Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Пол филтър за Фотоклип ?!
Автор: photoforce   
Дата:   30-11-04 12:43

Здрасти,

Естествено, че такъв няма, но мисълта ми е, всъщност, въпросът - към по-запознатите с филтрите и възможните преходници/приставки. Дали има някакъв вариант за прикрепяне на някакъв по-малък филтър и то така, че да свърши работа ? Засега не се виждам да събера финанси за по-добро апаратче, а действитео на Полфилтъра ме впечатли и откри нови хоризонти :) ?

Отговори на това съобщение
 Re: Пол филтър за Фотоклип ?!
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-11-04 12:51

Кооперирай се с 20-тина души, вземете един на М72, и го разрежете на 20 парчета по 3 милиметра.
---------------
Какво значение има полфилтъра при това апаратче с няколко цвята?
Пробвал съм го високо в планина с лайка - ми то да ти се.......

Дата:   30-11-04 12:56

Едвали има много хора, които снимат с Това апаратче и, въпреки всичко имат интерес към Полфилтър. А това с няколкото цвята не съм сигурен, че го разбрах, но мерси.

Автор: gorba4ov   
Дата:   30-11-04 13:02

ами виж на кой от другите цифрови апарати размерът е същия на обектива като на Дейзи и ако намериш по-традиционна марка можеш да търсиш в и-нет....

Автор: Kuncho   
Дата:   30-11-04 13:06

osven da go durjish v ruka pred obektiva drug variant ne vijdam bezboleznen:)

Дата:   30-11-04 13:10

Дефакто филтерът би трябвало да представлява втулка с размери горе-долу колкото капачка за кока-кола, която да влиза плътно на апарата и в края да завършва с филтърно стъкло.

Автор: Phoki   
Дата:   30-11-04 13:13

Форс-Нямам ISQ.Пробвай със слъчеви пол очила.В четвъртък в яйцето ще ти кажа как да закрепиш филтъра ако ти харесва резултата от пробата.[beer] [shtrak]

Дата:   30-11-04 13:14

Те, самоче, няма да са с право стъкло. Все пак, трябва да се потърси. Има ли такива очила?! С действие равно на Полфилтър?

Автор: cristo   
Дата:   30-11-04 13:16

Mobby Dick беше казвал че може да държиш с ръка отред филкъра и пак става, и че се продавали ГДР-ски от Практика и били добри

вземи от тякой един филтър и пробвай ако го държиш отпред дали ще стане

Дата:   30-11-04 13:19

Да си носите в четвъртък :) [smilie24]

Автор: Phoki   
Дата:   30-11-04 13:21

ОК![beer] [shtrak]

Дата:   30-11-04 13:25

Какви пари върви попринцип един Полфилтър, без претенции - реално ми трябва просто стъкло, или парче от стъкло, което да има тези оптични качества ?

Автор: Vatman   
Дата:   30-11-04 13:44

Айде стига глупости господа! Полар филтъра се състои от 2 стъклени елемента и с въртене един спрямо друг се настройва ефекта... с една дума - забрави... поне докато си стова чудо на технолотгията...
Слънчевите очила с поляризирани стъкла струват от 250 лв нагоре.

Дата:   30-11-04 14:07

Айде, недей пък ти така, сега! То така ако ще гледаме Професионално - фотоклипа е гаден, с него НЕМОЖЕ да се снима!!! ... но може. Зуума му е боклук!!! ... но става. Винаги избира бавна скорост - но като залягаш по пънове и огради - снима. Има шум, ама като направш 10 снимки, една излиза добре. Има гадни цветове, ама като снимаш 20 пъти, една е хубава, или от 150 имаш 2 добри. По-трудно е, но не е невъзможно! Нямам пари за хубав апарат, но имам нерви и умения да снимам нещо и с този! гаден е, но не говори така - може да е непрофесионално да си държиш отпред филътра и по много причини да е неправлно, но може и да даде резултат. [beer]

Дата:   30-11-04 14:21

ОК! Съжалявам ако си го прел лично. Може и да не е лош твоя модел. Пробвай с някой филтър. Той Джуниър и през стъкло от маска за електрожен снима и пак се получава ефектно. Полар филтрите по принцип са скъпи, но можеш да намериш някой руски втора ръка за 20 лв.

Автор: special_k   
Дата:   30-11-04 14:26

force, ne si davai parite za aksesoari za podobno aparat4e ! Po-dobre si gi subirai za ne6to smisleno.., kato CANON primerno..!

Автор: Георги   
Дата:   30-11-04 14:28

фотофорсе, не казвам че е същото, но ако си поиграеш с colours, selective colour и gradient tool, изглежда сносно... не е като истински пола филтър, но пак бива

https://photo-forum.net/i/37844&USER_ID=681

тука съм ползвал градиент, понеже нямах приставка за фуджито...

Спешъл, по принцип си напълно прав, но ако излезе нещо за не-много пари и има ефектност, бих си го взел. Напълно смятам да си взема хубав апарат, но просто още не е дошъл момента за това. [smilie24]

Моби да имаш представа кой внася Хоя? ако не се лъжа R72 се води това, което търся

Дата:   30-11-04 14:30

Има ли такива очила?! С действие равно на Полфилтър?

има да, Polaroid :)
из Варна има на около 30тина лева с рамката, може и да изкрънкаш някое стъкло за 5-10 лева ама трябва питане

Дата:   30-11-04 14:36

Момент. Малко по-нагоре бе написано, че действието на пол-филтъра се състои в съотношението на две повърхности. Как тогава има очила със същата функция ?

Дата:   30-11-04 14:47

http://en.wikipedia.org/wiki/Polaroid_glass

Дата:   30-11-04 14:52

Ами очилата филтрират само кагато са в хоризонтално положение, тъй като са линейно-хоризонтално поляризирани. При филтрите чрез въртене на единия от елементите се регулира силата на този ефект. Има и филтри с кръгова поляризация.

Автор: RossN   
Дата:   30-11-04 14:56

ФФ ами много просто, те просто са поляризирани в две равнини и не могат де се променят, така като може да го правиш с филтъра, въртейки пръстена за ориентация

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   30-11-04 15:03

photoforce,
Моят първи цифрак беше DM - 3.2 мегапикселов. Имах проблеми с драйверите, затова писах няколко имейла до Дейзи. Хората ми отговаряха бързо и точно. Явно си държат на клиентите. Затова просто те съветвам да им драснеш някой ред и да ги питаш.

Аз също ползвах разни подръчни материали за разни магийки :))) Обичам си го това цифраче. Пък и бях му научил цаката - как да му излъжа цветовете, фокуса, автоматичните настройки на бялото и т.н. Правил съм и нощни снимки без шум!!! Има си начини да се измами автоматиката му :)))

първа  назад  1  2     всички  напред  последна