Автор: volokin
Дата: 22-11-04 12:24
aemon, doskoro pi6eh na kirilica, ot skoro ne stawa
Po otnoshenie na Bresson go kazah poradi fakta, 4e me iznenadwa naistina wisokoto ka4estwo na printowete i kato informacija i kato tonowe, towa edwa li moje da se postigne samo s laboratorijata. Wtoro, togawa e njamalo dori Kodak Tri-x, tozi film skoro nawurshi 50 godini. I wisoko4uwstwitelni filmi ot roda na 400 susto sa bili rjadkost, da ne goworja za niskoto ka4estwo srawneno sus segashnite takiwa! Ta kato imam predwid dneshnata tehnika i to4no razgoworite za megapikseli i formati, to4no poradi tazi pri4ina se udiwih, t.e. widish li HUBAWA SNIMKA s HUBAWO ka4estwo STAWALO i s suwsem PROSTA TEHNIKA, bez SWETLOMERI, bez WISOKORAZDELITELNI FILMI, BEZ MEGAPIKSELI, ej towa mi beshe misulta, 4e ne opira do tehnikata.....
Otnosno razgoworite za tehnika: ako si zabeljazal az snimam analogowo, i to ne stoto sum njakakuw izostanal ili protiwnik na progresa, a poradi fakta, 4e analogowoto snimane mi dostawja udowolstwie (za razlika ot cifrowoto), a ne stoto edi kakwo si tam.....
DA az sum edin ot teja koito goworjat za tehnika, kakto cifrowa taka i analogowa, ama nali za towa e foruma?!
Ili ne mislish taka?????
Az li4no popadnah wuw fotografijata ot 4isto tehni4eskata strana, dokato se zapalih nakraja....Taka 4e ne mi otnemaj ljubowta kum tehnikata!!!!!!!!!!!!
I na kraja to4no w postinga za Bresson izobsto ne goworja za tehnika, daje naprotiw, 4e tja e na posledno mjasto w redicata na wajnost!
Stoto az imam i snimki s pinhole, a tam njama mega pikseli! Dori sega se mu4a da izmislja ot edin 2-milionen Digitalen Fuji dali ne moje da se naprawi nesto kato pinhole, digitalno, loshoto e 4e tehnikata trjabwa da sraboti sled 4ek na kamerata, a kato i e mahnat obektiwa tja dawa greshka, ta towa trjabwa da se zaobikoli po njakakuw na4in, ta MEGAPIXELI izobsto ne me interesuwat!!!!!!!!!!
Apropo, imam edna sglobena skutijka s dwe lupi, na razstojanie 5 cm edna ot druga, lupite sa ot stari digitalni aparati, mu4a se da naprawja wkarwaneto na filma, da ne e mnogo trudno, ta ste eksperimentiram w tazi nasoka, interesno mi e kakwo ste stane??
|
|