Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За снимащите с HP 945
Автор: Божидар   
Дата:   26-11-04 12:20

Разгледах предишните теми но не открих някой да споменава добре ли снима апарата при изкуствена светлина и при ISO 200 и 400.
Снимки със светкавица?
Има ли диоптерна корекция?

Отговори на това съобщение
 Re: За снимащите с HP 945
Автор: sagittarius   
Дата:   26-11-04 13:31

Има диоптърна корекция.
Другото е въпрос на "какво означава да снима добре". Аз снимам предимно на ISO 100, и само когато много държа да направя снимката, а не ми стига светлина - на ISO 400.
Снимки със светкавица стават, ако харесваш снимки със вградена светкавица...

Автор: mikele   
Дата:   26-11-04 13:54

i e bawen dosta tozi HP

Автор: RossN   
Дата:   26-11-04 14:39

стига сте яли кокалите на апаратчето, на който му не харесва, да не си го купува, за ценовата ниша, която държи, си е добро. със мобилният Стоев, на една сбирка в Яйцето мерихме едно и също нещо, той с Канона, аз с НР-то, еднаква скорост извади и еднаква бледна, не опитахме, колко бързо всяко ще фокусира, но пък един такъв тест може да даде някои изводи. да не говорим, че на мах. зум, аз застелях конника в парка а при него мътилка нещо се получаваше, е той преди това бирица беше пийнал, там повечко му трепереха ръчичките, ама все едно, НР-то няма стабилизатор, а Канона има.

Автор: sagittarius   
Дата:   26-11-04 15:02

За ценовата ниша не си е добро, а е най-доброто!

Дата:   26-11-04 15:55

Благодаря за отговорите!
Питам и за снимки в стая, при светлина от крушка и при дневна светлина как се държи апарата?
Как е цветопредаването, на колко метра при различно ISO може да се разчита на вградената светкавица, защото гледам, че не работи с външна.

Дата:   26-11-04 16:06

жалко, че няма как да ти покажа, работи добре, но до 2-3 м. след това е слабичка. въобще това не са го домислили или нарочно са го оставили такова, даже изрично си го пише в брошурата. виж ми в профила, "Сводеве" е снимано със светкавица, при включен режим "дигитална светкавица" при сумрачно време навън, заведението е в гориста местност и часът е около 17-18, месец октомври. баланс на бялото автоматичен.

Дата:   26-11-04 16:36

Добре се е получило! Явно има полза от режима "дигитална светкавица".
Забелязвам, че и пейзажи много добре снима апаратчето, но как се справя при портретни снимки, при различни светлинни условия, никой все още не е споделил.

Дата:   26-11-04 16:44

имам така наречените портретни снимки, но не искам да ги публикувам тук, тъй като хората които са на тях не са снимани с цел показване, не са модели, а обикновени хора и не им е тук мястото. ако дадеш координати, ще ти пусна нещо да видиш.

Автор: stoevmobile   
Дата:   26-11-04 23:10

Автор: RossN
Дата: 26-11-04 14:39
..... със мобилният Стоев, на една сбирка в Яйцето мерихме едно и също нещо, той с Канона, аз с НР-то, еднаква скорост извади и еднаква бледна, не опитахме, колко бързо всяко ще фокусира, но пък един такъв тест може да даде някои изводи. да не говорим, че на мах. зум, аз застелях конника в парка а при него мътилка нещо се получаваше, е той преди това бирица беше пийнал, там повечко му трепереха ръчичките, ама все едно, НР-то няма стабилизатор, а Канона има.
Лелей Роска, яко си подпрал от обед още братче [beer] [beer] [beer]
"на една сбирка в Яйцето"..."еднаква бледна"... "на мах зум конника" .....
а за биричката си мълча, ама ако цокнеш колкото мене тогава ша търсим jumbo за един як статив за филмови камерки, дето носи и човек на него, да снимаш па да си ги мерим после :)
ама призрака си беше готин, нали [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-01/ganr5796.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/25.jpg

Дата:   26-11-04 23:25

хаайде сега, аз не съм го казал, за да те обиждам, а за да обрисувам обстановката вярно, ша ма извиниш, ако съм те засегнал[beer] [shtrak]

Дата:   27-11-04 12:27

RossN имаш поща.:)
Ако някой знае къде се продава във Варна на добра цена и ако е възможно без ДДС да казва.

Автор: stoevmobile   
Дата:   27-11-04 12:53

Аз съм недозасегаем [beer] [beer] [beer]
А онзи мой портрет, дето имам от теб, говори хубаво за апарат и задапаратно у-во[smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   27-11-04 12:57

stoevmobile [smilie24] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна