Автор: thor
Дата: 09-12-04 17:56
хммм ,нямам идея трябва да говори с щатски митничар ,за да вземе от него формуляр ,за да си получи 9-те % ,в магазина казват ,че те нямат никакви формуляри за това и че незнаят изобщо нищо за да има такова връщане и си отрязан автоматически ,иначе трябва да се занимаваш с митничарите ,а аз реших да не се занимавам ,да не ме накарат нещо да се занимавам и с другите митничари от мойта страна на границата ,та от тогава се скатавам като минавам границата ,със стоката ,че май на границата като се минава тряскат мииито на всичко над разрешеното ,да речем за ден -250$ и над 3 дена май сега е 500$ + "ДДС" и става по опасно от колкото да си го поръчаш по нета ..те това им е първата дума на митничарите за колко пари носиш стока ,веднъж преди мнооо години направих грешката да кажа че нося малко луканки и ме разхвърляха едвам се прибрах по куфарите ..оттогава само с бой си казвам какво имам по багажите ,то тъй и тъй ще го конфискуват ,ама поне рискувам и до сега ...но проблемо ..хехе веднъж даже без да искам едно пакетче със семена за марихуана съм прекарал през границата ...как съм го забравил в едно куфарче незнам ..ама щяха да ми объркат животеца ,ако го бяха набарали , че то едно е да те пипнат на улицата друго е на границата ,на границата веднага попадаш под графата вносител и независимо колко е малко ти е разказана играта ....
затова ,според мен най добре да се обади в USA митницата и оттам вече да разбере как стои въпроса ....
|
|