Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Един интересен тест
Автор: pinko   
Дата:   18-02-04 17:26

Отново по темата лента с/у цифра[smile]
http://www.photoscape.ru/dp_open_2003/resolution3/

Публикацията е редактирана (18-02-04 17:27)

Отговори на това съобщение
 Re: Един интересен тест
Автор: Boreto   
Дата:   18-02-04 18:12

Ми думите са излишни.

Автор: junior   
Дата:   18-02-04 20:16

просто май верно нема кво да се каже повече...

Автор: jumbo   
Дата:   18-02-04 20:41

както винаги е снимано в облачно и ниско контрасно време......
съгласен съм че дигиталката бие по резолюция но искам тестове на ярка светлина оооооооооооооооооооооосвен това тук сравнението е в полза на дигиталката я да видим на хартия как ще стоят а?????
ииииииииииии поне да бяха ползвали еднаква оптика ама че са задръстеняци аз от де да знам какви обективи са ползвали това че са на диафрагма 8 хич не ме грее щото в някои сличаи ако обектива е 1.4 то 5.6 му е отимална а ако не на 2.8 то оптимала му е 11 да не говорим за някое застреляно варио дето нама оптимал нийде[smile] абе навсякъде само тестове ама само за чесане на езици по скоро[smilie18]

Автор: borovinka   
Дата:   18-02-04 21:48

Чаааай малко ся !
Практически всичко дето го снима едно профи отива за печат. За печат трябва файл. Сравняваме файлове от ДСЛР и сканиран малоформатен кадър. Мисля, че е ясно как ще стоят на хартия единият и другият (при все, че не всички диапозитиви се сканират на барабанни скенери за по 200 - 300 хиляди $).
[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   18-02-04 22:17

съгласен съм с теб но аз имам друго предвид че те показват тестове колко е зле филма и ко показват подпирайки дигиталното ако направим обратния тест мисля че дигиталното ще се поиздъни особено на ярка (остра) светлина

Автор: msld   
Дата:   18-02-04 23:02

Canon i Nikon ot niakolko godini proizvejdat samo digitalni cameri,da ne govorim ,che veche ima i digitalni garbove za srednoformatnite cameri,badeshteto e na digitalnata fotografiya!

Един интересен факт
Автор: assens   
Дата:   18-02-04 23:12

Q: How does medium format compare to digital cameras?

From scientific researcher's Table:

Consumer Digital Camera 0.365 megapixels
Amateur 1kX1k " " 1.05 megapixels
Pro 4kX4x " " 16.77 megapixels
35mm fast film 22.11 megapixel equiv.
35mm medium speed film 54 megapixel equiv.
35mm slow speed film 124.76 megapixel equiv.

Ratio'd for medium formats (using actual film sizes e.g., 56mmx56mm for 6x6cm..):

area ratio megapixel 16.7megapixel how one 16.7Mp chip
format to 35mm equivalent chip equivalents compares as % film
6x4.5cm 2.9:1 364 Mp 21.7 times 4.6%
6x6cm 3.6:1 453 Mp 27.0 times 3.7%
6x7cm 4.5:1 566 Mp 33.8 times 3%
6x9cm 5.3:1 633 Mp 39.6 times 2.5%

http://medfmt.8k.com/mf/mffaq.html

Автор: borovinka   
Дата:   19-02-04 00:25

Няма да се издъни ! [smilie19]

Автор: GuruMMX   
Дата:   19-02-04 00:53

mdaaaaaa [smilie10]

Re: Един интересен факт
Дата:   19-02-04 00:57

tuj tuj :)

Автор: boni   
Дата:   19-02-04 01:06

Тва е тъпо. 633мп друг път обаче. Въпросът е каква полезна информация има там- иначе и аз мога да си раздуя един файл до 800мп.

Дата:   19-02-04 01:07

e az za tva se uhilih de :)

Автор: emmmo   
Дата:   19-02-04 01:13

Dali da ne vzema i az uchastie v edna tema, diskutirashta tehnicheskata strana na fotografiyata? Ne, nyamaaaaaa!!! :-))))))))))))

Дата:   19-02-04 01:23

Др. Емммилио от кубинската делегация се изказа по същество![smilie24]

Автор: boni   
Дата:   19-02-04 01:39

Аз като гледах снимките ба хартия за изложбата "Снимка по песен" и установих че там повечето качествени снимки са от лента.Основната причина за това обаче е че повечето народ май снима с разни шумни дървета,или пък вади кропове от нищото.

Автор: nikon_f2   
Дата:   19-02-04 01:39

Интересно,че всички такива сравнения са пълни с малки случайни "неточности". Сравнява се например Nikon c Canon,камери от различен клас, много често изобщо не се споменава изобщо с какви обективи е снимано. Не е ясно как е обработен филма, най-често не е "профешънъл" материал, но пък винаги се сравнява с мах. на цифрата. Чудя се тези хора всички ли случайно падат от марс , не са чували за вибрации във фотоапаратите, за коефициенти на вътрешно отражение в апарата или обектива.Да не говорим, че и апаратите и обективите се делят на висок среден и нисък клас.[smilie25]
Sorry, ама за мен този тест е несериозен. Все още чакам някой да направи един коректен тест, че да му повярвам.[smilie3]

Дата:   19-02-04 02:08

F2.... ми дай да направим един и да го турим като статия тук... К'во ще кажеш?

Автор: encore   
Дата:   19-02-04 07:20

ОК, по резолюция и детайлност цифрата бие. Вижте цветопредавката обаче! Разликата е почти както между видеокамера и кинолента.
Не си изхвърляйте старите апарати! Имат шум, късогледи са, обаче имат душа :)

Автор: assens   
Дата:   19-02-04 10:13

Айде сега да изкараме и обективите на цифарките по-добри от тези на средноформатните :) така вече ще можем със сигурност да твърдим, че при цифарките имаме много полезна информация :)

ето още една интересна статия по въпроса...
обърнете внимание на двата метода на сравнение - обективния и субективния...

http://www.sd9.org/sd9vrsmed.htm

аз лично не искам да взимам страна. според мен, няма база за сравнение м/ду дискретната и аналоговата страна на нещата. Можем да сравняваме два филма или две цифрови камери да, но цифрова камера с филмова - това е само за да мътят мозъците :) В крайна сметка въпроса опира и до това как ние възприемаме света? Дискретен или аналогов е той според вас?

Автор: Boreto   
Дата:   19-02-04 10:22

Дискретен или аналогов е той според вас?
Разбира се, че е дискретен. Дори светлината е дискретна (кванти).
Сензорите (очите) също са с дискретна структура. Колбичките и пръчиците (пиксели, нали?!) са краен брой. Нивата на сигнала (йони, нали?!) също са краен брой.
Аналоговата техника означава само, че е все още ниско нивото на цифровата техника.
Само че си мисля, че вече не е много ниско.
[smilie25]

Автор: mib   
Дата:   19-02-04 10:34

хе тука май бъркаш...
очите са с дискретна структура, но в природата няма такива неща като кванти, херцове, сантиметри и прочие... всичко е въведено от човека за да може да го измери по някакъв начин. Светлината и звука примерно са абсолютно аналогови, за каква дискретна светлина или звук може да се говори в природата, без да се взима предвид науката?

Дата:   19-02-04 10:37

абе той борето е от извратените цифроманияци :-) ей на и с цифрови централи се занимава[smilie7]

Дискретен ли е светът?
Автор: asahi   
Дата:   19-02-04 10:46

Въпросът е философски. Поне човешкият мозък на ниво идеи (това е логическо, а не физическо ниво) е аналогов. Това не му пречи да възприема дискретизирани сигнали от периферната нервна система. Окото е добър пример за дискретен датчик, но ухото е също толкова добър за аналогов. Като си дам сметка за сетивата, на които държа, предпочитам да усещам нещата аналогово, с нюанси и неопределености. Как да сравним интелекта на две блондинки? А излъчването им? Все пак няма да отрека света на има-няма, защото някои неща трябва да са прости. За блондинките конкретно: става - не става.

Дата:   19-02-04 10:50

абе както и да е и аз минавам на цифров апарат щото ми се налага от икономически съображения от типа за да има какво да ям а аз ям много (но не апарати де) но не съм навит все още да слушам изказвания от рода дръпнахме шалтера на лентата що все още помня мю2 колко добри снимки прави на лента [smilie5] [smilie24] [smilie18] [smilie19]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна