Автор: cristo
Дата: 29-11-04 21:29
От предложенията на Бони и Thor за промените ми се зародиха на мен едни идеи
Та така...
Вместо тези ограничаващи промени, кой колко снимки да има право да пуска и кой кога да придобива правото да гласува, аз предлагам към всяка снимка да има една опция, която автора да включва и изключва когато си поиска - опция затова, дали това е снимка "с претенции", т.е. автора смята, че е направил нещо по-така и иска да получи мнението на разбиращите от фотография или просто си пуска снимка, която той си харесва, иска да я покаже на другите, нещо забавно, красиво за да могат и другите форумци да му се порадват, но АВТОРА НЯМА ПРЕТЕНЦИИ, че тази снимка е изкуство, че с нея може да се съревновава с другите и т.н.
Така онези които искат за виждат повече "хубави неща" (както ги наричат), ще отварят албума за "снимки с претенции" и няма да им се налага да гледат снимки от типа "мама, татко и аз", каквито повечето начинаещи потребители пускат с килограми - нещо като един форум за 2 вида потребители, като всеки може да гледа какво става в "стаята" на напредналите и начинаещите да си сверяват часовника с тях.
А за да могат да си сверяват часовника, там, в албума на напредналите, ще могат да гласуват само напредналите. И да има право на "отвхърлящ вот", например когато 5-ма от имащите право да гласуват там отхвърлят дадена снимка, тя автоматично отпада от там и се връща в албумите на аматьорите - т.е. в общия албум.
Предполага се, че напредналите са с по-високи критерии и няма да допускат размяна на линкове по ICQ и приятелски гласувения. Ако пък не спазват някакъв морал, то и там ще настане бъркотия и съответно напредналите това си заслужават .
В аблума на напредналите ограниченията да са по-стриктни. Всеки автор да има право на 1 снимка на сецмица - идеята е да има по-малко и по-качествени неща. А в другата стая нещата си остават както сега. И във всеки момент (но до 1 снимка на сецмица) всеки от общия албум (да го наречеме "Общ", че "албум за начинаещи" не е коректно) можа да избере опцията за качване в албума на напредналите и да прати снимката си там при другите снимки с "претенции", а ако тя е добра и там й е мястото, снимката там ще си остане.
Как точно ще наречете "стаите" и другите наименования вие си решете - това "с претенции" го нарекох така за по-образно само.
Ами общо взето, това е
|
|