Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поправка и профилактика
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   22-11-04 10:12

Я кажете къде в Пловдив има добри места за поправка и профилактика на апарати? По-срециално Зенит ЕТ. Липсва му "врътката" за нагласяне на скоростта, пък не е зле и да го поледнат за други неща. Също какви са цените.

Отговори на това съобщение
 Re: Поправка и профилактика
Автор: nsirakov   
Дата:   22-11-04 10:15

Baj Nasko... do uchilishte Dimitar Blagoev.. do sgradata na Sadebnata palata

Автор: koceto   
Дата:   22-11-04 10:16

в стара загора мога да ти кажа каде поправят апарати. цените за поправка на зенит са символични (5-10лв). ако те интересува пиши.

Автор: nsirakov   
Дата:   22-11-04 10:17

Baj Nasko... za Zenith toi e THE ONE

Дата:   22-11-04 10:20

Бай Наско ще е:) Ще го потърся. До съдебната палата казваш. Точно до нея или в някоя уличка?

Автор: jumbo   
Дата:   22-11-04 10:24

няма смисъл хвърли го и се вземи нещо читаво

Дата:   22-11-04 10:30

Лесно ти е на тебе[smile] Аз се спасявам с каквото имам. Пък и за черно-бяла ще го ползвам - какво повече ми трябва.

Дата:   22-11-04 10:32

ами ремонтеца може да ти излезе колкото някоя практика на старо

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   22-11-04 10:32

И за цветно става ОК. Няма никакви проблеми за това - дори е по-евтино.

Автор: Junior   
Дата:   22-11-04 10:35

абе екстра си е хАпарато....

Дата:   22-11-04 10:36

съмнявам се да му работи вече читаво измерването
аз имам същата тояга и хич я няма вече

Дата:   22-11-04 10:37

Чакай бе, само трабва да му се сложи отгоре "врътката" и готово:) Да няма да ме жули 100 лева, баси:)
Зветно е по-евтино ли? Бре. Аз си мисля сам да си ги проявявам снимките, не виждам защо да е по-скъпо. Само с филмите не знам как стоят нещата.

Дата:   22-11-04 10:41

а светлина как ще определяш? на оченце?

Дата:   22-11-04 10:46

Ами не знам как стоят нещата, нали ти казвам - започвам от нула. Тепърва ще трябва да разбера как стоят нешщата със светлина, скорост, бленда и прочие. Досега съм фащал един самсунг 370 и съм щракал, пък после фотошоп. Та искам нещо по-истинско, затова съм се засилил към зенита.

Дата:   22-11-04 10:48

ами за това ти казвам на този зенит светломера е селенов елемент който се скапва дори и само от стоене.....
+ това с него меренето си е цяло изкуство (знам го от личен опит) ти си мислиш че мериш едно а то съвсем дръго
зенит ТТЛ или практика са много по-добро решение
на заз няма да се научиш да караш по-лесно от колкото на лада със серво [smilie8]

Дата:   22-11-04 10:52

Ми и на мен ми се стори странно, че в нас на обяд и на тепето по тъмно светломера показва почти едон и също, ма си казах, че аз се мотам:) Така значи... А някакви цени да ме ориентираш?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   22-11-04 10:52

B/W филми сега са по-скъпи, заради среброто в тях. Най-евтините са Фома, но и те са по-скъпи от Коника Центуриа 100 дори. А и B/W хартия сега е скъпа.
Ако работиш внимателно по скала от книга/филм ще се оправяш с ексонацията. Иначе ти трябва един селенов светломер за около 20 лв. (ако този на зенита ти е сдал багажа - ако не показва верно - просто го сравни и елиминирай грешката със скалата на чуствителността)

Дата:   22-11-04 10:53

ами виж по базари оказиони пък и във филибето не ги знам магазините
аз си спомням за едно фото на фуджи с доста техника (но преди време) на една улица успоредна на главната (до някъде успоредна)

Дата:   22-11-04 10:53

Ок, благодаря много за информацията. Ша има играчка.[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   22-11-04 11:06

И аз ти препоръчвам да го метнеш/подариш някъде. Проблемите, които създава при експлотация този апарат, са доста. Затворът има различни времена за сработване при различните температури, освен това рядко се получава линейна работа при различните скорости. Синхронизацията на светкавицата не е сигурна. Знам, че няма да я използваш често, но и в малкото моменти, когато ти потрябва тя няма да е сигурна. Щатния обектив Хелиос 44М е с доста компромиси и пада голямо съобразяване, особено в контражурни сцени. Не е просветлен качествено - късче небе в кадъра може да ти даде вътрешни отражения и да свали най-малко контраста.
За 100 лева можеш да си купиш нещо марково желязно СЛР и да преоткриеш фотографията, поне за себе си.

Дата:   22-11-04 11:13

Е този зенит за колко мога да го бутна на някой ми е интересно?Защото ако трябва да давам 20 кинта за светломер, примерно, а този апарат мога да го пробутам за 50-60-70 лв. по-добре го продам, да дам 20-30 лева отгоре и да взема нещо по-добро.
Виж, не смятам да го ползвам в екстремни условя, температурните разлики чак толкова няма да ми пречат. Само към меренето и обектива имам задръжки. Другото ще го преживея.

Автор: machine_head   
Дата:   22-11-04 11:17

само неразбрах как за 100 лева ще "си купиш нещо марково желязно СЛР"...

Автор: asahi   
Дата:   22-11-04 12:52

Машийн, ако ще купуваш мога да ти предложа железния ми Ханимекс с 50мм обектив. Иначе в И-бей има Пентакси, Рикота и другите производни. Тези дигиталки сринаха пазара на конвенционалната железария.

Автор: machine_head   
Дата:   22-11-04 13:45

asahi ей тва е мое:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=3852474908&ssPageName=STRK:MEWN:IT

ама на тез 52$ да дойдат до мене трябва да се ръся още 50$ та затва се чудя....

първа  назад  1     всички  напред  последна