Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обяснете
Автор: Anarhia   
Дата:   21-11-04 16:06

Автор: Mobby_Dick
Дата: 19-11-04 11:10

до 1/15 sek. при отворена бленда на светлосилен обектив ще мери сравнително точно, имам предвид...другото е друго... Не случайно Лунасикс се казва така - може да мери на лунна светлина:)
Ако е за снимане от ръка - ще ти върши работа.
Аз скоро си взех от един клубар Lunasix 3 (че на стария ми се пукна стъкълцето) за 50-60 лв. ако се не лъжа., а продадох на един клубар Ваймарлукс за 15 лв., ама само щото го бях купил преди от него:)) иначе, не на такава цена ще го дам:)
Селеновите светломери са без батерия, а Ваймарлукс, Lunasix със батерия - става възможно меренето при ниски светлинни условия, особено при добрите модели (Lunasix). Освен това мерят падаща или отразена светлина по избор, могат да се ползват с телеприставки (за спот) и др..Точността е задоволителна и за снимане с диапозитив - до 1/3 бленда.
Има и дигитални флашметри, сега са модерни /и много скъпи/..но единственият им по-сериозен + е, че мерят и светкавична светлина - за студио например.../което е ненужно ако се снима с цифров апарат:)...или класически, по стандартни светлинни схеми/.
За условията при които мери един селенов светломер, може да ти свърши работа и един трениран окомер:) Големите фотографи така правят , но имат ли възможност правят клин де:) Това е истинският кеф от фотографията.

не ми е ясно клин какво е?

Отговори на това съобщение
 Re: обяснете
Автор: murnau   
Дата:   21-11-04 16:15

da kajem che snimash na 1/60

klin e kogato zasnemesh oshte 2 kadura ili pveche:
1) edin preexponiran (naprimer s 1/30)
2) edin nedoexponiran (1/125)

Vsushtnost se podsiguriavash , ako kadura ti e vajen, da ne se oburkala mnogo kletkata, koajto meri svetlinata (chesto stava, ako ne merish sus spot)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-11-04 16:16

кое не е ясно? Не е цитирано отначало - това в началото на постинга (това е само част от постинга ми) важи за селеновите светломери.
Клин - това са няколко кадри, последователно направени с различна експонация, обикновено до +/- два стопа през половин. Разбира се, прави се когато сюжета го позволява, но позволява ли го - почти винаги за професионалната фотография.

Автор: Anarhia   
Дата:   21-11-04 16:30

мерси

първа  назад  1     всички  напред  последна