Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ч/Б филми, наблюдения
Автор: mik   
Дата:   24-02-04 11:35

Кои има преки наблюдения върху черно бели ленти аз имам наблюдения само върху един два вида. Някои да знае пове4е за FOMAPAN, ORWO, KONIKA, FORTEPAN, AGFA. И коя е по добра от тях като изключим от Ч/Б Илфорда и Фуджито! Говорим за зърненост и другите критерии.....

Или просто казано кои ще ми направи снимката като ръчно копирана:)? За Илфорда и аз знам ама и цената му знам![smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Ч/Б филми, наблюдения
Автор: jumbo   
Дата:   24-02-04 12:01

не знаех че от филма зависи снимката да изглежда ръчно копирана [smilie6]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   24-02-04 13:13

mik - а защо ли слагаш AGFA и ORWO зад Ilford? Какво не ти харесва в ORWO B/W, ако си имал възможността да работиш на такъв?Напоследък в 35 мм. работя на третото само поради причини, че това се предлага и има пряк дострибутор...но за по-спец.неща пазя във фризера неколкостотин ОРВО-та и АГФА пан - на касети, ролки и планфилми.
(на ORWO са кофти касетите, в смисъл че използват и употребени..събират ги във Волфен, но пък за проф.цели винаги са предлагали филмите на ролки и винаги са били на почит).

Дата:   24-02-04 13:16

ами пази ги бе нямаш грижи аз си купувам пресни Тмакс и съм хепи и ако сега ме убедиш че орвото е по-добро от Тмакс а.....[smilie21]

Автор: milen   
Дата:   24-02-04 13:49

az pak si polzvam edna orwo kaseta veche dosta vreme i nqma problemi! Neznam ko sa oplakvate tolkos :((

Дата:   24-02-04 13:57

никой не се оплаква ама нямаш сигурност [cool] за мен е важно да не ми се освети или надере вилма от това че кадифето се е изтрило [smilie7]

Автор: milen   
Дата:   24-02-04 14:18

da de, prav si!

Ало, Мик...
Автор: GenaDP   
Дата:   24-02-04 14:21

Че кви са цените на Илфорда? Толкоз ли е страшно? Я кажи за колко ги продават при вас... Да речем Delta 100 и Pan F-Plus (за 135 и 120 формат).

Автор: mik   
Дата:   24-02-04 22:23

ами до сега имах само Фортепан и за това питам не за другото и нещо не ми харесваха снимките. Някакси едно голямо зърно и етакажо нещо нали разбирате кат нете кефи и това е! Сега изщраках една Фомапан и утре ще видя какъв е резултата и ще пиша.
За въпроса за лентите аз снимам 35мм формат и за другите формати незнам ама 10-13лв. при условие че няма да снимам нещо важно а за да си начеше крастата! Та затова неги знам другите, а филмите дето ги имах свършиха! И е краино време да ги пробвам та затова търся мнение на колегията!

Автор: asahi   
Дата:   25-02-04 10:25

Добрият филм си иска добър проявител. Ако искаш да снимаш без ограничения във филма вземи дигитален апарат. И там има черно-бял режим.

първа  назад  1     всички  напред  последна