Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 OTNOVO GENIALEN
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-11-04 22:22

В коментари се настояваше направо "Някои пак да отвори такава дискусия", затова го правя. Обичам хем да съм в такава помощ, хем да изясняваме нещата на масата:)
"Тея "светила" друго освен смях не ми вкарват, та каквото искат да си пишат, просто се уверявам че човечеството не отива на добре съдейки по сълбокомислените им писания:)
Да няма спекулации все пак, тигъра не е мой (демек снимката не е моя), просто пловдивският зоопарк и за отбиване на номера не става..."
"Мога ли да използвам тази снимка за един колаж?Ако може и в по-голям формат?"

Напоследък все по-често гледам във форума снимки, които не са авторски, ама за разлика от предишни случай са вмъкнати в монтажи - със или без авторско съгласие (това не е от значение, НЕавторски). Например като Тук - виждам всеобща радост и закана към различните/нормалните дори.
Тъй, като това може би е поредната нова фотография, пък и аз искам да се включа в нея, защото знам много фрий сайтове със страхотни изображения, пък и приятелите няма да ми откажат..та искам преди това да подложа тук това на обсъждане и да питам приемаме ли го за нормално и редно. Щото да трябва да рискувам аз така /заради охраната, не друго/ без решетките Мърдок /добре, че е мило коте/ - за да е авторов, като може и така - гледам по-ефикасно е?
Дали да се обособи друга галерия "Взето назаем" или "Експеримент" /снимките от която се рейтинговат в общия куп/ е достатъчен за такъв тип изображения.
Добре е да обсъдим моралните и правни аспекти, и да стигнем до ясно решение.
Добре ще е да стигнем до консенсус, и то авторите..защото на средния ИТ зяпач е ясно че му е през..:)..и би се кефил на всичко, особено ако е по скандално /крадено, взимано, и т.н./
Да видим този текст дали е актуален или е нужно да се промени.Снимките в този сайт са със запазени авторски права.
Използването им без позволението на авторите е незаконно.
например така:Снимките в този сайт са авторски със запазени авторски права. Използването им без позволението на авторите е незаконно.Промени и повторно качване на авторски снимки от сайта е възможно само под формата на редакция под съответната снимка.
авторски снимки - направени от автора /не купени, подарени, или такива на които притежаваме авторските права/
снимки - включва и монтажи/колажи, в които всички елементи трябва да са авторски.

Отговори на това съобщение
 Re: OTNOVO GENIALEN
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   20-11-04 22:26

За светилата съм си казал мнението вече.

Ами и аз не подхождах с голям ентусиазъм към перспективата да ползвам чужди снимки за мои неща (ЧАСТИ от мои неща, наблагям на ЧАСТИ), обаче преди седмица ли две ли, повече ли имаше една дискусийка - някакъв тип беше пуснал едан две снимки - едната беше голям град (ню йорк?) с планета надвиснала над него. Та дискусията беше - морално ли е? И се стиган до заключение - щом е в "експеримент" - може. Е, проблем? Аз там си пускам нещата. Изяж ме.

Автор: jumbo   
Дата:   20-11-04 22:29

споко бе днес моби го е хванал словесния онанизъм [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-11-04 22:34

Словесния цикъл му е дошъл по-скоро...

Дата:   20-11-04 22:35

Depeche_Fantasy - не твоята особа е обект на дискусията тук - има си хас. Мерси за мнението...но точно под тази снимка някои говореше, че иска/трябва/някои ще го направи - да се открие дискусия. Ето, правя го.
Явно такива и подобни случай са много вече /не си правя труд да помня авторите/.
Ако колажираме без и да сме снимали изображенията - то тогава за каква авторова фотография ще говорим /или може и да не съм прав/
Да обсъдим и решим може ли така, и точно как, защото и на мен, и на всеки ще е по-лесно да бръкнем в дълбините на фрий изображенията, пълни с екзотика и с изображения от "ония" местета по земята и извън нея, дето само на сън сме виждали..ама някой/някоя камера са заснели. Да ги въртим и монтираме до н-та степен и до безобразие[smilie5]

Дата:   20-11-04 23:02

Давайте мнения по темата и становища, че искам да знам какво ще решиме. Стига с цикли и онанизми и други офтопици, аман.
Като не ви модерират, се забравихте и врътнахте земното кълбе около собствения моментен интерес.[smilie7]

Автор: joshua   
Дата:   20-11-04 23:27

аз арта нема го коментирам, че stranger-a пьк ша ме метне - не че не ми липсва де ;-)

а "колажа" с планетките итн, струва ли си да го коментираме? по ми е любопитно, е ли е възможно некой дет си няма идеа що е то филтър - не иде реч за бевел или ембос, а за custom, да речем - да го твори тоа арт? ...се пак "цифрово" го твори или бъркам?

а иначе, си мисля, че с "кражбите" малко се прекалява - в контекста на сюжет, подредена сцена някаква етц

Дата:   20-11-04 23:37

Аз от ленти не чаткам буквално нищо, арта ми е цифров и не му пречи да бъде арт. Знам, че сугирно нямаш специално мен предвид, обаче да си кажа. Като композиции не съм крал и няма да крада никога, материални ми липсват и това използвам, БЕЗ ДА КРАДА.

Автор: stoevmobile   
Дата:   21-11-04 10:25

[smilie11]

Автор: Junior   
Дата:   21-11-04 10:33

МОЕТО МНЕНИЕ - НИКАКВИ ТАКИВА.... ЩО ЗА ГЛУПОСТ СЕГА - ЗЕМАЛ МЛАДЕЖЪТ ХУБАВ ТИГЪР ЛЕПНАЛ МУ ДРУГ ФОН И АЙДЕ - ТВОРЕЦ... СПОРЕД МЕН ТОВА ЗАСЛУЖАВА УДИВИТЕЛНА И ТОЛКУЗ....

Автор: lukcheto   
Дата:   21-11-04 10:46

Не знам защо се подхожда негативно по тази тема, тя е важна!
Моето мнение е, че ако ще се твори и говори за АВТОРСТВО, то тогава независимо колаж ли е или интерпретация по някаква тема, всичко в колажа трябва да си е снимано от самия му автор.
Аз съм си давала на няколко пъти снимки с цел различна интерпретация/колаж по подобна тема, но винаги след като са ми искали съгласието и сме обсъдили предварително каква е точно идеята на ползващия снимката [smilie5] [smilie25] [smilie8] [smilie8]

Дата:   21-11-04 10:49

Правилно, Лукчо...

Автор: photoforce   
Дата:   21-11-04 11:02

Абе, вие чувате ли се ?
Значи аз, като отворих ей ТАЗИ тема бях не-знам-какъв си, а човекът, който все пак работи над снимките, променя, интерпретира, редактира, в край на краищата, Твори, е на прицел! Значи снимката в темата, която аз пуснах не е нищо лошо ? Паспортна снимка, била купена. И какво, това значи ли, че е снимана от човека, който я е купил! И какво художествено има в паспортна снимка. Много ме е яд, ама не за друго, а защото тук има хора, дето са срещу мен и въобще не се замислят. Айде вижте сега ТЕМАТА и кажете, не е ли така, аджеба!

Линкването не работи! Ето адреса.

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=75432&t=74019&phorum_uriauth=#reply_75432

Публикацията е редактирана (21-11-04 11:03)

Автор: Gorba4ov   
Дата:   21-11-04 11:06

ами аз така мога да взема изпипана снимка на някой модел и да я "пльосна" на стол, който аз собственоръчно съм снимал в задния двор на баб ми и после всичко това да го кача върху палубата на "Титаник: сниман 19... и коя си там година.... Така много се размиват границите..... Най добре е, ако се направи някаква обособена част от сайта, на която да могат да намират място и такива "снимки", все пак тези неща се харесват на много хора (вкл. и на мен) и в тях също се влага много творчество..... а и техника.....

Дата:   21-11-04 11:07

Добрееееее деееееееееееееееее, няли уж такава галерия била експеримент!?!??!?!?? Ми противоречите си, мамка му!

Дата:   21-11-04 11:17

Gorbi, такава "галерия" има - казва се: bgphoto.net - там който квот си иска да качва и после да го пльоска тук във форума за обсъждане...

Експеримент, батенце, е съвсем друго от това, което ти разбираш... тук става дума за експериментални фото техники, и експериментални идеи, а не за експерименти с чужди снимки, щото на някой му харесвало...

Дата:   21-11-04 11:22

Джъниър е прав, по принцип.
Просто това не са снимки... все пак тук не е http://www.colage-forum.net !

Дата:   21-11-04 11:22

Аааааха. Оки, светна ме. Обаче както казах си противоречите. Щото и аз така мислех допреди онзи тип с планетите, нямаче нм време точно сега да ти вадя стари теми.
А ти виж какво оценяват(е) в работите ми - композиция, качества на монтажа, посление (макар че някои сами си го изфабрикуват това послание), а не материали. Последните ми четири неща + majestic sccoter of time са с чужди облаци. Ето ти жокер. Кажи, бате, ако искаш да ги трия, ако искаш да им лепна червен печат КРАДЕНО, кажи, правя го.

Дата:   21-11-04 11:23

фотофорс, абе да го таковам,сега и колажи не можело да се правят! Ми айде уточнете се срещу какво негодувате!

Дата:   21-11-04 11:24

ти ми пий от биричката, па после разправяй че я опитваш дали се е стоплила [beer]

Дата:   21-11-04 11:25

пардон, "изпий биричката" исках да кажа [smilie5]

Дата:   21-11-04 11:25

Е-е, чак цялата, груб си, Стоев :)[smilie24]

Дата:   21-11-04 11:36

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=72729&t=72729&phorum_uriauth=

Автор: thor
Дата: 11-11-04 11:03

правилно ..момчето ги е сложило в експеримент и аз не виждам проблем в случая

Автор: special_k
Дата: 11-11-04 11:15

...e ne.., to i az ne pi6a 4e sa moi snimkite v experiment, ama se podrazbira.
No to4no v tozi slu4ai mislq 4e nqma problem.., nqkaksi... de da znam...

Автор: Valentin_Cherkezov
Дата: 11-11-04 20:05

В раздел "Експеримент" тук има снимка на един от администраторите. Kазва се "the last supper". На снимката се вижда част от фреската "Тайната вечеря". Трябва ли да разбираме, че:
1. Администраторът е нарисувал "Тайната вечеря"?
2. Администраторът собственоръчно е снимал творбата на Леонардо?
3. Администраторът е използвал детайл от чужда снимка, като изрично е посочил това?

Автор: pinko
Дата: 11-11-04 20:48

Автор: Valentin_Cherkezov
Дата: 11-11-04 20:05

В раздел "Експеримент" тук има снимка на един от администраторите. Kазва се "the last supper". На снимката се вижда част от фреската "Тайната вечеря". Трябва ли да разбираме, че:
1. Администраторът е нарисувал "Тайната вечеря"?
2. Администраторът собственоръчно е снимал творбата на Леонардо?
3. Администраторът е използвал детайл от чужда снимка, като изрично е посочил това?

Или по-добре да не се правим на по-големи католици от папата?

Черкезов, ти си пич, Черкезов, ти изби рибата, ти изкърти мивките и пренареди теракотата(това го изоках само и единствено с цел да се вместя в лексикалното богатство, семантичното и секакво друго разнообразие и безобразие на т.н.конструктивни коментари в този т.н. фотосайт)

Дотук добре, ама сега ще те баннат, сори пич...

Белене за теб, Сибир, Колима, (ако беше жив В. Шаламов(за незапознатите - автор на цикъла Колимски разкази) направо нов цикъл разкази щеше да напише с твоите одисеи и перипетии) ,как смееш, кой си ти бре, да се усъмняваш, макар и за секунда, в ръководната роля на сещаш се кое....

Автор: boni
Дата: 11-11-04 22:35

Валентине и Пинко,по тази тема сме си изказали мнението аз и СаС. Да сте видяли Жоро да е казал нещо?
Както виждаш оставили сме отоврена дискусията за колажите .Нито сме изтрили снимките на автора ,нито сме го баннали.
Не е точно като да свиеш чужди снимки и да ги плеснеш в сайта от свое име и после да си трайкаш докато не те разкрият. '

Автор: photoforce
Дата: 12-11-04 01:39

Айде-е-е, поредната жертва! Абе, хора, като се метнете у врато на някого, не пускате, бе, ейиии! Два дни я раздувате тая тематика... окей, какво толкова става! Човекът нищо лошо не е направил, интересни са наистина нещата му, може да не са негови снимките, от които идват, но той сам не е казал, че ги е заснел той, нали? Може и да не им е мястото на сайта за авторова фотография, ами добре, нека го изтрият, баннат и да му обяснят как стоят нещата, дайте му съвет на човека, ако се нуждате от такъв, пък, ако му е тук мястото, нека поства! Това си е изкуство, всеки, ще седне ли така да редактира, така да направи нещата ? Това си е негово виждане. Кажете му две думи, ама стойностни да са, стига раздували... че вече петъчен хумор 'ше стане.

Бла бла бла...

И още има в темата, ама трябав да излизам. Сами си я четете. Отворена дискусия.
Като толкова имате против - трия си чуждите снимки и готово. Не боли. Не е проява на сръдня, спокойно, разбирам ви гледната точка, донякъде я споделям, обаче не съм единствения такъв тук. Айде със здраве.

Дата:   21-11-04 11:36

И НА ОНЯ С ПЛАНЕТИТЕ МУ КАЗАХ СЪЩОТО (АКО СИ СПОМНЯШ АЗ ПОВДИГНАХ ВЪПРОСЪТ)... И ЗА НЕГО, КАКТО И ЗА ТЕБЕ , ЩЕ ПОВТОРЯ:
МОНТИРАЙТЕ СИ КВОТО СИ ИСКАТА, ЕДИНСТВЕНОТО ОГРАНИЧЕНИЕ Е ВСИЧКИ (!!!!!!) СНИМКИ, КОИТО ИЗПОЛЗВАШ ДА СА ТВОИ... (ТОВА Е СМЪСЪЛЪТ НА ГЛАЕРИЯ ЕКСПЕРИМЕНТ)

Дата:   21-11-04 11:37

Да бе, ама това ти го казваш, ама май не и само ти в този сайт[smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна