Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Айде сега МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ :-)
Автор: cristo   
Дата:   29-11-04 21:29

От предложенията на Бони и Thor за промените ми се зародиха на мен едни идеи [smile]
Та така...

Вместо тези ограничаващи промени, кой колко снимки да има право да пуска и кой кога да придобива правото да гласува, аз предлагам към всяка снимка да има една опция, която автора да включва и изключва когато си поиска - опция затова, дали това е снимка "с претенции", т.е. автора смята, че е направил нещо по-така и иска да получи мнението на разбиращите от фотография или просто си пуска снимка, която той си харесва, иска да я покаже на другите, нещо забавно, красиво за да могат и другите форумци да му се порадват, но АВТОРА НЯМА ПРЕТЕНЦИИ, че тази снимка е изкуство, че с нея може да се съревновава с другите и т.н.
Така онези които искат за виждат повече "хубави неща" (както ги наричат), ще отварят албума за "снимки с претенции" и няма да им се налага да гледат снимки от типа "мама, татко и аз", каквито повечето начинаещи потребители пускат с килограми - нещо като един форум за 2 вида потребители, като всеки може да гледа какво става в "стаята" на напредналите и начинаещите да си сверяват часовника с тях.
А за да могат да си сверяват часовника, там, в албума на напредналите, ще могат да гласуват само напредналите. И да има право на "отвхърлящ вот", например когато 5-ма от имащите право да гласуват там отхвърлят дадена снимка, тя автоматично отпада от там и се връща в албумите на аматьорите - т.е. в общия албум.
Предполага се, че напредналите са с по-високи критерии и няма да допускат размяна на линкове по ICQ и приятелски гласувения. Ако пък не спазват някакъв морал, то и там ще настане бъркотия и съответно напредналите това си заслужават [smile] .
В аблума на напредналите ограниченията да са по-стриктни. Всеки автор да има право на 1 снимка на сецмица - идеята е да има по-малко и по-качествени неща. А в другата стая нещата си остават както сега. И във всеки момент (но до 1 снимка на сецмица) всеки от общия албум (да го наречеме "Общ", че "албум за начинаещи" не е коректно) можа да избере опцията за качване в албума на напредналите и да прати снимката си там при другите снимки с "претенции", а ако тя е добра и там й е мястото, снимката там ще си остане.

Как точно ще наречете "стаите" и другите наименования вие си решете - това "с претенции" го нарекох така за по-образно само.

Ами общо взето, това е [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Айде сега МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ :-)
Автор: murnau   
Дата:   29-11-04 21:43

spored men, tuk vseki triabva da puska "s pretencia" (kolkoto i semplo da e tova opredelenie i neviarno)

kakvo znachi da puskash bez pretencia? da pulnish sajta? ili da polzvash free space?

Автор: yanee   
Дата:   29-11-04 21:54

cristo, не искам да те обезкуражавам, макар 4е има "идея" в твоето предложение...имам 4увството 4е boni, ве4е е взел ре6ение как 6те изглежда сайта от новата календарна година [smilie5]

нека дадем 6анс на boni, да видим как 6те работи системата на оценяване и как 6те се развие сайта като такъв...ясно е, 4е неможе да се угоди на вси4ки ни [smilie8]

аз самият се 4увствам от о6тетените, за6тото под вси4ки свои снимки съм забранил гласуването, с това автомати4ески отивам в нулевата група и както разбирам, 6те се самоли6ите от правото да полу4авате моите то4ки, ОК [smilie18]
аз оставам в underground-a [smilie6] , там се 4увствам комфортно, но предри4ам 'ноого ек6ън след Нова година[smilie10] , гледайте само да не се избиете [smilie19]

Автор: thor   
Дата:   29-11-04 21:58

цристо[smilie6]
стига си са борил с вятърни мелници ,
цялата игра е нещо като търсенето и предлагането ,едно нещо колкото повече се търси ,толкова по бързо ще се намери начин да се предложи и по изгодно ще стане ,ако предлагането е по голямо почва да се търси качество за да се вдигне цената ,та в един момент ако се изгуби интереса ,се минава към нов продукт ...те търгоФците си знаят ..нема си изтърват ползата/далаверата и ще се опитат да задоволят интереса и на по претенциозните и на по непретенциозните ..важното е да не си загубят потока от клиенти ..а пък на кой не му аресва има и други магазини ...[smilie5]

Автор: LinkBeat   
Дата:   29-11-04 22:06

например http://www.fotocommunity.de. Не знам как го правят, но има невероятни снимки.

Публикацията е редактирана (29-11-04 22:07)

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   29-11-04 22:12

Sega i moito predlojenie Stiga s tiq gluposti ostavete si saita taka kakto si e nqma snisal ot tezi gluposti !!
Ako na nqkoi ne mu haresva nqkoq snimka mi da ne q gleda i da produljava kam sledva6tata stranica !![smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-11-04 22:20

murnau
[smilie24]
cristo
[smilie23]
Защо умуваш cristo . То и сега има някаква неидентифицирана категория "снимки в профила", което е почти равносилно като снимки на стария ми НДД, или на забравено СД. Аз лично оттам онагледявам някоя тема във форума обикновено, или пък като махам снимка от албума..може да я позарежа там, ако случайно някои я види на 100 години [smilie5] [smilie7] .

Дата:   29-11-04 23:22

murnau - прав си абсолютно [smilie24]
обаче хората не знаят какво да правят и никой не можа да ги накара насила да правят онова което не могат!!!!!!
затова прадлагям това съчетание от свобода и диктатура - никой не можа да спре никого да качва каквото той сам си сметне за добре, защото такива ограничения не са полезни за сайта, но онези които имат по високи претенции могат да се "откъснат" по този начин и да имат свое място в сайта

и още нещо - когато аз искам да видя по какво се прехласват "разбирачите" и кое се нарича изкуство, мога да отида на това място и да погледна без да ми се уморяват очите докато намеря нещо стойностно из албумите и после да си уморявам ума, за да разбера дали наистина е стойностно или е балон с въздух, т.е. точки

АЙДЕ ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО ДЕ

Дата:   29-11-04 23:25

обаче хората не знаят какво да правят и никой не можа да ги накара насила да правят онова което не могат!!!!!!
.....
nikoj ne gi zaduljava s nishto(nito da snimat, nito da puskat)
fotografiata e za kef
obache tva ne znachi , che samo s kef stava

Автор: XiZoR   
Дата:   29-11-04 23:30

А, не мой да бъде Христо! Не издържам вече и ти заявявам най-тържествено, че ти си не си ПОЛУИДИОТ, а си кръгъл идиот бе!!!! Първо трови форума 2-3 месеца с безумни теми, относно техника и намкоси! Сега нещо на тема естетика и намкоси, абе репей лепкав, затвори я таз уста бе! Затваряй таз човка и оди снима бе кречетало!

Автор: yanee   
Дата:   29-11-04 23:33

'си4ки тук малко не сме у ред, 4естно [beer]

Дата:   29-11-04 23:35

Mobby_Dick
умувам защото много ме бива в това [cool] и си мисля че не си ме разбрал - помилсли, кофтите снимки са неизбежки, и аз пускам такива, понякога даже тъпите снимки са ми забавни, но заради тях и аз се лишавам да видя в албумите хубави неща

а бе трябва разделение, разделение и "главорези" които да отстраняват онези които се бутат където не им е работата [smile]

Автор: Transfiction   
Дата:   29-11-04 23:36

То и сега има подобно нещо - чек бокса да се гласува или не. Ако го чек-ваш, значи снимката ти е с претенции.

Дата:   29-11-04 23:38

леле XiZoR - аз съм бил полуидиот [cool]
е явно ти си кръгъл - оди снимай, щото явно само това можеш, а мисленето го остави на по-умните [smilie7]

не говоря с прости хора!

Дата:   29-11-04 23:40

tuka e fotoforum

ne e miasto za mislene

(taka de)

Дата:   29-11-04 23:41

Много смешно. Предложението ти не е рационално според мен, прекалено усложнено. Помисли как ще се реализира. Физиономиите всеки ги може. [cool] [smilie7]

Дата:   29-11-04 23:41

Transfiction - ами явно това не действа, защото всеки тук иска да си покаже снимките, да получи някаква оценка, само разделянето на посетителите ще внесе ред

ето аз си оставам при аматьорите и няма да тровя с мои изгъзици живота на "големите специалсти"

Дата:   29-11-04 23:43

"големите специалсти"
....
tuk e miastoto da ti otvurna, s malkoto mozuk , kojto mi e ostanal, che ti i oshte niakolko "misliteli", suchinihte tozi izraz gore ;)

Автор: XiZoR   
Дата:   29-11-04 23:45

Аз, олигофрено лигав, за разлика от теб не пускам тъпи теми, не пускам никакви теми! И прочети внимателно, че не съм те нарекъл Полу, ами КРЪГЪЛИДИОТ бе! При положение, че има вече три теми пуснати по въпроса, ти понеже си ЕНТЕЛЕГЕНТ и не говориш с прости като мен, за кво пускаш поредно тема безумица?
А за снимането, ами, аз си снимам и не бръщолевя като теб. Не УЛЕВО или УДЕСНО, ми оди търкаляй аспирини по Витошка бе!
Тапак!

Дата:   29-11-04 23:45

ами не знам дали е лесно за изпълнение - правя само предложение, давам идеи на който трябва

айде стига сте писали тук - искам това да стигне до админите, а не да се състезаваме по падприказване

murnau - това не е просто Фотофорум, това е ОБЩЕСТВО
п.п. за Пентакс беше прав [smilie24]

Дата:   29-11-04 23:46

cristo Ми не действа... Мислиш ли, честно, че може един сайт С ПРЕТЕНЦИИ да се направи напълно fool-proof? Е това никъде го няма. Просто не съществува. Когато опитите да се направи това отидат твърде далеч, тогава е ясно какво става - ограниченията по-скоро спират развитието, отколкото да повишат качеството.

Автор: alex_markov   
Дата:   29-11-04 23:46

То и сега е така, Моби е прав, ако ти е в профила - няма претенций - никои (или почти никои) не я вижда, ако я сложиш в албума - има претенций - някои може и да я види (помага ако си имаш верна агитка да ти напомпи точките, та да се издигне по-нагоре, та повече хора да я видят, е помаг и да е хубава снимка;) но в този формат си има строги правила какво може да се забележи ... ама това е дъъъъъълга тема; и естествено помага кои я е постнал[smilie25] защото хората обичат да се докосват/гласуват за "силните" на деня - за великите...)

Дата:   29-11-04 23:49

айде мир вам [smilie5]
ако има полза от нещо - ОК, ако не - здраве да е

Дата:   29-11-04 23:50

[beer] [beer] [beer]