Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към ползващите телеметрични камери
Автор: brabus   
Дата:   24-11-04 19:58

Reshil sam da si kupia 35mm Rangefinder Camera .
Za sega sam se sprial na Rollei 35 RF i Bessa R2.
Imate li niakakvi vpe4atlenia ot tezi cameri ?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към ползващите телеметрични камери
Автор: thor   
Дата:   24-11-04 21:03

аз не ползувам ,но бих си взел Leica .... и това ще направя като ми изпадне удобен/който-не-се-подминава оказион или събера излишни парички .. защо ли [smilie11] ???? ами например прочети малко тук :

http://www.cameraquest.com/classics.htm

една от причините за мен се крие в историята на фотографията ,другата в чара на марката ,третата във философията на марката и т.н. ,иначе мисля че в 90% ако не и повече от случаите SLR камерите са по добри от телемтричните ....[smilie6]

Автор: mik   
Дата:   24-11-04 22:00

Konika probvai da si nameri6 otli4na optika na mnogo niska cena. Gledal sam ocenkite na konikata otli4nisa. Cenata mai e okolo 600$ ako se ne laja. Govorim za novo a roleq ne go znam vaob6te, kakk e i 6to e.Tova za filosofiqta e vqrno kakto spomeneva po gore, no ne mislq 4e markata ima zna4enie. Stila sam si go oformq 4ovek sled vreme. kogato e isnomal mnogo i e probval ve4e mnogo ne6ta!

Автор: Junior   
Дата:   24-11-04 22:27

и аз ще си купя една "La Laica" живот и здраве... засега имам 2-3 рейнджфайндъра, дето не ги ползвам много, ама си ме кефят...

Автор: explorer   
Дата:   25-11-04 11:35

Аз имам Bessa-R с куп обекиви и съм много доволен, макар и да я използвам рядко (все пак си е играчка да сменяш обективи през цялото време, да фокусираш на ръка и т.н.). Всички други рейнджфайндъри - Лайка, Коника и Ролай са безумно скъпи (като се замислиш и за обективите). Не съм снимал с други подобни апарати и не мога да направя сравнение, но разликата би била евентуално само в обективите, защото тялото е перфектно, работи като швейцарски часовник, и трудно мога да си представя с какво Лайката примерно би била по-добра. За обективите има една особеност - при широкоъгълните снимката потъмнява в краищата, особено на 12-милиметровия, но може би и на другите е така (да не говорим, че май друг 12мм обектив няма).

Автор: icikonti   
Дата:   25-11-04 14:05

Резкостта на изображение при тези камери е винаги по- добра от SLR.Няма да се впускам в дебати защо , останалото е по- сложно - мерене , фокусиране , кадриране .Абсолютно съм сигурен , че SLR-те превъзхождат телеметричните ,но не по резкостта [beer]

Автор: volokin   
Дата:   25-11-04 14:24

Разликата между Лайка и останалите е в затвора, при Лайка той е перде от гума и плат, което води до легендарната и безшумност, но носи и недостатъците със себе си, ниска синхронизация 1/60 и ниски скорости 1/1000 (като последното не е чак толкова фатално, а пък кой снима със светкавица като притежател на Лайка?)

Относно твоят въпрос за Ролей и Беса, ми и двете камери се правят от Козина, и Ролея е по-скоро идентичен с Бесса R2, . Като качество са идентични, щото един производител. Ролей е обаче по-скъпа!
Аз лично бих взел Бесса Р2 или още по-добре Р2а, която излезе наскоро. Видях ги на фотокина и си поиграх с тях, направиха ми много добро впечатление. Ако им погледнеш характеристиките ще видиш сам, 4е това са всъщност еднакви апарати, пък и външния им вид е подобен, Ролей имат малко повече гума отвън...

Автор: brabus   
Дата:   25-11-04 16:18

Ve4e na pazara moje da se nameri i novata Bessa R3A http://www.voigtlaender.de/cms/cms_voigtlaender.nsf/gfx/R3A/$file/R3A.jpg
koiato mislia da kombiniram s obektiv
http://www.voigtlaender.de/cms/cms_voigtlaender.nsf/gfx/40mmNoktonNeu04/

Публикацията е редактирана (25-11-04 16:20)

първа  назад  1     всички  напред  последна