Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Студ и дигиталните апарати?
Автор: jazz_tonite   
Дата:   27-11-04 00:39

в инструкциите пише мисля, че се ползва цифровия апарат до 0c.

има ли опасност от повреда ако снимам около тези или по-ниски температури?

какво може да се случи ако снимам на студено, под 0 ?[smilie11]

блгадаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Студ и дигиталните апарати?
Автор: Poshtarov   
Дата:   27-11-04 01:44

Ами зависи от апарата... Аз наскоро питах за 300D и разбрах, че с него са снимали и при -19. Но ако снимаш с нещо е...о, например Samsung Digimax 340, тогава падне ли до 10 градуса над нулата (+10), вероятността да ти се затрие информацията, или да не ти се запише изобщо, е голяма. Имал съм случаи на екрана да е ок, но после да не може да се види въобще.

Автор: todorov   
Дата:   27-11-04 02:04

При студ дереджето е такова - държиш апарата под якето. Вадиш, снимаш и пад под якето. Та тъй. Финна техника е това не е шега работа!

Автор: thor   
Дата:   27-11-04 02:15

сега при мен е -11C° и ще има пълнолуние и ще го снимам ,след няколко часа ще имаш отговора с някоя друга снимка [smilie5] нека първо се сгрея с малко винце и отивам да щракам ..[smilie6]

Дата:   27-11-04 02:22

А така винце му е майката! Какво пиещ бе Тор?

Автор: jazz_tonite   
Дата:   27-11-04 02:40

благодаря на всички дотук.
по отговорите ви, разбирам, че няма опасност от повреда за апарата. [shtrak]

Дата:   27-11-04 02:45

Ха така - давай смело [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   27-11-04 02:47

todorov [beer]
muscat даже го щракнах на снимка в темата ..анкета ..а сега го пийвам м-не е лошо ,иначе харесвам Траминер ,ама не ми подариха таквоз ...[smilie6]

Дата:   27-11-04 02:53

Въю мускат - хубаво - хубаво. Аба бяло бе човек! Зима е - дръж червеното! Аз изпразних едно Стамболовско мерло 1996 - класика! В Квебек не се ли намира такова да си кажем едно виртурано НАЗДРАВЕ!
То пък кво ни пречи - АЙДЕ НАЗДРАВЕ!

Дата:   27-11-04 02:56

а така наздраве я ,а бе ко-то има ,квато бутилка видем ни се изпречи на погледа ,требе да я изпразним ,пък после на магазина пак ше я напълним де ,... а де - на здраве [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-11-04 03:00

Айде [beer] [beer] [beer] ! Абе ако пък закъсаш за хубава българска винна класика свирни едно - се ще намерим начин да ти пратим - форумци сме все пак!

Дата:   27-11-04 03:21

[smilie24] абе аз да си кажа мноо често закъсвам изобщо за винена класика ,та добре че си имам запаси от сушени магически гъбки ,че ми е винаги весело ,даже и когато не е весело [smilie7] [smilie7] [smilie7] а тая винена българска класика как ще се лее ако се съберем на купон [beer] [beer] [beer]

Дата:   27-11-04 07:02

готово ,значи бях навън с фотоапарата около 80-на-минути при около -16C° направих само 10-на снимки ,сега първо опаковах добре фотоапарата със закачен за него един 300mm f 4.5 обектив в две три торбички от рода на зиплог и сложих в една пластмасова кутия която се запечатва добре ,опитах се да го обвия херметически за да не се кндензира влага във фотоапарата и оптиката , като излезна на студа и сложих кутията в една найлонова торбичка и се запътих към един парк където се оказа че всички лампи светят като слънца , тръгнах да търся някое тъмно местенце ,както и да е не намерих,след 45-на мин се инсталирах на едно място и разопаковах магиите ,щракнах 10-на снимки и наново опаковах хубаво фотоапарата сложих го в кутията и се прибрах изчаках около 30-40-на-минути за да се аклиматизира към стайната температура ,разопаковах го ( щракнах и няколко снимки след всичкото това време на студа и никакъв проблем не забелязах ) и ето резултата :

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/kxxi9288.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/LaLune.jpg

и какви са ми изводите ,след 60-мин изложен на -16C° -фотоапарата EOS 10D си работеше все едно си беше на +20C° абсолютно нищо особенно не забелязах различно от поведението му до сега ,батерията му ..естествено само за 10-на снимки не показа никакъв проблем ..та толкова за сега ..след като ми дойде 1000mm-вия MTO обектив сигурно ще го пробвам на -25C° .....[smilie6]

Автор: lucky   
Дата:   27-11-04 08:02

Thor-ski
tova Tair 3 li e????
edni priatel4eta sravniavaha 300/4 IS L i toia Tair i stignaha do izvoda 4e vav zentara ruskata traba e po dobra no vav krai6tata e mnogo obratno......
ina4e i az skoro 6te tormozia 20D na -20C

Автор: photoforce   
Дата:   27-11-04 11:04

Аз със моя Фотоклип 425 съм се размотавал на -13 миналата зима, че и сняг го валя, снимките бяха наред, апарата също.

Автор: RossN   
Дата:   27-11-04 11:11

както разказа Волокин, ако се не лъжа, в аналогична тема преди 1-2 месеца, не е проблема в апарата, а в батериите, и в смазките. инак от студа, нищо не би следвало да му има, даже по-добре би трябвало да снима, поради по-ниският собствен шум. не напразно в обсерваториите охлаждат приборите с азот

Автор: nlbk   
Дата:   27-11-04 11:15

lucky
да постнеш резултатите от теста https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif

много се чудя дали да си мъкна моя, като отивам на планина тая година :)))

Дата:   27-11-04 11:22

lucky,
обектива е първия модел Nikkor 300mm някога произведен за Nikon F и според номера му този с който снимах е произведен някъде 1962-1963год и само него мога да кача на 10D ,иначе имам един FD Canon 400mm ,но него не мога [smilie2] да закача за фотоапарата ... обектива е невероятно остър ,четох на няколко места че не отстъпвал по рязкост на на по-новите с AI-s байонет и въпреки че са с ED стъкло ,проблема му са хроматичните аберации и много ме съмнява руския Tаир да е по остър от него ,качих една снимка в профила ми тя е снимана при диафрагма 5.6 ,докато тази тук по горе е на макс диафрагма f 4.5 ,за първи път снимам с него луната изобщо за втори път снимам луната от много години насам ..[smilie6] ,а иначе съм снимал и на -30C° ,ей така да видя какво става само че с един филмов Nikon FM ,но сега с MTO-то сигурно ще снимам в големите студове ,казват тогава най добре се правят астро-снимки ,небето е най изчистено ...[smilie6] l

Автор: komrad   
Дата:   27-11-04 13:15

thor, tova gore crop li e ili celia kadur? ako e crop - kolko procenta gore dolu... i kolko e crop faktora na tvoito 10d sas toq 300mm obektiv?

Автор: special_k   
Дата:   27-11-04 13:25

Kondenza moze da go skape, ina4e ot temperaturata purvo bateriite umirat, i posle /eventualno/ne6to drugo moze da se pree...ee

Автор: GuruMMX   
Дата:   27-11-04 13:36

sega ako kajesh i kuv ti e aparata :)

az snimam s cifrov bez nikvi griji pod -15

EOS1D :)

[beer] [shtrak]

Дата:   27-11-04 13:37

това е под 75%кроп и е на макс-бленда 4.5,докато другата снимка в профила ми е на около 75%кроп и на f 5.6 - ако не се лъжа ..ми обектива става 480mm f 4.5....[smilie6]
PS.
ми фотоапарата GURU е 10D....
[cool]

Публикацията е редактирана (27-11-04 13:39)

Автор: GuruMMX   
Дата:   27-11-04 13:49

heh, az pitah na Jazz-a aparata kuv e :)
tvoja go znam Thor :)

Автор: lucky   
Дата:   27-11-04 15:11

nlbk,tova sa dve priatel4eta deto snimat ptizi i ako paziat failovete 6te gi zamolia.....no az im viarvam 6toto i dvamata sa seriozni hora.....ne6tata koito praviat Tair-a kofti za men sa lipsata na IS i tova 4e sam sas lo6o zrenie.....raz4itam iztsialo na AF.....[shtrak]

Автор: pepi   
Дата:   27-11-04 17:47

Vav edno spisanie chetoh che njakakvi shteli da snimat sas Nikon pri minus 40 gradusa,bez da se smjata "chill faktora",i spisanieto beshe seriozno!Hi-hi!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна