Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 razmera ne vinagi e naj-vajnoto!
Автор: Kuncho   
Дата:   03-12-04 23:49

testa e na RAW ot stativ na blenda 8, shtoto na max. otvorena blenda neshtata sa oshte po frapirashti
snimano e v 3 i neshto sledobed, pri smesena obla4nost, s edna duma dostatu4na meka osvetenost
snimano e na 100 asa za 300D-to i 50 asa za 8080-to
izvodite mi sa za loshoto cvetopredavane na olympus-a, za shuma kojto e normalen za malkata matrica i za lujite otnosno prehvaleniq hi resoliution obektiv

tova e ot centura na kadura:
https://photo-forum.net/i/61092&USER_ID=6222
tova e ot leviq kraj:
https://photo-forum.net/i/61090&USER_ID=6222
tova e ot desniq kraj:
https://photo-forum.net/i/61050&USER_ID=6222
drugata mi zabelejka e otnosno sushtite mazni i hromati4ni aberacii ako ne i po-golemi kato na kitoviq obektiv za nqma i 100 dolara
tova e :)

Отговори на това съобщение
 Re: razmera ne vinagi e naj-vajnoto!
Автор: TPECHAT   
Дата:   04-12-04 00:04

ti nali znaesh che pri sapunerkite tia f chisla ne sa mnoo ot znachenie :)
pone az za 1 godina polzvane na Canon S45 otkrih, che rezila i pri 2.8 i pri 16 e absolutno ednakyv, ... e po4ti de... vij pri snimane na oblaci imashe nqkvo znachenie :)
maznqta si beshe ednakva [smilie21]
tva da mi se hvali sapunerka si e chista zaguba, tya e cifrov ekvivalent na Skina, vsi4ko e na fokus pri vsqkakvi blendi, vsqkakvi skorosti, vsqkakvi ISO-ta - tva e i predimstvoto im de [smilie21] , da ne govorim che i filmi moesh da praish...

mnoo se chudq kak chovek moje da se nabuta 1800 leva za 8080 samo[smilie11]

Автор: athom   
Дата:   04-12-04 00:07

ТРЕСНАТ!

Те тва дет го описваш е апарат за мене! Зиам, сниам и Бресон да оди Улево!

[beer] [shtrak]

Автор: TPECHAT   
Дата:   04-12-04 00:11

what u see is what u get! [smilie21]

Автор: Grandpa   
Дата:   04-12-04 00:11

Vizh sega,
Ne znam za Olympus i razni drugi, ama razmera si ima znachenie ... i ako nqkoq ti kazhe, che nqma - ili lyzhe ili ne e probvala [smilie5]

Автор: Grandpa   
Дата:   04-12-04 00:19

verno li sa po edno i syshto vreme ?
na poslednata snimka gledam ima oblacheta pri olimpusa, a na kanona nebeto e ravno...

kolkoto do cveta - mislq, che WB na oly-to trqbva da se pipne.

Дата:   04-12-04 00:43

v ramkite na 10-15 minuti sa snimani, pravih 3-4 kadura s Canon-a na stativ, posle dokato se montira Olympus-a, a i toj zapisva 3 semestura toq RAW, moje ti ponikne brada, tova naistina e neshto, koeto az li4no nikoga ne bih go prejivql, poneje snimam izkliu4itelno na RAW!

Дата:   04-12-04 12:05

razlikata mejdu kitovata maznq i L seriqta e oshte po-golqma, osobeno pri otvorena blenda.
za4itajki se iz postingite na Thor iskrenno spodelqm mnenieto mu za dobrata kombinaciq hubavo tqlo s golqma matrica i kristalna optika, ako shte da e i ot 2-ta svetovna vojna :)

Автор: stoevmobile   
Дата:   04-12-04 12:26

Kuncho,
мани го Thor и не го чети хич, той си пише истината (а тя боли и обезкървява портофейла)[smilie5]

Търся съдружници за безкръвен банков обир, врачка за числата от ТОТО-то, приятели иманяри с металотърсач и карта и още.....

Автор: thor   
Дата:   04-12-04 12:35

стоеф ,сега ше изкарам и аз прасето от хладилника да го снимам ,имам и бирички останали ,ама те ще отидат за поливане на пълнената токачка с лешници ,дробчета,прошуто и други галимацийки ...[smilie6]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   04-12-04 12:57

thor, още е закуска бе

Публикацията е редактирана (04-12-04 13:43)

Дата:   04-12-04 13:07

хех ,това го видях преди половин час ,сега трябваше да щракнеш касата с бира върху която си лепнал ,лаптопа [smilie5] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Георги   
Дата:   04-12-04 13:11

извода какъв е? че пластмасовия 300Д снима по-хубаво. независимо, че не е в същия ценови клас (да не говорим за няма гаранция срещу 2 години гаранция, брой сработвания на затвора срещу няколко пъти повече на сапунярата)?

И ?

какво от това?

пак ще го напиша... да не би 300Д-то или който и да е друг СЛР или пък ДСЛР може да ти прави сам снимките, да търси интересните кадри или да ги композира интересно? виждал съм снимки от 2 мегапикселова сапуняра, дето хора с дслр и две торби обективи и големи приказки из форума едва ли ще направят скоро.

баси ще повърна....

ако фотографията е мегапиксели, скъпи обективи, филтри и всичко останало, което се мери в повече пари (която явно значи и повече визия).... май ще взема да спра да качвам снимки тука... понеже тука друго мнение не съм срещнал за вече 8-9 месеца.

наистина ми се драйфа.

Автор: GuruMMX   
Дата:   04-12-04 13:11

xa xa :)
jako heheheh [beer] [shtrak]

Автор: mikele   
Дата:   04-12-04 13:20

БРАВО, много добре Жоро ако мога така да ти кажа.Това е истинта, тука освен за поксели и бира не се говори друго.За снимки критика или съвети да не говорим, няма такива.А нали долколкото разбирам това е целта на форума.

Дата:   04-12-04 13:22

Георги,
нямам скенерче, а си обичам снимките, дето са правени с обикновено апаратче [smile]
Довлякох си в Турция няколко албумчета със стари снимки, с тайната надежда да сканирам тук. Не стана.
Ей ти един поздрав със снимка, дето нищо не струва сигурно, ама за мен е спомен от Amman, Jordan, Sept.'96

http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/37.jpg

Дата:   04-12-04 13:23

h a ha ha

a koj ti kaza che fotografijata biva samo ART???? ha haha

ma mnogo me razsmja :)

hodi snimaj s hasito 1000 kadura i to da sa prodavaemi za 1.5 chasa d ate vidim togava :)

Дата:   04-12-04 13:24

ha ha

kva bila celta na foruma, che ne razbrah neshto :)

Дата:   04-12-04 13:26

heh, mnogo jak frame si i spretnal - :) [beer] [shtrak]

Дата:   04-12-04 13:26

и ти редовно ме разсмиваш, повярвай, често ти се смея :))))))))

Дата:   04-12-04 13:27

xa xa.. ti men ne me misli :)

az sum vesel chovek po rojdenie.. ha ha

za razlika ot teb :)

Дата:   04-12-04 13:31

явно варненското в мен надделява над майненското :/

hehe както казваш доста често (на сайта на @конектед преди години имаше доста интересна статийка за хехето ама едва ли си попадал на нея)

поздрави,

не се чувствай в групата на тия с многото обективи дето немогат да снимат, идеята беше друга ама явно не си имал времето или желанието да разбереш каква е

няма да пиша повече в темата, каквото исках да кажа - казах го.

Автор: mikele   
Дата:   04-12-04 13:34

Da te popitam Grum celta na foruma chat li e?
Pregledaj tuk kolko izkazwaniq ima otnosno powdignatata tema?prebroj i statistika naprawi.

Дата:   04-12-04 13:35

мдааам гиоргей [smilie5]
само не си уточнил критерия за снимките ,та те по точки ли се оценяват или по вкус и чий е вкуса ,май май такива като Bresson ,не им се вдигна тука много рейтинга и потънаха бързо в забравата с без точки [smilie5] [smilie5] [smilie5] та такиви ми ти работи ..гледай да не си оплескаш паратчето като драйфаш [smilie5] [smilie5] фотографията предимно е да си направи човек удоволствието ,а не да прави снимки като за световно и да чака да го тупат по рамото и да му пишат точки ,петилетните планове ,бяха преди 20 годинки [smilie5][smilie5][smilie5] колко тъга и простотия има по тоя свят [smilie2] [smilie19] [smilie19][smilie19] [smilie19]

Дата:   04-12-04 13:38

njakoj d ate zaduljava d agi chetesh????

[beer] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна