Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Samsung Digimax 370
Автор: gyokov   
Дата:   05-11-04 18:31

Здравеите, специалисти във фотографията!

Скоро си закупих Samsung 370 и имам малко проблеми със снимането затова ви моля да помогнете.
- даите съвет кога да използвам готовите сцени (пеизаж, деца, плаж и др) за снимка и кога автоматичният режим;
- за снимки на осветление от лампа с нажежаема жичка има итделен баланс на бялото но нещо фотоапарата не снима добре, снимките стават с много лоши цветове. Дайте съвет какво да променя;
- апарата има измерване на експозицията в два варианта - MULTI и SPOT. Кога да използвам единия и кога другия режим.
Имам и други въпроси но мисля чя ще стана досаден вече. Ще бъда благодарен на всички които ми помогнат да навляза в необятния и прекрасен свят на фотографията. Благодаря предварително!
Ще се радвам да споделяъ своето мнение и други притежатели на такъв фотоапарат!
Още веднъж благодаря и чакам мненията Ви с голямо нетърпение!

Отговори на това съобщение
 Re: Samsung Digimax 370
Автор: stoevmobile   
Дата:   05-11-04 21:42

опитай на автоматичен режим, докато изчетеш купищата литература.аз като взех моето S1, поне 3 месеца "преобладавах" у автоматичното, а и сега понякога, търсейки бързо снимане, пак май на "Калашников" наблягам [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Автор: lubo1972   
Дата:   06-11-04 17:38

За сега готовите сцени още не съм им намерил приложение :-) На осветление от лампи
наистина не ще да снима много добре и то на близко разстояние което не мога да си го
обясня. Ако пробваш без светкавица нещата стават по-добре но не може да снимаш
подвижни обекти. Поекспериментираи с нощния режим където можеш да избираш
скорости и бленда. Забелязал ли си на дневно снимане на автоматичен режим че не се
справя много добре с цветовете ;-) Аз лично ползвам М и Myset като си ги настройвам в
зависимост от случая и много често засветлявам снимките. Exposure +1, +1.5.
stoevmobile ти го каза най-точно. И най-вече [shtrak] здраво. С моя съм направил над
400-500 кадъра от които са ми останали не повече от 100. Е имам и малко опит със Sony
F707 /около 7-8000 кадъра ;-)/ А и много ще ти е от полза да понаучиш PhotoShop с този
апарат :-) Добре че си го знам, аз и за това се спрях на този апарат де. За 280лв без
ДДС няма какво повече да се желае. Пробвай да снимаш на 2 и на 3мпх нещо с
повечко детайли и ми кажи в коя снимка има повече детайл? Дали само на мен ми се
струва че на 2 е по-добре снимката. И друго, дали ти занулява брояча на 255 снимки.

Дата:   06-11-04 19:54

преди време имаше тема у форума, за снайперистите и картечарите. колко снимки да изснимваш, за да има сред тях някоя сполучлива.едни успяват от първият път, а на други не им стига картата за докарване на качествена снимка, много са майсторите у форума, ама и те пускат само най-доброто и си трайкат за процента "брак", не съм видял още IMG 0234 и IMG 0235 (примерно) у някого, всеки си крие грешките и показва най-доброто според себе си

Дата:   10-11-04 09:19

Благодаря, за съветите!

Моля ви кажете и няколко думи кога кои баланс на бялото да използвам защото сам не мога да преценя. Най-добре при мен се получава на автоматичния!!!!!
lubo1972 аз честно да ти кажа не намирам голяма разлика в детайлите на 2Мр и на 3Мр. Но смятам че съм още много нов в тази област за да имам някакво мнение по въпроса :(. Кажи ми какжо имаш в предвид когато казваш че правиш настройките в режим М и Myset според случая.
Благодаря!

Дата:   10-11-04 20:29

Ми сега есента, пробвах на автоматичния баланс и нещо синеят снимките. На следващото надясно по-добре се получават, не знам как се води като име. Ами на М ми е направено на Multi мерене а на Myset на Spot, това е основната разлика :-) Другото е exposure ама него постоянно си го променям. Много зависи от условията на които се снима, светкавицата ми е на А, тва redeye не му вярвам:-) А да дисплея си го направи на DARK за да е малко по-верен. Другото е ... по 5-6 пози на кадър и после си избираш. Е понякога и една трудно се прави ама...ше се научиш

Дата:   11-11-04 19:18

Благодаря lubo1972!

Абе меко казано съм разочарован от апаратчето. :((( Очаквах по-добре да снима. До сега нямам една снимка която да е станала SUPER!
Ти сигурно имаш и опит с други цифрови сапунерки та при тях как е?
Кажи нещо и за този баланс на бялото където мога сам да си го настройвам. При теб получава ли се?
Благодаря!

Дата:   12-11-04 10:01

Здравейте!

Абе искам да попитам защо не ми се получава да разглеждам фаилове *.jpg, които не са снимани от фотоапаратчето. Дори някоя снимка правена от Самсунга ако я корегирам във Фотошоп и след това я кача отново на апаратчето, пак не иска да се отваря?
Моля обяснете!

Автор: boni   
Дата:   12-11-04 10:05

повечето апарати са така
Ако обработиш снимката после не може да се отваря

Дата:   12-11-04 10:11

С 370 един колега снима в Исландия и станаха много добри снимки.Сега ще покажа

Дата:   12-11-04 10:55

Island s digimax 370
Kolegata Ivo e snimal na niska rezolucia 1.3mp ,no vapreki tova chast ot snimkite biaha otpechatani v Odisey
https://photo-forum.net/boni/is1.jpg
https://photo-forum.net/boni/is2.jpg

https://photo-forum.net/boni/is3.jpg

https://photo-forum.net/boni/is4.jpg

https://photo-forum.net/boni/is5.jpg

https://photo-forum.net/boni/is6.jpg

https://photo-forum.net/boni/is7.jpg

Snimano e na auto ,bez nikakvi nastroiki

Публикацията е редактирана (12-11-04 11:00)

Дата:   12-11-04 19:16

Ами не знам какво си очаквал, ама при мен си беше точно толкова колкото си мислех че ще получа. Е имаше 5-10% разминаване де :-) Тва с номерацията и с белия баланс ама пусто не мога да намеря време да посетя boni [smilie3] . Белия баланс имаш автоматичен, няколко зададени и ръчен. Прочети си книжката да разбереш как се ползва и ако има нещо неясно ще помагам. Опит със 'сапунерки' имам много малък, виждал съм снимки от Канон А300 и А70, е по-добре снимат но при А70 не съм много сигурен. Малко 'мазни' ми изглеждат снимките но А300 направо ме изуми. Стават дори и за печат снимките правени с него.

Дата:   12-11-04 21:10

boni,
пропусна да кажеш, че на добър фотограф и Киев да му бутнеш в ръцете, после пак част от снимките ще са с години по-напред от тези на мераклии с килограм и половина профи апарат и супер обектив...
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   12-11-04 23:32

хе ,Стоев ,Киева е сериозен апарат :))
Но си е така - важно е и кой снима

Дата:   12-11-04 23:36

:)

Дата:   15-11-04 19:27

Благодаря на всички за отговорите!
Все пак няма ли шанс нещо да се направи и да могат да се разглеждат снимки на фотоапарата след като са обработвани с някакъв софтуер. Честно казано няма логика да не може, поне според мен!?!?!!?
lubo1972 прочетох книжката за тези баланси на бялото но там нищо конкретно не пише :((. Когато опитвам някои друг режим освен автоматичния резултатите винаги се получават лоши. Нали си има специален баланс на бялото за снимки под осветление от лампа с нажежаема жичка. При мен обаче на този режим снимките стават доста по зле отколкото на автоматичен. При теб как е?
За външните снимки когато снимам на сцените и по конкретно пейзаж небето се получава много синьо. Незнам защо.
А иначе снимките които показва boni наистина са станали добри. Дано и аз успея да се науча да снимам така!!!!!

Дата:   15-11-04 20:50

Ами кво да ти кажа, проби, проби. Установих че на 'втората' лампичка снима по-добре цветово през есента. Просто трябва да се научиш да 'четеш' LCD-то. Да преценяваш как ще изглежда после снимката. Може да пробваш и ръчния бял баланс ама там трябва да снимаш сравнително статични или направо статични обекти щото докато нагласиш баланса....и птичето отлетяло. Наистина малко сини са снимките ама....PhotoShop-a е голяма работа да знаеш ;-)

Дата:   21-11-04 19:23

Zdraveite!

Nqkoi vadil li e snimki ot Samsung 370 na hartiq? Pitam za6toto se pritesnqvam 4e kato snimam na 1024/768 nqma da izlqzat dobre. Spodelete dostaty4na li e tazi rezoluciq za snimka 9x13?
Blagodarq!

Автор: Junior   
Дата:   21-11-04 19:32

1024:300.2,54=8,67 см.
768:300.2,54=6,5 см.

(май нема да станат първа хубост, ама пък и явно много качество не ти е нужно след като копираш на 9/13 и снимаш на 1024... снимай на възможно най-голям формат с възможно най-малка компресия))

Публикацията е редактирана (21-11-04 19:36)

Автор: solo5   
Дата:   21-11-04 19:35

на 1600х1200 пробвай за 9х13

Автор: koceto   
Дата:   21-11-04 20:15

теле приставката която се слага на V5/V50 дали ще стане за този модел, имам предвид 370 ?

Дата:   26-11-04 19:08

Здравеийте!!!

В последно време забелазвам, че когато снимам обекти на разстояние 5-10 метра все по-трудно имам снимка която е на фокус. Иначе когато щраквам квадратчето е зелено което означава ве фотоапарата е фокусирал. Каква ли може да е причината?
По близките снимки са доста по-добре.

Благодаря!

Автор: giiv   
Дата:   27-11-04 16:39

Аз съм със SAMSUNG DigiMax 430! И при мен е така! [smilie11]

Автор: depeche_fantasy   
Дата:   27-11-04 16:41

Дам. Снимките ми в профила са с 370 до една и фокуса започва да ми лази по нервите. Ама с повечко работа с апарата се получава[smilie7]

Дата:   27-11-04 21:27

Ами има и стативи, за тези дето сме с "треперливи" ръце....[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна