Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля ви за малко помощ
Автор: Lyubie   
Дата:   30-11-04 11:06

Малко съм назад с материала що се отнася до снимки, защото снимам на диапозитиви, но сега ми се наложи и съм малко затруднена да преценя някои разлики. Ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете.

Когато става въпрос за снимки, какво се има предвид като се казва PHOTOGRAPHS и PRINTS?

Освен това, какво означава MATTED, UNMATTED и FRAMED. Според моята логика, става въпрос за матирана и гланцова хартия, но дали наистина е това. FRAMED означава ли, че трябва снимката да е в истинска рамка или се има предвид рамката, която си правиш на PS?

Отговори на това съобщение
 Re: Моля ви за малко помощ
Автор: n1x0n   
Дата:   30-11-04 11:15

PHOTOGRAPH е самото фотографско произведение било то в нет-а, на негатив/диапозитив или хартия
PRINTS са само отпечатаните копия

MATTED с паспарту
UNMATTED без паспарту
FRAMED рамкирана и се отнася за "хардуерните" рамки

Автор: explorer   
Дата:   30-11-04 11:20

Ми назад си не с материала, а с английския, хе-хе. "Photograph" е снимка, може да е цифрова, може да е на хартия - абе снимка изобщо. "Print" е снимка, отпечатана на хартия, "matted" (да не се бърка с "matte", което е обратното на "glossy", гланцова) означава, че снимката е в паспарту, "framed" - сложена е в рамка (може и между две стъкла да е просто).

П.П. а, вече са ти отговорили аз докато съм писал, хехе

Публикацията е редактирана (30-11-04 11:22)

Автор: Lyubie   
Дата:   30-11-04 11:26

Благодаря ви!

първа  назад  1     всички  напред  последна