Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Филми за голям студ?
Автор: sav4ev   
Дата:   14-12-04 18:51

Тия дни ще ходя на едно студено място и имам въпрос. Бихте ли ми дали някакви съвети с какъв филм да снимам при -20 градуса /по Целзий/.
Питам, защото миналата зима бях неприятно изненадан след проявяване на филмите да видя почти черно-бели снимки с малко зелен отенък ... На същите филми имам и снимки "на топло" и си бяха нормални.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Филми за голям студ?
Автор: volokin   
Дата:   14-12-04 21:09

а що за филми са били това, щото аз не съм чувал да има специални филми за студ [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Това че някой се държат в хладилника е едно, а за снимане съвсем друго...

Апропо, снимал съм при -20 градуса (по Целзий) с Кодахром 64, Кодахром 200, Велвиа 50, Елитехром 100, 200, Портра 160 , Сензиа 100 и не съм имал изобщо проблеми със студа.
За по-екстремни температури по скоро се грижи за апарата да не му замръзнат ламелите на затвора, но това доколкото знам се случва наистина при много екстремни условия, ти къде ще ходиш???[shtrak]
Ако снимаш сняг няма по-добър филм от Кодахром 64 за тази цел!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Stoyan22   
Дата:   14-12-04 22:14

Az sam snimal pri -15 -20 gradosa sas fuji Provia, Velvia i Reala bez problemi, Realata dade naii dobri rezyltati pri golemite kontrasti v slanchevo vreme

Автор: Travis   
Дата:   14-12-04 23:32

-20...ne se seshtam za kamera koito da e OK na -20...na men pod -5-10 svtelomerite zapochvat da se pobarkvat...za zatvora ne znam.

Inache Superia 100 sam ia snimal na -14 bez problemi, no exposiciata si e chist kasmet...struva mi se che ISOto pada s temperaturata...no tova si e moe mnenie

Автор: Stoyan22   
Дата:   14-12-04 23:48

na Bronikata ne i pyka ot -20, kaji kakav e tvoia che da ne si kypyvame takav[smile]

Автор: thor   
Дата:   15-12-04 01:00

-25C° FM/FM2n + velvia + provia - при мен no problemo
-17C° EOS 10D - след около час на студа no problemo

[smilie7]

Дата:   15-12-04 01:19

Благодаря на всички за инфото. Иначе филмите които ми направиха този номер бяха AGFA Vista 200 с "най-новата eye vision technology" - такива намерих в един неделен ден в Смолян ... А сега ще ходя до Алпите малко и ме предупредиха, че е доста хладно там. За цифрака не смея и да си помисля [smilie21]
[beer] [beer] [beer]

Дата:   15-12-04 01:20

Къде си в Алпите, дай инфо [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   15-12-04 01:28

Още не съм, но с приятели ще тръгваме в четвъртък към Вал Торенс - Франция, и смятам да пообиколя наоколо [smilie24]

Дата:   15-12-04 01:36

Айййй, далеч си ми, няма да стигна до там, малко ми е времето, а как ви ЗАВИЖДАМ, не искам да се замислям повече, че току виж и ....
Остава само да се опиташ да ни утешиш със снимки, МНОГО снимки [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Успех, и късмет с времето![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   15-12-04 01:42

Благодаря - ако няма сняг разчитайте на снимки - иначе ските са голяма конкуренция на фотографията [smilie7] [cool] undefined[smilie5]

Автор: hose   
Дата:   15-12-04 11:28

da i az mislia che triabva da pazish zatvora - chuval sum za schupeni takiva pri opit da snimat zamruznali :)

първа  назад  1     всички  напред  последна