Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Фотосесия
Автор: fogas   
Дата:   09-12-04 22:24

Интересува ме цена на професионална фотосесия на "модел" и координати на такива фотографи.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотосесия
Автор: nikon_f2   
Дата:   10-12-04 01:41

[smile] Обади се на меила да обясниш точно какво искаш. При нас може дастане след събота.[smile]
f2nikon@abv.bg [beer]

Автор: papi   
Дата:   10-12-04 04:50

жоро,можеш да разчиташ на мен за това...ще се видим в "офиса" и ще се разберем:)

Дата:   10-12-04 10:21

Искам да благодаря на така наречените "фотографи-професионалисти" за изчерпателния отговор.
Очарован съм от реакцията ви. Двете изключения ги виждате сами.
Останалите сте "супер". Аз работя в банка и се занимавам с кредитиране и при мен идват постоянно хора с въпроса :"Колко ще ми струва този кредит". Малко неестевствено ще дойде да мълча като комунист на разпит.

ама явно сте заети

както и да е- Да сте живи и здрави и много успехи и през новата година! [beer]

Публикацията е редактирана (10-12-04 16:01)

Автор: Brummaker   
Дата:   10-12-04 10:26

fogas,

аз като направя студиото ще отговарям първи, можеш да си сигурен [smilie3]

Ами...изводът се налага от самосебе си сега: явно пазарът на тези услуги е претрупан [smilie5] [smilie6]

Автор: explorer   
Дата:   10-12-04 10:27

fogasе,
не на нас тия "Аз работя в банка и се занимавам с кредитиране и при мен идват постоянно хора с въпроса :"Колко ще ми струва този кредит". Малко неестевствено ще дойде да мълча като комунист на разпит" Знаем ви вас, рекламирате по 7% лихва, ама като разпита човек за детайлите се оказва, че всъщност са 17% хахаха.

П.П. аз още не съм се събудил, помислих че търсиш модел за снимки, пък то било обратното

Публикацията е редактирана (10-12-04 10:30)

Дата:   10-12-04 10:31

explorer, недей за банките, че ме сърбят ръчичките хе хе хе...

СТРРРРРРРАШНО е [smilie2] [smilie2]

както казва Ути: а наздраве [beer]

Дата:   10-12-04 10:33

Ще се съглася, че въпроса беше неясен. Става дума, че някой иска да си направи фотосесия при професионален фотограф.

А колкото до "не на нас тия":
Аз не съм фотограф и можеш да видиш колко предпазливи са изказванията ми за фотография (ако намериш такива), но явно ти си специалист в банковата сфера. Не вярвай на всичко, което виждаш и чуваш по телевизията. Това е моят съвет.

Публикацията е редактирана (10-12-04 16:00)

Дата:   10-12-04 10:39

fogas,

аз предпазливо ще кажа, че вчера на мен - и което е още по-лошото - на една позната в обедната и почивка /от 11.30 до 14.30 часа [smilie3] / ни се е*а мамата да и извадиме травел чекове за да не носи пари в кеш като пътува....
Нека си запазя подробностите за мен, че споменът не избледнява лесно хе хе [smilie2]

[beer]

Дата:   10-12-04 10:44

Бръм, нали знаеш лафа:

"Вчера брато глеам един надпис "Жени". Влизам веднага, а то ... тоалетна!"

Да бяха само банките в България проблема...
Иначе съм съгласен, но проблема е в хората, щото сме племе, а не народ.

[beer]

Автор: explorer   
Дата:   10-12-04 10:46

fogasе,
ти от майтап не разбираш ли? [smilie5]

nikon_f2 ти каза човека, прати му мейл да уточните детайлите и ще се разберете... фотографи всякакви, и съответно - цени също.

Автор: jumbo   
Дата:   10-12-04 10:47

аз като одида в банката и им кажа че съм на свободна професия сиреч работя в сивата икономика и те изпаднат в някакъв див ужас все едно съм извадил калашников и викат ааааааааааааааа нема пари за теб ти не мож ни ги върна ша се приибем жистоку
а аз примерно на рамото си нося техника за 5 хилки дето сами си я купил сам [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-12-04 10:50

fogase

за съжаление май си прав, уви...

Но все пак вчера се държах "геройски" и изтърпях всичко [smilie5]
Дори охраната не пребих, ама те като най-рискова длъжност, бяха и най-любезни, в интерес на истината [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer]

Дата:   10-12-04 10:51

Понеже я обърнахме тази тема на "Банки" и "Плюя аз на тях"[smilie18] , ако имате някакви въпроси и мога да помогна давайте. Ама сериозни.[smilie24]

Дата:   10-12-04 10:56

explorer, разбирам бе пич, що реши, че не разбирам?!

На никон му пуснах мейл преди 2 часа и съм му благодарен за поста.

Автор: jumbo   
Дата:   10-12-04 11:03

аз имам сериозен защото искам да си взема нов апарат (професионален фотограф съм)и ми трябва леко кредитче за около 2 години но както казах горе съм на свободна практика та явно ще пускам дебели връзки

Автор: Canon   
Дата:   10-12-04 11:18

Fodas
Това е естествена предпазна реакция на колегите. Цената на сесия е известна в България - всеки си има ценово-часови стафки. Но колегите са ти реагирали точно, защото, за разлика от банките, които не правят отстъпки при договаряне на условия по сделка, за фотографската работа могат и се правят прекалено ГОЛЕМИ отстъпки (но не в публичното пространство).
Освен това така дефиниран въпроса е прекалено общ. Има и различни нива при сесиите:
- от сесийно щракачество до завършен портфолиен продукт.
Това също е предмет на предварително уточняване.
И няма значение къде работиш, щом си плащаш [smilie5]
Цени от публичното пространство:
в интервала 10-25 лв/час. за фотографската работа. Другите разходи са сметка н клиента.
[beer]

Дата:   10-12-04 11:27

Канон, наистина въпроса беше много общ, но това е защото нямам никаква идея как се плаща: на час, на кадър или има някакви стандартни сесии. Другите разходи също не знам какви са. Някакви декори трябват ли или при вас има? Грим? и т.н.

Може въпросът да изглежда идиотски, но след първата фотосесия обещавам да задавам по-професионални [smilie24] .

Благодарности за поста, естествено.

Публикацията е редактирана (10-12-04 16:02)

Автор: n1x0n   
Дата:   10-12-04 11:33

Ти пък много си припрян нещо Фогас?! Смятам че иронията ти към "така наречените "фотографи-професионалисти" за изчерпателния отговор" е напълно излишна и незаслужена. Тези хора какво, трябва да бдят над форума денонощно, да не би някой да поиска нещо ли?!
Я виж малко хронологията на нещата:
Автор: fogas
Дата: 09-12-04 22:24

Ти толкова навреме си се сетил, че няма накъде! Ама карай... независимо от това, двама души все пак ти отговарят - единия в 1 посреднощ, другия в 4 сутринта.
Но ти не си доволен... искаш 30 оферти сигурно, затова почваш да мрънкаш още в 10:21 сутринта!
Я влез малко в час! Заплата тук никому не плащаш че да се цупендриш за липсата на незабавна реакция от професионалисти посред нощ.
Друг въпрос е че когато мой познат е проявил желание да свърши работата /никон_ф2 в случая/ и знам че ще я свърши - не виждам грам смисъл да оферирам и аз услугите си.

Дата:   10-12-04 11:40

Благодарности и за твоя пост n1x0n.

Дата:   10-12-04 11:41

Има и стандартни сесии.
има и поръчкови.
Другите разходи (от наем на профи-студио до транспортни до бахамските острови [smile]) са предимно за поръчковите.
По-важно е да избереш фотографа като начин на мислене/работа
Иначе си има и фотографски фолклор по темата: "Маймун седяло, маймун излязло". [smilie5]
Не искам да обиждам никого, просто застраховам колегите [smilie7]

Автор: borovinka   
Дата:   10-12-04 11:51

02/ 986 67 90, Борис Бишков, фотостудио "Байонет".

Автор: nanapak   
Дата:   10-12-04 11:52

Фогас, освен че беше неточен, въпроса на гаджето ти мязаше и на тия въпросчета за проучване на пазара от хора, които изгарят от желание да се захванат с работа, от която хабер си нямат.
Освен това, ако се замислиш, този форум е предимно от фотографи-любители без студия, болшинството от които ползват нощен интернет (но не могат да поемат такава поръчка!!!). Професионалистите, висяли по цял ден в студиото, може би не горят от желание и по нощите да си вадят очите на компютъра. Така че двата постинга за нощ от 22 до 10 са съвсем адекватен отговор на въпроса.
Иначе, зависи от фотографа, но най-вече от поръчката, може да се плаща и на час, и на кадри, и на готов продукт - портфолио, бук или композит - зависи какво ти трябва. [smilie24]

Дата:   10-12-04 12:00

Разбирам донякаде раздразнението ви.

Ако може поне да уточним сега :
1. на час е ясно - 10-25лв. ориентировъчно
2. на кадри - има се предвид работни кадри, а не добри кадри, нали?
3.портфолио- какво е бук и какво композит?

Благодаря

Публикацията е редактирана (10-12-04 15:28)

Дата:   10-12-04 12:28

Примерна публична оферта от трети сайтове
===========================
ФОТО Бюджет Сеанса СЕАНСОВ - $89.95 Для бюджете
Отчетливые Образы предлагают Фото Сеанс, включая как сеанс, так и одно 5 x 7 увеличение, в B&W или Цвете, для только $89.95.
Полный Сеанс - $300
Это - основной фото сеанс, включая 64 образов цифровым. ( около 100 съемок); от 3 до 6 часов работы фотографов, этот сеанс также включает ваш выбор 4, 8x10 увеличения.
Не забывайте: Если Вы не радуетесь с результатами сеанса, для любой причины, второй сеанс спланируется в никакой дополнительной стоимости.
ИНДИВИДУАЛЬНОЕ УВЕЛИЧЕНИЕ
5 x 7'' - $ 14.95
8 x 10'' - $ 19.95
11 x 14'' - $ 29.95
34 x 76" - $ 99.95
Полные комплекты доступны в $19.95 для за стандартный CD.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна