Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ето как сайта няма да се претоварва :
Автор: photoforce   
Дата:   30-11-04 15:22

Така. Чуйте идята ми и нападайте :) Значи - във личният профил на всеки има снимки, по 12 на страница. Да се направи така - ако дадена снимка е пусната така, че за нея може да се гласува и не учавства в конкурс, който още не е свършил, то :

Щом мине на страница 2 в албума, автоматично се изтрива, ако е по-малко от рейтинг 10. Шом мине на страница 3, се изтирва, ако е с по-малко от 20. Ако е с 27 и стигне страница 4, се изтрива, защото е под 30. Ето така материалът ще се филтрира и ще остават неща, които не са недооценени и са хубави. Същевременно никой няма да иска да слага всеки ден по 3 снимки без смисъл в тях, защото така снимките му с рейтинг, но не-много висок, ще бъдат изтрити за сметка на плявата.

Освен това, ще е добре снимка, за която неможе да се гласува, да неможе да се пуска в албума. Това обикновено са снимките, които си слагаме, за да покажем някъде, или да онагелдим нещо във форумът - по този начин няма да е възможно те да задръстват албума и така той ще е по-чист.

Нападайте ме сега [smilie19]

Отговори на това съобщение
 Re: Ето как сайта няма да се претоварва :
Автор: RossN   
Дата:   30-11-04 15:27

има идея тук[smilie24]

Автор: yanee   
Дата:   30-11-04 15:27

стига с идиотр6тините, аман [smilie22]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   30-11-04 15:34

photoforce,
Идеята ти пропуска вода отвсякъде!
SORRY, ама какво да кажат хората, които публикуват КАЧЕСТВЕН КАДЪР, но не желаят да се гласува за него?! Има цели такива профили на много добри фотографи. Какво?! Да вземем да ги изтрием ли? Стига, недей така!

Понякога за 5 минути се пълни повече от една страница (12 кадъра)... Абсурдно е да се изтрият всичките само 5 минути след като са качени!

Дата:   30-11-04 15:34

Яне,

Прав си човек, ама като са решили да има някакъв вид стимул, хайде да има! А и албума верно ще е по-интересен, ако всички вътре е пуснато с любпов и надежда, така да се каже, а не просто "дай да видим".

Автор: Георги   
Дата:   30-11-04 15:35

[smilie23] [smilie23] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-11-04 15:35

[smilie10]

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   30-11-04 15:40

[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Изпий едно кафе, и се посъбуди малко [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   30-11-04 15:42

ходи да поснимаш, че виж какви идеи зеха да ти идват :Р

Автор: RossN   
Дата:   30-11-04 15:48

Не че защитавам ФФ, ама вие някога замилсяте ли се, какво има зад текста или винаги реагирате първосигнално (извинявайте, ако ви обиждам с това). Става въпрос, за някяъв вид подредба във албума, за подреждане на снимките не по дата и час, а по точки, след някякъв период от време. Стоят примерно по ред, за период от ден, седмица, месец или както го измислят и след това се подрежда по точки, а след време, ако не е преминала някаква граница, отпада и толкова.[smilie8]

Дата:   30-11-04 15:49

photoforce, моите уважения към теб...всеки иска галерията да е по-стилна, с ка4ествен материал...но нали разбира6, 4е 4увството за самокрити4ност у хората трудно се управлява [smilie8]

сигурен съм, доста хора не съзнават, 4е като "праснат" снимките от "последния рожден ден на леля", те са ло6и и аматъорски, дано си съгласен с мен

всеки прави снимките си с лиубов и си ги харесва навярно
нека търсим ре6ения, които не дискриминират, а стимулират креативност

накрая една лека корекция към теб, 4е отдавна искам да ти обърна внимание

ника ми е yanee, правилно е да се изговаря янии, така 4е като пи6е6 обърни внимание, не е голям проблем де [beer]

Автор: SodomGomor   
Дата:   30-11-04 15:50

На мене ми харесва идеята. Не казвам че е най-добрата, ама то такъв brainstorming стана че..... [smilie11] [smilie11] [smilie10]

Дата:   30-11-04 15:52

RossN, не бързай и ти, про4ети пак постинга на JUMBERJACK, там се казват не6та които касаят доста ситуиации и 4ленове на ФФ

жив и здрав [shtrak]

Дата:   30-11-04 16:11

Лъмбърджак,

Прав си! Има фотографи, които наистина не желаят за тях да се гласува. Абсолютно безмислено би било да предложа снимките им за траш - просто ще бъдат пуснати за гласуване. Или, мисълта ми е просто някак човек да указва дали снимката е качена с цел да се разглежда, или се ползва сайта като фрий спейс. По мойта система всички снимки, сложени с идеята "фрий спейс" ще се самоизтрият, когато потребителят качи още 11 и дадената снимка отиде на страница 2 ( ще има рейтинг под 10 ) . Реално смятам, че има логика, с изключение на онези фотографи, които умишлено не желаят да се гласува за снимката им. Трябва да има някаква такава опция отделно, въпреки, че не виждам защо трябва качествена снимка да се пуска без да се гласува - това е един вид самозатриване, не, защото рейтинга е всичко за мен (!!!), но, защото той именно е начинът за дадена фотография да "изплува" и да се види от повече хора в сайта. Да, който иска, ще я види, но неминуемо тук се замесва и известна доза "комерс", тоест, реклама, или най-товно - рейтинг.

Янии,

"сигурен съм, доста хора не съзнават, 4е като "праснат" снимките от "последния рожден ден на леля", те са ло6и и аматъорски, дано си съгласен с мен" - Точно така. Затова дадох тази идея, за да го ОСЪЗНАЯТ. [smilie24]

И послепис, аз лично си трия снимките точно по тази система сам, затова я предложих, защото я прилагам. Не, че една снимка с рейтинг 5 е по-лоша от друга, със 200. Не, че не може една и съща снимка да е с различен рейтинг дори, защото единия път е била видяна, другия не и накрая, ако наистина не се харесва, пак човек може да си я уважава. Обаче, ако е с нисък рейтинг няма много работа във форума - това значи, че не се е приела, събрала е коментари и съвети, което е ценно, вместо да се хареса - махам и я снимам пак, следвайки съветите заедно със собствените си виждания, за да стане добре! Аз не я трия за себеси, но просто я махам от сайта като недооценена/лоша ( едно от двете, без значение ) .

Автор: djore   
Дата:   30-11-04 17:41

https://photo-forum.net/joro/emoticons/furious3.gifto4ki to4ki to4ki otpadane stranici pravila https://photo-forum.net/joro/emoticons/furious3.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif https://photo-forum.net/joro/emoticons/furious3.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif https://photo-forum.net/joro/emoticons/furious3.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif

Автор: boni   
Дата:   30-11-04 17:54

Има нещо в идеята на Фортофорс ...По опростен вариант би бил да отпадат снимки които докато са били в първите 3 страници на албум не са събрали поне 10т.Така ще е по-просто.Пък и е справедливо ,защото в зависимост от натовареността през нощта има по-малко посетители,но пък и по-малко снимки се качват и снимката ще има по-голям шанс да стои в първите 3 страници по-дълго време и все пак да бъде видяна.
През деня пък се пускат повече снимки и се избутват по-бързо но пък повече хора могат да ги видят
Има смисъл трябва да се обмисли внимателно всеки аспект.
Декември ще е месец на анализи и ще се опитаме да вземем най-доброто за всички решение за началото на новата година

Автор: vadin   
Дата:   30-11-04 18:00

Не винаги точките са най-обективния критерий.

Автор: Boriana   
Дата:   30-11-04 18:03

Pak se opitvame da vkarame vsichko v nechii razbirania za pravila. Zashto triabva da ima ogranichenia? I koi se misli za tolkova spravedliv, che da gi nalaga?

първа  назад  1     всички  напред  последна