaw   
Дата:   15-12-04 15:42

как да сменя формата на снимките сир качвам ги на компютъра автоматично и излизат на jpg файл, но когато опитам този файл да го сваля тук не може и винаги е по голям от 500л Как да го направя и по-малък.

Отговори на това съобщение
 Re: формат снимки
Автор: boni   
Дата:   15-12-04 15:45

Простен ти е въпросът ,защото явно имаш желание :)))
Трябва да използваш някакъв редактор за обработка на снимки.Фотошоп,Ирфанвю или някакъв друг.
В повечето случаи с апарата върви и някакъв елементарен или не толкова елементарен редактор.
С канон даваха даже Фотошоп орязана версия.

Автор: asahi   
Дата:   15-12-04 16:26

Дали пък проблемът не е в това, че ние качваме, а ти се опитваш да сваляш снимките си тук?

Автор: fogas   
Дата:   15-12-04 16:44

qroslaw, потърси Resize в програмата, която използваш.

Дата:   15-12-04 16:52

аз не ги свалям тук, аз ги свалям на компютъра в моя папка а искам да ги кача тук където съм се регистрирала но не успявам

Автор: asahi   
Дата:   15-12-04 18:09

аха, не съм схванал нещо...
Абе с две думи хващай един Фотошоп и малко по малко взимай да го учиш. Не е нужно да знаеш всичко наведнъж, но постепенно ще навлезеш.

Дата:   17-12-04 11:13

blagodarq na vsi4ki a3 naistina uspqh, no kato ra3mer sa mnogo golemi i ne moga da gi ka4a tuk.

Дата:   17-12-04 11:15

имаш опция за процент - намали на 95

Автор: Георги   
Дата:   17-12-04 11:29

ако намаля на 95... ще ми трябват едни 300кб за снимка (при позволени 120) :-)

Автор: nanapak   
Дата:   17-12-04 11:35

Ярослава, отваряш картинката във Фотошоп, от меню Имидж избираш Имидж Сайз и там, при избрани (с чавки) Кънстрейн Пропоршънс и Рисемпъл Имидж слагаш размера на 700 по дългата страна (в пиксели). След това от Файл даваш Сейв Ъс, проверяваш да е жпег, променяш името (или папката), за да не загубиш оригиналния файл, и даваш ОК. Сега те пита с каква компресия - местиш плъзгача, докато отдолу покаже размер под 120К. Пак ОК и си готова.[smilie24]
[beer] [shtrak]

Автор: ejko   
Дата:   17-12-04 11:40

na foto6opa optziata SAVE FOR WEB i vsi4ko 6te moje da si korigira6 ot tam po razmera i ka4estvoto na snimkata si bez da triabva da gi tarsi6 po meniutata!!! Ne znam dali e nai dobria na4in, no var6i rabota:)))
Uspeh

Автор: rolla   
Дата:   17-12-04 11:41

Ако си с Уиндоус имаш програмата Paint,отиваш на image и избираш втората опция от горе на долу.При мене е "разтягане/накланяне" щото съм с ЕксПи на български.Смяташ на колко процента трябва да намалиш снимката за да стане 700 пиксела най-много.Например при 2048 пиксела на 30% става 614пиксела и от 1.14 Мегабайта става 50 Килобайта.Обаче това е доста смотан вариант тъй като качеството малко се променя(намалява),но пробвай и ако те устройва...[beer]

Дата:   17-12-04 11:42

георги, ами намали пак ;)

Дата:   17-12-04 11:43

абе рола :)))))))
накара ме да се усмихна.

ако ще търсим такъв вариант има и отиваш на снимката, десен бутон, send to / mail recipient, то те пита keep original size или resize, избираш ресайз, записваш ресайзнатата снимка и катериш :Р

Дата:   17-12-04 11:45

има и

http://download.microsoft.com/download/whistler/Install/2/WXP/EN-US/ImageResizerPowertoySetup.exe

Автор: rolla   
Дата:   17-12-04 14:18

Георги,да де ,ама не те пита колко да я намали,а в пейнта имаш проценти[smile] [smile] пък и аз нали казах ,че качеството се скофтва[smilie7] .Момичето може да няма Фотошоп или друг софт за обработка на снимки и за това и дадох тази идея [smilie6] ,радвам се че съм те накарал да се усмихнеш.[smilie25] [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна