Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Канон конкурса ?
Автор: jimmy   
Дата:   29-11-04 18:36

Я да попитам, понеже нямам оригиналната покана, а разпечатка от нета и нещо там не е ясно.

Снимките в двата раздела се слагат в отделни пликове на които се пише РФ и ХФ, а самите снимки се "подреждат" според формуляра - тов значи ли, че тр. да са номерирани на гърба или ?!?

Отговори на това съобщение
 Re: За Канон конкурса ?
Автор: Canon   
Дата:   29-11-04 18:53

Би трябвало (по условие няма такова изискване) да не са номерирани.
От описанието - третата колона във ентри формата (формуляра). техническия описател на Канон ще ти ги номерира.
Вероятно използвайки реда на купчината снимки и доколко приличат на направените описания.

Ако си приличат не знам. Аз не съм организатор [smile]

Автор: jumbo   
Дата:   30-11-04 10:41

по всички цивилизовани конкурси снимките не са мо се номерират ами и се описва поне къде е позицията за гледане на снимката че има някои абстракции дето само с мануал разбираш как да ги гледаш
канон се пресилват с анонимноста (макар със 100% да знаят кои да наградят както "случайно" се случи с близък роднина на журито)

Автор: mio   
Дата:   30-11-04 11:04

На гърба на снимките нищо не трябва да се пише.

Дата:   30-11-04 11:45

jumbo [smilie24]

"Прекален светец и богу не е драг"
Каква анонимност, какви 5 лева, ако една снимка вече е присъствала в публичното пространство, тя вече не е анонимна, без значение дали на гърба и пише или не името на автора.
Хората от бранша имат добра визуална памет.
Та като стана въпрос.
- Наименование на творбата?
Няма къде да се пише. Има място за описание във формата, примерно "бяло голо женско д*** пред черните вълни на родното море"
А как би го отворило едно заглавие от вида "Черно бели вълни" (ударението е на втората сричка [smile] )
[smilie5]
Въобще доста хлебец треба да изядат организаторите или поне да погледнат разни други регламенти, какви атрибути има из тях.
Или поне да попитат, нищо срамно няма, човек се учи, докле е жив
Във формата има уникалната позиция "ученик/студент"
А ние дъртите
добре че ме записаха (с връзки!) в първи клас, че иначе нямаше какво да пиша.
"Нотариално заверено пълномощно"
Значи наследствено право няма, ако не е оставено писмено пълномощно, духаш супата.
Техния адвокатин що не си скъса дипломата, барем нещо свястно да направи.
А и позицията "единствен носител..АП"
тя кореспондира с една предишна тема от форума, касаеща авторство и съавторство.
Никакви съавторски снимки. Всичко сам. Грим осветление и т.н.
айде да не раздувам, техен си е конкурса както искат да се оправят [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   30-11-04 11:54

Ами, не вярвам да декласират някоя снимка защото е написана на гърба.
Написаното заглавие на гърба не разваля анонимността на снимката.
Няма как иначе.
Аз лично написах заглавията на гърбовете на снимките, защото иначе няма как да бъде проследено фотоесето.
Дори приложих списък със заглавията и реда по който трябва да бъдат разглеждани снимките.
Без списъка и без заглавията на гърбовете, фотоесето губи своя смисъл.

Автор: J0R0   
Дата:   30-11-04 12:00

Освен това, сори, ама сп. Одисей избумкаха на годишния си плакат една от моите снимки, които бях вече пратил за конкурса на Канон.
Сега ако Канонци ме декласират, ще трябва да предявя иск за пропуснати ползи към "Одисей".
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Обаче предполагам, че светилата, които са в журито не разгръщат такива списания за народа, като "Одисей", не ги видях и на изложбата им... Изобщо те се движат по друга орбита, по орбитата на Големото изкуфство.

Дата:   30-11-04 12:10

Жоро,
И аз не вярвам, въпроса е, че са си оставили голяма юридическа вратичка.
Аз също си номерирах последователноста, щото това с описанията е пълна организационна глупост. Да разчитам, че някой няма да оплеска реда на снимките!?
Че то аз си ги греша, та камо ли някой друг.
Шаманска му работа...

"И нека безгрешния пръв ..." от библията

първа  назад  1     всички  напред  последна