Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цифтови снимки + светлина
Автор: GoDZiLa   
Дата:   13-12-04 21:56

Хи на всички![shtrak]
Имам малък проблем с Cannon PowerShot A200 и искам да го споделя!
Когато снимам компанията в ресторанти, заведения, дискотеки или в някой апартамент фотоапарата много се бави с Фокусирането на обектите!!
Налгасям го на стойности на ICO 200 авто светкавица! Нито white баланса барам нито AiAF - си го оставям на авто! Също и вида светлина го оставям на авто.Той има стойности - Auto, Day light,Cloudy,Tungsten,Fluorescent, Fluorescent H.
Понякога много се бави при снимане на лампи (особедно ако са много).Веднъщ го държах 3мин. за да ми фокусира в заведение, хора, пред които гори цигара(цигарения дим много забавя фокусирането!); В повечето случаи дори незнам дали ще снима или не? Та квот стане!
Правил сам снимки в пален мрак в стая! Снимката с този фотоапарат излиза по-добре при пална тамница - направо е много яка, сякаш е бял ден, и е по яка от снимката направена през деня? Защо?
Надявам се да ми препоръчате как е най добре да го наглася за нощни снимки - ресторанти, на лампа!
А днвните снимки стват за час от секундата!!
При тях сам много доволен!!!!!!!!!!!!
Малко повече информация за ISO,AiAF, AF - assist Beam. Точно какво правят, има ли смисал някой да са влючени и кога да и не!
Благодаря много на всички помогнали ми!

Публикацията е редактирана (13-12-04 22:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Цифтови снимки + светлина
Автор: stoevmobile   
Дата:   13-12-04 23:08

АФ- помощната лампа е ценно, ако обекта ти е до 2-3 метра, демек в обхвата и....все неща, дето нямам у моето фотощрак.
Не съм пипал подобно на твоето канонче. Май АФ лампата си е хубаво да ти стои готова, ако ще снимаш у тъмно. АиАф- не съм ползвал [smilie11]

Автор: RossN   
Дата:   13-12-04 23:17

Аз не съм с Канон, но ползвам Assist Ligth, помага при фокусирането, като осветява обекта. Нещо като фенерче, но се ползва само за фокусиране. Понякога дразни, особено ако е много тъмно и блесне в очите на хората, но поне по-бързо фокусира.

Автор: msld   
Дата:   13-12-04 23:45

sloji na FULL AUTO - zelenoto pravoagalniche,togava aparatat izbira sam vsichko (izpolzva se v sluchaiye,kogato fotografat ne znae za kakvo stava vapros - t.e. razbira mnogo malko ot fotografiya)
ISO - chuvstvitelnost
AiAF - slediash fokus - aparatat se opitva da darji obekta postoyanno na fokus(dosta netocho pri po-evtinite modeli)

Автор: GoDZiLa   
Дата:   14-12-04 00:04

Искам повечко информация за ICQ - фоточувствителност? Забелязал сам че когато дигам от 50 на 200 или 400 става далеч по светла снимката!! Това е добре за нощно снимане! Но понякога стават накакси на точки снимките с по голямата му стойност!Но някакви препоръки или повечко инфо!
Предималко тествах AiAF - фокусиране! Когато е включено имам 3 квадратчета които фокусират? Със него се забавя повече - около 8 секунди! А когато е изключено имам едно квадратче в центара и фокусирането става за 1сек1! Това е в случай на пусната лампа нощно време!?
Благодаря за помощта!

първа  назад  1     всички  напред  последна