Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 за тези на които ще им е интересно ..
Автор: thor   
Дата:   09-12-04 16:29

преди да изхвърля кашончето ,от колетчето което получих от B&H ,реших да щракна фактурата - от митницата ,за тези които евентуално биха искали да научат нещо повече ,сумата от 109$ са таксите или така наречено ДДС което съм платил ,върху парите които съм платил на B&H,а не върху стойността на това което получавам по цените тук при мен ,та значи който има намерение да си поръчва нещо ,не му остава друго освен да провери в митницата на кое плаща мито и на кое не ,.... от цялата галимация ,ако трябваше да си пазаря магиите от тук при мен ,щяха да ми излезнат около 40% по скъпо ,а колетчето ми пристигна за по малко от 7 дена от както го бях поръчал ..[smilie24]

http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/F.jpg

[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: за тези на които ще им е интересно ..
Автор: explorer   
Дата:   09-12-04 16:39

А тук как го получаваш и къде плащаш митото и ДДС-то?

Автор: Tateos   
Дата:   09-12-04 16:43

thor - ти не живееше ли в US?

explorer - не си пуснал линка.

Дата:   09-12-04 16:46

незнам за в България ,аз каквото трябваше да платя го платих на гишето в пощата и готово ,миналата година плащах по време на плащането на данъците ,а сега е по удобно ..сигурно най добър отговор ще получиш в пощата или митницата ,за какво плащаш и какво не ,на много работи даже и не ме карат да плащам каквото и да е било ,но този кашон този път беше бая обемист и мисля че затова - са ми и лепнали тази фактура ,ако беше някое малко колетче сигурно щях да мина метър ....[smilie6]

Дата:   09-12-04 16:48

Какъв линк?

Дата:   09-12-04 16:51

не ,иначе ако бях в USA,не виждам смисъл да пускам тази тема ,така поне всеки ,може да види как става получаването при мен ,а в българия надали ще е по различно .... [smilie6] та ,най важното е да има една кредитна карта под ръка ,този магазин е сериозен ,а сигурно има и други такива като него ,но от фотографските аз си имам взимане даване само с него ...[smilie6]

Автор: asahi   
Дата:   09-12-04 17:00

Не разбирам много, но мито за фототехника има, ама ако го беше писал дигитален апарат нямаше да има. От ДДС-то няма спасение за суми над $100. За под $100 съм чувал, че не начисляват, ама кой знае?

Дата:   09-12-04 17:05

Митническата тарифа я има в интернет, мисля че е около 10% мито + 20% ДДС (върху стойността от фактурата, върху митото и върху транспорта). Мен по-скоро ме интересува как точно си получаваш пратката тук и къде плащаш митото. Иначе от В&Н съм пазарувал много, но докато бях в щатите.

Автор: dch37   
Дата:   09-12-04 17:05

thor da ne si w toronto?????

ako si ka#i da si napraim edna fotografska sreshta :)

Дата:   09-12-04 17:13

незнам аз съм плащал ,"ДДС" и за 250$ колет ,и нищо не съм плащал за 400$ ,разликата която май ,забелязвам е в големината на пакета[smilie6] ,ама знам ли ,пък може и да е от мързела на митничарите ,а мито не си спомням да съм ,плащал ,а в колетчето нямаше нищо дигитално ,но пък тук възможно е всички фото-магии да са без мито ,пък и за да се жалвам трябва да ме порежат за да почна да се интересувам ,така си трая ,докато не изям брадвата ,ако има такава ...което забелязах е че колета не беше отварян ,а са действали само по фактурите които идват с него ,но пък на тях всичко е описано ,така че... горе долу това мога да споделя ..а пък на малките пакетчета ..ги получавам все едно че съм ги поръчал от някой магазин в страната ..даже по добре тук всеки магазин ми тряскат "ДДС",а това дето идва от USA минава метър ,абе трябва да се експлоатират тези канали ....[smilie6] докато не са се усетили и не са дръннали някаква такса още при плащането с картата за да не се минава метър ...[smilie6]

Дата:   09-12-04 17:14

не, в Quebec съм ...[smilie6]

Дата:   09-12-04 17:16

Аз да попитам за трети път, къде ги получаваш? В митницата ли ходиш да си получиш пакета, в пощата или къде???

Дата:   09-12-04 17:23

explorer ,
нямам идея за в България ,преди години като пращах колети ,колетите се взимаха от митницата ,но като започнаха едни брадви ,спрях ,пък то сега и всичко си има в България ,а и митниците еволюират и има промени ако не всяка година то надали е много по на рядко ,особенно с тези проблеми сега по света ,така че ....всъщност най добре е да се отиде в митницата в българия и да се вземе написано черно на бяло и след това да се интерпретират нещата ,защото след като не знаеш точно закона митничаря може да си го интерпретира както си иска или поне да се пробва ...затова аз ако бях в българия първо бих отишъл в пощата ,след това в митницата ...иии край на всички интерпретации всичко ще се изясни ,до следващите промени ....[smilie6]

Дата:   09-12-04 17:34

виж сега ,като пазариш си посочваш по какъв куриер искаш да ги получиш и естествено си плащаш за по бърза или по бавна поръчка ,аз винаги ги поръчвам по най евтиния USPS ,и кога за 5 кога за 6 кога за 7 дена пристига колетчето ,и си ми го носят до вратата ,ако не съм в къщи ,си го търся на пощенското гише ,като там си платих последният път "ДДС" таксите ,затова и си мисля че ,най вероятно и в България да е така все пак всички пощенски куриери си имат някакви договаряния с митниците за да могат да си вършат работата ,иначе при B&H не би имало ценоразпис за България ,а щом го има ,значи има някаква идея че си вършат работата безпроблемно - тоест да ти доставят пратката по начина по който - както се рекламират ,а има и друго положение до България да си го носят те а в българия да са си сключили договор с някой български куриер ,добре ще е за всеки случай като получаваш нещо да го отваряш пред този който ти го носи ,за да не се окаже че като си го отвориш да няма никой ,аз така правя ,малко презастраховка ....[smilie6]

Автор: Brummaker   
Дата:   09-12-04 17:38

Торе,

една позната от БГ сега ще пазарува от NY как става на границата вземането на щатското ДДС, знаеш ли ?

Дата:   09-12-04 17:56

хммм ,нямам идея трябва да говори с щатски митничар ,за да вземе от него формуляр ,за да си получи 9-те % ,в магазина казват ,че те нямат никакви формуляри за това и че незнаят изобщо нищо за да има такова връщане и си отрязан автоматически ,иначе трябва да се занимаваш с митничарите ,а аз реших да не се занимавам ,да не ме накарат нещо да се занимавам и с другите митничари от мойта страна на границата ,та от тогава се скатавам като минавам границата ,със стоката [smilie6] ,че май на границата като се минава тряскат мииито на всичко над разрешеното ,да речем за ден -250$ и над 3 дена май сега е 500$ + "ДДС" и става по опасно от колкото да си го поръчаш по нета ..те това им е първата дума на митничарите за колко пари носиш стока ,веднъж преди мнооо години направих грешката да кажа че нося малко луканки и ме разхвърляха едвам се прибрах по куфарите ..оттогава само с бой си казвам какво имам по багажите ,то тъй и тъй ще го конфискуват ,ама поне рискувам и до сега ...но проблемо ..хехе веднъж даже без да искам едно пакетче със семена за марихуана съм прекарал през границата ...как съм го забравил в едно куфарче незнам ..ама щяха да ми объркат животеца ,ако го бяха набарали , че то едно е да те пипнат на улицата друго е на границата ,на границата веднага попадаш под графата вносител и независимо колко е малко ти е разказана играта ....[smilie6]
затова ,според мен най добре да се обади в USA митницата и оттам вече да разбере как стои въпроса ....[smilie6]

Дата:   09-12-04 18:11

ОК Тор-е,

мерси...ще се справим [smilie3]

Автор: MechoPuh   
Дата:   09-12-04 18:18

OK, ако си поръчям от B&H обектив Canon 100mm/2.8 Macro, който струва 469.95$ + 81.00$ shiping = 550.95$, колко VAT и др. ще платя на митницата? Защото нашите вносители, за този обектив ми искат ок. 1600 лева!!!

Дата:   09-12-04 18:19

идея ..,незнам какви са таксите в Ню Джърси ,но ако си го поръча в някой щат ,в който няма такси ,ще получи стоката без да плаща такси и с най евтиния USPS ще струва смешна цена ,това ми идва на ум сега ,ако има достатъчно време да направи така ,преди да си идва в България ,ще минеш метър и вместо 100$ "ДДС"-такси на 1000$ ще минеш метър с да речем 15$-25$ пощенски услуги ,а и ще бъде на момента няма да се разправяш с USA данъчните ...[smilie6]

Дата:   09-12-04 18:28

Бруме, какво щатско ДДС бе? Има само "sales tax" (за различните щати е различен процент, примерно за Калифорния е около 8%), но ако купуваш по интернет или от каталог по пощата не плащаш такъв - ако е от друг щат.

Дата:   09-12-04 19:14

...и като купуваш от САЩ и напускаш САЩ на границата би требело да ти връщат ДДС [smilie3]

Дата:   09-12-04 19:21

Брум,
"sales tax" не е ДДС. "Sales tax" е щатски, а не федерален (държавен) данък върху продажбите, който отива за щата, и няма да ти го върнат, вервай ми. Начина е да купиш от друг щат по интернет - тогава няма да го платиш тоя "sales tax" (цените навсякъде където ги гледаш - напр. в В&Н са без "sales tax").

Дата:   09-12-04 19:32

при мен също има провинциална такса ,и тя се връща в това съм сигурен ,ако естествено има основание за това, незнам как е New York ,но тук фактурата е написана от федералните митнически и данъчни власти и са упоменати всички такси ,ако беше за някоя друга провинция без провинциални такси в кутийката за провинциалните такси щеше да има една нула ,доколкото съм запознат ,почти същото е и в USA по отношение на таксите ,поне с такова впечетление съм останал ...sales tax.. - си е точно ДДС..
[smilie6]

Дата:   09-12-04 19:37

thor, не го бъркай човека, "sales tax" не е ДДС - ДДС означава "данък добавена стойност", на английски това е VAT "value added tax", но в САЩ няма такъв данък. Има само местен, щатски данък върху продажбите - т.е. "sales tax", който не се плаща ако живееш в един щат и купуваш по интернет от друг. "sales tax" не се връща на митницата.

Дата:   09-12-04 19:47

и каква е разликата [smilie11]
и двете такси са добавена стойност ,ами нали същото съм ти писал ,че при мен го има същото и се плаща в едни провинции ,докато в други не се плаща ...както има и една федерална такса която пък се плаща от единия край до другия край на страната ..всички тези такси са си добавена стойност такси и се връщат навсякъде по света без значение как се наричат ,навсякъде си имат различно наименование ,разликата е че в USA няма федерална такса добавена стойност ,а само в някои щати които са решили че могат да си го позволят ..[smilie6]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна