Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Canon, Panasonic или Sony?
Автор: lpashov   
Дата:   02-12-04 00:25

Здравейте,[smile]
От доста време си мечтая за цифров фотоапарат и ето, че най-после ми се отдава възможност да си купя.
Надявам се да не са ви омръзнали прекалено много въпроси от този тип, но не знам къде бих намерил по-подходящо място за питане.
Убеден съм, че хората които биха ми дали най-добър съвет, участват в този форум.

Та да си дойда на думата:
Ще ползвам апарата за любителски цели.
И понеже фотографията е изкуство (а не просто цъкане) все пак държа да прави прилично добри снимки (с не много голям шум) и с добра дълбочина. Иска ми се също да има и добър оптичен зум (от 5х нагоре)

От доста време следя сайтовете (особено dpreview), обмислях разни варианти и въпреки това все още не мога да разбера кой е подходящия фотоапарат за мен...[smilie11]

Първоначално си мислех за Canon PowerShot S1 IS. Като излезе имаше много добри отзиви – уж страхотен фотоапарат. С течение на времето, обаче, се появиха отзиви, че не се държи добре на слабо осветени места...[smilie2]

Сега се чудя между Panasonic FZ20, Sony F717 и Minolta A1...[smilie11]

Sony F717 ми харесва, че има добра сетлосила и оптиката е Carl Zeiss, освен това сензора му (2/3”) е с много подходящ размер за 5-те мегапиксела.
Гледах го обаче в магазините – много ми е неудобен за държане – корпуса е тесен (а дланите ми са широки), освен това и обектива не ми е много удобен...[smilie2]

Тогава може би Panasonic FZ20?
Сравнително отскоро е на пазара - много го хвалят в момента, но се чудя дали няма да стане като с Canon PowerShot S1 IS в началото, когато излезе – хвалене, хвалене и после не бил толкова добър...

Можете ли да ми кажете от опита си с Panasonic FZ20, как е той?
Не му ли е прекалено малък (и шумен) сензора – 1/2.5” за 5 мегапиксела?
Как се държи при слабо осветление?
Има ли добър AF assist, или е като на Canon PowerShot S1 IS?
Какво е качеството на образа? Като гледах в нета снимки от него, някак ми се струва, че няма достатъчно дълбочина, и някак си бледнеят... (или случайно съм попаднал на такива снимки?)

Какво ще ме посъветвате?[smile]
(имам около 1200 лв., но евентуално може да се отвори възможност да ми го донесат от Щатите, така че оттам може да е до около $600-$700)
Отворен съм към предложения и за други фотоапарати в този диапазон, стига да си заслужават.[smilie3]

Благодаря ви предварително[smile] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon, Panasonic или Sony?
Автор: ognyan   
Дата:   02-12-04 00:29

Olympus C8080[smilie24]

Автор: nsirakov   
Дата:   02-12-04 00:30

Ако ще снимаш повече при ниска осветеност (щото само за това наблягаш)... вземи сони=то - май е най-добро от трите модела...

недостатъци са 5х зоом-а (нали казваш, че искаш повечко) и за мен лично това, че е модел от преди 2-3 години... от тогава техниката напредна много...

лично аз се спрях на Панасоник Фз10 (разлика само мегапискелите с Фз20) ... за любителски цели съм много доволен.... верно не е така добър при ниска осветеност с АФ, но имаш МФ, който малко компенсира...

лично аз снимах пробно с Канон 1с ИС - не ми хареса...

но квто и да чуеш тук едно запомни..

ТИ ИЗБИРАШ и ти даваш парите...

Автор: stoevmobile   
Дата:   02-12-04 00:37

S1 го избягвай, препоръката е от собственик.
AF помощните лампи са нещо като грехота, у мегазумните апарати май (лично мнение), ама който търси х10, едва ли ще иска и AF лампа, дето да е мощна като промишлен или военен лазер...

Дата:   02-12-04 00:37

Pak ti kazvam:Olympus C8080

Дата:   02-12-04 00:39

ти пък де набра практика с този олимпус, та му блъскаш реклама??

Дата:   02-12-04 00:41

:)))))))))))))))
Ne ama si mechtaeh 3 meseca za nego:)

Дата:   02-12-04 00:43

ognyan,
[smilie24] [smilie24] [smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: boni   
Дата:   02-12-04 01:29

Не разбрах какво имаш предвид като казваш "дълбочина"
С тоя курс на долара в момента 300Д ми се вижда че излиза толкова пари

Дата:   02-12-04 01:30

E 300Д si e 300Д[smilie24]

Автор: boni   
Дата:   02-12-04 01:37

Да де ,ама толкова излиза като цена :)))

Дата:   02-12-04 01:48

Ami togava da ne mu misli.
Puk posle shte subira i za obektivi.

Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   02-12-04 04:30

Az izbrah Sony-F717 i sym mnogo dovolen!!! Nyamam opit s drugite cameri. Oste razuchevam Sony-to.

P.S

Siguren sam che vseka si ima predimstva i nedostataci. Izberi camerata koyato ste ti pasne na teb, taka che vnimavai mnogo v izbora !!! Tryabva da znaesh kakvo tochno iskash ot taya camera!!!

Uspeh v izbora!!!

Автор: thor   
Дата:   02-12-04 04:47

аз бих взел 300D и адаптор от тук :

http://www.dvdtechcameras.com/other/adapter/adapter3.htm

и някои обективи като MC Zenitar 16mm f 2.8 Fish-eye от тук ,е може и от eBay ,но там ще внимаваш от кой купуваш само от такива с много голям рейтинг и като проследиш положителните отзиви като цяло и от последните дни

http://www.dvdtechcameras.com/lens/35slrl/slr1.htm

а има и толкова хубави обективи на безценица ,е по добре с OEM обективи ,но някои от оригиналните обективи като 16mm струват :

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?A=search&Q=&b=8&a=696_6146&a=700_6177&Submit.x=11&Submit.y=11&shs=&ci=8429&ac=

почти 4-5пъти по скъпо ,а иначе не са по добри ...

[smilie7]

а пък може винаги и с китовите обективи да си щракаш ..[smilie6]

Автор: mikele   
Дата:   02-12-04 08:06

Dowolen sam ot Sony snima dobre na tamno, i naj vajnoto spored men e che mojesh da snimash s interesni gledni tochki.Predimstvo wartqqshtiq se vizior.Malko sa s takav koito mogat da snimat s niska gledna tochka,
https://photo-forum.net/i/57232&USER_ID=6426

Автор: carl_cox   
Дата:   02-12-04 08:15

според мен за тези пари идеален избор е CANON G6 [smilie24] [shtrak]

Автор: alex_markov   
Дата:   02-12-04 09:04

Аз само мога да споделя мнението си от моят ФЗ20 - много добър апарат - страхтен обектив, стабилизатор, зум 12 (птици, животни, каквото се сетиш), доста бърз и точен АФ, много силна светкавица (и възможност за допълнителна), общото ми мнение е страхотни снимки при добра светлина
минус е малката матрица и повечкото шум при лошо осветление (но сравнително приемливо)
Много добър апарат[shtrak]

Автор: Kuncho   
Дата:   02-12-04 09:57

ako dobre si napravish smetkite s 'kru4marq' edno novo 300D ot USA moje da se okaje 430 USD tqloto qko a?

Автор: deltalink   
Дата:   02-12-04 10:37

EOS 300D = 814.99

И аз съм в процес на търсене ;)

Дата:   02-12-04 10:39

http://www.beachcamera.com/shop/Product.asp?ProdTypeList=&Sku=CNDIGRBL

$100 mail-in rebate thru 1/31/05.... purchase your Digital Rebel along with one or more eligible EF lenses and you will DOUBLE or TRIPLE your REBATE and save up to $300 on the Digital Rebel! Download rebate claim form for further details.

no comment

Автор: kirilius   
Дата:   02-12-04 11:04

Аз имам Paznasonic FZ20 и съм напълно съгласен с alex_markov: много добър апарат!
Като за любителска машина е много бърз и удобен. Удивително лек и компактен за този обектив. Много удобен за работа.
Недостатъци:
1) При ниска осветеност шумоли малко - бих казал пренебрежимо малко.
2) Няма въртящ дисплей.

Виж в моя профил - последните ми снимки (почти всички на 1ва и 2ра страница) са правени с него.

Автор: terminator   
Дата:   02-12-04 11:25

Айде и аз да кажа - [shtrak] [shtrak] [shtrak] със SonyF717 от около година и половина и съм МНОГО доволен от него. Като за любител е просто невероятен. Става и като за първи апарат преди покупката на DSLR (ееех, мечтииии...)
Единствения недостатък е че няма RAW (все пак е модел от октомври 2002), всичко друго си му е на 6.
Сега че дизайна му е малко непривичен - ами добрия Цайсов обектив просто не се събира в апарата [smilie18]

Абе има си и дребни недостатъци, но те са преодолими а пък идеален апарат няма[smile]

За другите модели - нека който има да си каже[smile]

Дата:   02-12-04 11:26

ima idealni aparati spored men

Автор: jumbo   
Дата:   02-12-04 15:07

сонито си остана върха на сладоледа в този клас и си мисля че по би задоволило потребителя дори и от 8080
а колкото до държането в ръка въпрос на свикване е

Дата:   02-12-04 15:15

за мен хубав апарат е когато:
- не се бави когато искаш да снимаш
- можеш да видиш сцената през обектива
- зуум-а ти е ръчен механичен
- фокуса е с възможност за ръчен механичен
- можеш да ползваш филтри

да снима добре е просто задължително

другото е сапунерка

Публикацията е редактирана (02-12-04 15:15)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна