Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ?
Автор: vazmuten   
Дата:   03-12-04 09:19

здравейте,
някой може ли да ми каже, дали има начин да използвам блендата на обектив Хелиос М42, който няма ръчен режим, когато се използват макро пръстени?
предварително благодаря.
поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: ?
Автор: TPECHAT   
Дата:   03-12-04 09:23

kat nema rychen kuv ima [smilie21]

Дата:   03-12-04 09:39

за да не говоря глупости и да не ставам за смях ще кажа, че този ми обектив няма копченце а/м и диафрагмата се задейства само от апарата посредством игличка в задната част на обектива. при използване с макро пръстени крачето на апарата, дето натиска игличката и задейства диафрагмата, не стига до игличката.
станах малко по-ясен? [smilie11]

Автор: Sid   
Дата:   03-12-04 09:48

Това се нарича скок-бленда, направено е за да можеш да фокусираш при максимално отворена бленда, за да е по-лесно. Сигурно някой ще може да ти каже как да я блокираш без да прецакаш обектива.

Автор: TPECHAT   
Дата:   03-12-04 09:50

am che tyi kaji be :)
po4ti sym siguren, che moe da namerish takvoz chudo.

Автор: koliovite   
Дата:   03-12-04 10:04

Блокираш игличката в натиснато положение като я залепиш с изолирбанд например. Ако не я оставиш да стои дълго в това състояние не мисля, че ще имаш проблем. Аз съм го правил колко да щракна няколко снимки.

Автор: mikele   
Дата:   03-12-04 10:26

A to si ima i prasteni koito sa si s iglichka akto taka moga da se izrazq za lostcheto

Дата:   03-12-04 10:51

благодаря ви.

първа  назад  1     всички  напред  последна