Автор: explorer
Дата: 04-12-04 21:41
Е, ако е за сайт - имаме си, даже два, и админите вършат чудесна работа и постоянно наблюдаваме подобрения.
Аз не съм много уверен, че едно списание за фотография няма да се продава (ето, от днешните дискусии във форума научавам, че имало някакво списание "ФО"). Ако има статии с фотографска тематика, арт фотография, снимки с обяснения от авторите, тук-там някой репортаж, интервю и т.н. според мен ще се чете от определен кръг хора. Въпроса е колко е минималният тираж с който може да се започне и на каква цена - дотук видях конкретен отговор само от todorov (7000 лева за 2500 бройки, което ще рече 2.80 себестойност), някой има ли други оферти и евентуално да посочи подходяща печатница в София?
Колкото до това, кой би рекламирал в това списание - евентуално производителите и продавачите на фото техника, но и много други - в началото обаче едва ли ще може да се разчита на много приходи от реклама.
Относно забележката на Junior за хонорарите на авторите - пич, на запад има и такова понятие "tear (sheet)" - букв. "откъснат лист", изрезка от списание. Когато си неизвестен фотограф или модел, с удоволствие се съгласяваш на публикация, само за да можеш да я добавиш после към портфолиото си. Вярно, че в България хората са по-меркантилни, но съм сигурен че много от хората тук с удоволствие биха предоставили свои снимки за списание, като се има предвид че никой не иска да прави пари на техен гръб.
|
|