Автор: Mobby_Dick
Дата: 18-02-04 16:28
Хората вярват на PR - учи се в НБУ., вярват и на снимката - отгоре, отгоре..защото и не се задълбочават. По същия начин вярват и на сапунените сериали.
Гледаи ти, границата била прескочена..пък аз не си изхвърлям лентовите апарати, че и купувам тоя-оня ветеран!..пък и машинки за снимане даже
"че смъртният акт на фотографската лента бил подписан и подпечатан." - а това, ако не се лъжа, го срещах в статия за Коника БГ..пък гробокопача на лентата май беше точно Канон 300Д. !?!?! Купувай, народе!!! Вероятно автора (доцент П.Абаджиев) е преценил, че точно този модел най-евтин ДСЛР, ще влезе във всеки дом, и ще гробозакопае всяка Скина, Практика, Канон. Аз пък имам друго мнение по-въпроса - колкото малоценно, толкова пък лично. Да, те вече се гробозакопават.Докато 2-те фотографии не се припокриват, ще ползвам и двете. Особено сега - все пак добрите обективи (четки) рисуват някак си по художествено само върху филм (платно), ако смениш платното - доста се обезличават...за чертежите - там не се рисува с четки. Когато направят софт или матрици, с екзотични имена, и напълно избият нуждата от друго - тогава да, особено пък ако зачезнат филмите. От цифра много по-лесно се печели, най-вече защото по-лесно се снима и залива пазара на запад 99 процента. Кодак обърна фунията вече - по-чисто, по-лесно, по-евтино, дори по-екологично и ресурсоспестяващо, по-доходоносно и по-масово,...подготвен беше пазара успешно с разни филмови сапунерки, пък и повече пари се изтръскват от джоба на купувача купувайки и ъпграде цифрово апаратче. Но ние сме на изток - освен, че сме по-бедни, сме и по-умни...и търсим и 1-ния процент...така ми се ще да се каже де. На днешно време хич не ми се мисли, как щях да имам и работя само с 1 фотоапарат - филмов или цифров.
|
|