Автор: lpashov
Дата: 02-12-04 00:25
Здравейте,
От доста време си мечтая за цифров фотоапарат и ето, че най-после ми се отдава възможност да си купя.
Надявам се да не са ви омръзнали прекалено много въпроси от този тип, но не знам къде бих намерил по-подходящо място за питане.
Убеден съм, че хората които биха ми дали най-добър съвет, участват в този форум.
Та да си дойда на думата:
Ще ползвам апарата за любителски цели.
И понеже фотографията е изкуство (а не просто цъкане) все пак държа да прави прилично добри снимки (с не много голям шум) и с добра дълбочина. Иска ми се също да има и добър оптичен зум (от 5х нагоре)
От доста време следя сайтовете (особено dpreview), обмислях разни варианти и въпреки това все още не мога да разбера кой е подходящия фотоапарат за мен...
Първоначално си мислех за Canon PowerShot S1 IS. Като излезе имаше много добри отзиви – уж страхотен фотоапарат. С течение на времето, обаче, се появиха отзиви, че не се държи добре на слабо осветени места...
Сега се чудя между Panasonic FZ20, Sony F717 и Minolta A1...
Sony F717 ми харесва, че има добра сетлосила и оптиката е Carl Zeiss, освен това сензора му (2/3”) е с много подходящ размер за 5-те мегапиксела.
Гледах го обаче в магазините – много ми е неудобен за държане – корпуса е тесен (а дланите ми са широки), освен това и обектива не ми е много удобен...
Тогава може би Panasonic FZ20?
Сравнително отскоро е на пазара - много го хвалят в момента, но се чудя дали няма да стане като с Canon PowerShot S1 IS в началото, когато излезе – хвалене, хвалене и после не бил толкова добър...
Можете ли да ми кажете от опита си с Panasonic FZ20, как е той?
Не му ли е прекалено малък (и шумен) сензора – 1/2.5” за 5 мегапиксела?
Как се държи при слабо осветление?
Има ли добър AF assist, или е като на Canon PowerShot S1 IS?
Какво е качеството на образа? Като гледах в нета снимки от него, някак ми се струва, че няма достатъчно дълбочина, и някак си бледнеят... (или случайно съм попаднал на такива снимки?)
Какво ще ме посъветвате?
(имам около 1200 лв., но евентуално може да се отвори възможност да ми го донесат от Щатите, така че оттам може да е до около $600-$700)
Отворен съм към предложения и за други фотоапарати в този диапазон, стига да си заслужават.
Благодаря ви предварително ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
|
|