Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кое фото студио да използвам в Бургас???
Автор: junior   
Дата:   24-02-04 21:25

Хай евриуан,
Току що кацнах в БС и имам дв филма "изщракани" (поздрав за Jumbo [smilie25]), та се чудя:
1. Къде най-добре ще ми ги проявят???
2. Къде най-ефтино ще ми ги сканират????

Благодаря!

(Както винаги за помощта - [beer] )

Отговори на това съобщение
 Re: Кое фото студио да използвам в Бургас???
Автор: vatman   
Дата:   25-02-04 09:01

фото KODAK EXPRESS ФЕНИКС
ул. "Александровска" 2, тел. (056) 842 405

също така на ул. Богориди до Pizza Palace...
Преки впечатления нямам, защото лента не съм пипал скоро, но имат нова техника.

Автор: J0R0   
Дата:   25-02-04 10:55

Има едно фото на ул. Богориди, Кодак Експрес, не знам номера на улицата, но вадят много добре снимките. Мисля, че му викат Ротондата, защото постойката има кръгла основа. Няма начин да го сбъркаш - тръгваш от х-л България в посока към Морската градина - от лявата страна.

Дата:   25-02-04 16:19

Благодаря за инфото, НО не ми свърши много работа....
1. Филмът е за ръчно проявяване и никое студио тук в Бургас не ги прави тия фокуси, с изключение на "АРТ Фото" на тройката... Но за по 5 лв!!!!!!!
2. Единственото студио, което сканира от филм на адекватни цени действително е Кодак-а до гарата (5 лв. за филм + 1лв. запис на CD). Но като няма къде да го проявя - няма какво да сканирам.

Все пак vatman, ако имаш път към Свободния (БСУ) през следващите 10тина дни може да ми се обадиш да пием по бира вечерта....
[beer]

Дата:   25-02-04 16:41

С удоволствие, junior. И други от Бургас и околностите може да се обадят... Бирата нема да свърши. Иначе аз не разбрах, че искаш ръчно да ти го проявят, дори се учудвам, че в Арт фото правят...
Айде със здраве засега. [beer]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-02-04 17:12

junior - а какви фокуси очакваш да ти направят на филма!? [smile]

Дата:   25-02-04 17:29

моби : става дума за нищо и никакво ръчно проявяване... ама тука ми режат главата от кръста.... (няма да говорим колко са им остарели химикалите)

Дата:   25-02-04 17:59

Ми ще ти я режат - става по-бавно и трудоемко, а и малките разфасофките които обикновено се използват за ръчна работа са по-скъпи. Помислих си, че нещо искаш да ти коригират с проявяването, или нещо друго...защото явно не иде реч просто за по-голяма прецизност, нея я правят и другаде.
А химикалите...кофти, а ако остареят, и разтвора е примерно само за 1 л., знаеш ли колко "ударен" е ефекта. Цената за ръчно не ми се струва висока, по-скоро трябва да гледаш как ще ти го сканират после, за тези 5 лева, че искат доста за добро сканиране.

Дата:   25-02-04 18:20

не бе моби: първо знам кво означава ръчно проявяване.... и пак не: става дума за възможно най-добро качество....
А ми искат ми 5 лв. за услуга, която в София струва 2 лв. (значи за три ролки се минавам с 9 лв.) т.е. само за проявяването... сканирането не ми пука колко качествено ще е, щото просто искам да видя кво съм застрелял...
Качествено сканиране на Imacon-а в София, не тук...

Дата:   26-02-04 12:09

Ми те в София се доставят проявителите малки разфасовки, и след заявка. От Бургас трябва да си ги вземат или да им ги препратят, пък и щом са само 1 ателие с ръчно проявяване - цената логично къде отива - пазарна икономика. Лично аз, ходя къде ходя - и после сам си проявявам филмите. Дори да са за спомен, или други за даване на машина после, че е по-лесно , така поне с едно ходене казвам от кое колко бройки снимки.
А за сканирането - този двоен вариант как ти харесва? Не се ли спря на собствен скенер вече [smile]

Дата:   26-02-04 13:19

Бе аз се спрях на доста скенери вече, ама ми спря банковото салдо... засега ще събирам за нов апарат - скенерът ще чака...

Автор: alexstudio   
Дата:   26-02-04 15:09

Ей Младши,има едно ново студио с дигитална машина Fuji"Frontier" където могат и да ти сканират филма,да ти го качат на CD, а и срещу 3 лв. да ти го проявят по ръчния процес.
Ателието е пресечка на "Богориди" на 100тина метра от х-л"България"-като тръгнеш към морската от площада вляво от стоянката на такситата-ул"Лермонтов"21.
Там ще ти свършат работа.

Дата:   26-02-04 15:17

Мерси Алекс.
Това беше третото студио, което проверих (точно, защото е на 80 м. от България), но там ми сканират филма за 0,30 лв./кадър + 6 лв. запис на CD !!!!!
Но ми даваш добра идея да проверя дали правят ръчно проявяване - там не съм питал за това...
Ако става - БИРА!!!!!

(всъщност що не земеме да съберем Бургаското войнство на по бира някой път???)

Re: Бургаското войнство
Автор: dreamweaver   
Дата:   26-02-04 15:41

Хей, Джуниоре, внимавайте с момчетата в този ми ти Бургас, че както пише по рекламите там "Морето е солено"! [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: niro   
Дата:   26-02-04 17:49

С проявяването долу-горе се оправяме, но с сканирането сме още назад. [smilie8] [smilie8] А и цените наистина си ги бива, особено сравнени със С-я, но това е положението. Като станат повечко цифр. машини - можееее [smilie19]

Автор: invoke   
Дата:   26-02-04 18:43

Хе хе,тук имало и бургазлии(агенти)[smilie18]
Аз един направих глупоста да си дам в едно бургаско студио снимките(к-с "Славейков" срещу спортния комплекс и пазара)и така ги осраха......Поръчах ги 10Х15!Идвам да си ги взема и мадамата ми ги връчва гордо,поглеждам всички снимки от лявата страна има по една дебела 1см. черна лента:-)
Викам и на въпросната госпожичка,че не сме в траур (слава Богу) и,че не ми трябват черните и лентички.Тя ме поглежда и вика:
"А няма проблеми,сега с една ножичка ще ги изрежа"......
Опитах се да и обясня,че ако исках по-малък размер щях да си го поръчам.Тя естествено веднага ми ръсна едно прекрасно оправдание, че те не правели повече от 2 поръчки на такива "големи" по размер снимки на месец.Аз я гледах умно на свой ред....Тя викна "управителя",който на свой ред заяви, че не може нищо да се направи....
После ги дадох на друго студио в центъра,там малко по добре ги направиха.Накрая отидох в София в ЦУМ на 1-вия етаж и най-после ги отпечатаха както трябва.Това бяха кратките ми впечатления от "фото-майсторите" в Бургас!
[beer]

Дата:   26-02-04 18:59

invoke, съгласен съм, че в това студио са се осрали, ама то не е от добрите явно, щом е в Славейков.... То и в София ако дадеш на некой майстор от Надежда да ти прави снимки и той ще ги окека, сигурно....
а иначе мерси за предупреждението...

Автор: invoke   
Дата:   26-02-04 19:32

Не знам,аз тук ги давам на "майстора" от нашия неголям град и ги прави перфектни:-)
И въобще не мисля,че това трябва да е причина за калпавата работа![beer]

Дата:   29-02-04 20:11

alexstudio спечели бира! [beer]

Фуджито на "Лермонтова" правят ръчно проявяване за по 3 лв. Пича дето работи там на изглежда е от "наш'те" - разбира от половин дума!

По този повод предлагам събиране на Фото-форумци от Бургас с цел срамно напиване и величаво запознаване....
Утре и вдругиден аз съм на път, но на националния празник пак съм в Бургас. (удобен ден)

Друг удобен ден би бил традиционния четвъртък...

Ако някой пич се навие да пуска отговор тук (или може да пусне нова тема)...

Кръчми - дал бог.

П.С. ГенСекът Joro ми препоръча една "луда кръчма", за която не бях чувал (а аз съм чувал за много!). Става дума за "Вила Вилекула".

Дата:   01-03-04 11:02

Даааа... Важи! Дайте да се напием, обаче:

- Тази Вила не я знам (срам и позор [smilie23] )

- На 3-ти има мач (Левски - Ливърпул), но бих го прежалил в името на идеята

PS: Чалгата е силно нежелателна, но и това бих прежалил с помощта на C2H5OH

... и така предлагам следните места:

"Океан" (бирария)
"Гегата" (кръчма)
"Адонис" (бистро)
"Red Fox" (бившата пицария "Verona")
"Pizza Palace" (приятен и просторен пица-ресторант)...

Дата:   01-03-04 13:48

Аз съм чест клиент във всяка от тези кръчми, но Гегата и Адонеис ми идват малко мрачни, а пицариите нямат голеееееееми маси [smile] , та затова за съм най-вече за океан!!!!
Но и аз съм готов на жертви !!!!!

Автор: arien   
Дата:   01-03-04 16:46

абе junior, ти покрай търсене на фото и кръчми, видя ли изобщо морето? на мен сега като чух, че си там ми стана толкоз мъчно:( за морето де- ще ми вземеш ли мидички и морска вода като се връщаш поне?И се надявам поне със снимките да си се старал та да има с какво да ме утешаваш, сега като те слушам, че си там пак започвам да осъзнавам колко трудно се живее без море- като всеки път когато трябва да го напускам и да се връщам в София.

Автор: niro   
Дата:   02-03-04 14:10

Хм, и на мен нищо не ми говори тази ..Вилекула.
Иначе където кажете, особено ако е без чалга...[smilie24]

Автор: J0R0   
Дата:   02-03-04 14:28

Вървите по Главната, от гарата към Университета.
Минавате киното, малко по натам има едно площадче, където на ъгъла беше фирмения магазин на Унисон.
Като тръгнете по тази улица направо, тя свършва в една врата на къща, ей там в мазето е Вилекулата.
Това е кръчма, която просто ТРЯБВА да се види.
Аз в много кръчми съм влизал, но мога да кажа, че като тая няма друга :-)
За мен е най-яката! (ако харесвате underground обстановка)
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна