Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 mneniq za canon P.S. S1 IS
Автор: zaio_d   
Дата:   17-11-04 22:51

struva li si 400$
pritesnqvat me bateriite.
kolko golemi snimki mogat da se vadqt. s dobro ka4estvo?

Отговори на това съобщение
 Re: mneniq za canon P.S. S1 IS
Автор: stoevmobile   
Дата:   17-11-04 23:14

зависи за какво го използуваш, ама 600лв/$400 си струва. Какво за батериите? Комплект 4 зарядни sanyo 2100 не е скъпо.

Дата:   17-11-04 23:16

имам изписани бая лоши работи за него у форума, ама основното при мен е цената, на която го купих и калпавото ми [beer] задапаратно у-во:)

Автор: dch37   
Дата:   17-11-04 23:22

ne znam zashto wsichki go huliat.. glawno profitata ne go hareswat.. az imam takowa weche 5 meseca i sam mnogo dowolen ot nego... sas sigurnost nai-dobroto za parite... sega si mislia da si wzemam dslr no shte si zapazia canon-cheto.

Otidi na www.dpreview.com i wish kakwo pishat tam za nego..

ima minusi sas sigurnost no za kategoriata w koiato e, e mo#e bi nai-dobroto...

ako te interesuwa kakwi snimki prawi wi# mi profila.. wsichko watre e s nego :)

za bateriite zashto niama problemi.. no dalboko ti preporachwam da si wzemesh zariadno i prezare#dashti se baterii, inache ne si struwa parite.. s edni normalni alkalni baterii mo#e da izbichish 100 snimki i sa za pokluka.. a s prezare#dashtite se imash okolo 250-300, a i mo#e da gi zare#dash do 1000 pati.. struwa si mnogo..

aparatcheto ima mnogo hubawi kachestwa, no ne si i misli da snimkash na ISO po-goliamo ot 100.. dosta shum se poiawiawa (towa e i glawnata prichina da se orientiram kam dslr)..

Публикацията е редактирана (17-11-04 23:26)

Автор: riff   
Дата:   17-11-04 23:26

много Purple fringing, но за около 600 лв е добре заради стабилизирания зум и видеото, бива, моите снимки и те са с него, тия дни ще сложа още доста, за любител става.

Автор: dch37   
Дата:   17-11-04 23:28

abe na men ne mi se poiawiawa purple fringing pone do sega.. samo deto malko bawno fokusira na tamno.

Автор: boni   
Дата:   18-11-04 00:03

По принцип не е лошо апаратче,но мене ме дразни явното отстъпление на Канон от идеята на Pro90is .
Pro90is беше с 1/1.8" матрица,RAW,гнездо за светкавици и не виждам никакъв смисъл Canon да бягат от всичко това в наследника на ПРО90.Да го бяха пуснали със старата 1/1.8" матрица .по-добре щеше да е.Или пък да го бяха направили с 4мп 1/1.8 на G3/G2 или 5мп 1/1.8 на G5,щеше да е върха.
Или поне да му бяха оставили RAW формата...
Не я разбирам тази политика.Направиха едно недоносче и се оставиха на Панасоник да ги бие с FZ10/15/20 и дори с FZ3 ,при условие,че Панасоник нямат такива традиции като Канон в този сегмент.
Истината щеше да е наследник на PRO90is с матрица 1/1.8" 4мп + РАВ и гнездо за светкавица и щяха да пречукат всичко живо в този клас - Панасоник,Минолта,Олимпус с малките 1/2.5" CCD
Сигурен съм ,че старата матрица ма Сони 4мп 1/1.8" се е изплатила хилядократно до сега и нямаше да оскъпи апарата

Дата:   18-11-04 00:06

http://www.digitalvideoforless.com/pro901s.gif

Автор: riff   
Дата:   18-11-04 00:19

е идеята е била да е по-компактен, за любителите това също е важно, но така или иначе, не е истински компактен, а си има и кусурите

Дата:   18-11-04 00:29

А стига с тая компактност бе ...Все едно в *** ще си го крием:))
По-важно е качеството за сметка на 2 сантиметра и 100г по-малко

Дата:   18-11-04 00:34

ako vadq a4 dali 6te sa s dobro ka4estvo

Дата:   18-11-04 00:37

ще са

Дата:   18-11-04 00:37

blagodarq na vsi4ki, naistina polu4ih dostaty4no informaciq!

Автор: boreto   
Дата:   18-11-04 09:36

Бони, не си прав. Такова апаратче в този си клас си трябваше. С него избиха рибата на другите производители. Просто вкараха зум и стабилизатор в класа А60/70/80... Отделен въпрос е, че трябваше да продължат традицията в размерите и матрицата на Pro90is. Тук си прав.

Ами какво да кажем за дребосъците на Панасоник с оптичен стабилизатор и големина на Оптио S ? Евала. След като Самсунг пусна мобилен телефон с 3МР и обектив от Оптио S, очаквам Панасоник да пуснат мобилен телефон комбиниран с техния оптично стабилизиран дребосък. Ако пък се сетят и да му пъхнат и FM MP3 плейър с 4GB флаш, веднага си го зъмвам![smilie25][smilie24]

Дата:   18-11-04 09:38

Ами за кое не съм прав тогава ???
Аз това казвам - за матрицата ,RAW и т.н.

Дата:   18-11-04 09:39

В момента си снимам с един FX 2 ,да ти кажа мноо се кефя.Невероятна рязкост има от край до край обектива и няма грам хроматични аберации.Скоро пусках тук снимки и кропове

Дата:   18-11-04 11:55

Ами не си прав да ругаеш тенденцията да се имплантира по-голям зум и оптична стабилизация в по-евтини и по-компактни сапунерки. Мисля, че това е неотразим инженерен ход (не рекламен, въпреки че има и този потенциал), който е изгоден и за производителя и за потребителя.

Дата:   18-11-04 12:01

Впрочем FX 2 вероятно направо размазва прекия конкурент Optio S, но ти ще кажеш най-добре...

Дата:   18-11-04 12:02

Боре ,ти кое би предпочел ако ти го даваха нов и на една цена - Pro90is или S1is?
S1is не е достатъчно компактен за да е в категорията на компактните.
Можеше да пуснат покрай него и модел 5мп с 10х зум ,който да е наследника на про90,щото така губят категорията и дават въздух на други марки
Според мене не е правилно от маркетингова гледан точка и аз съм сигурен ,че те ще се усетят и ще извадят нещо в тая насока

Дата:   18-11-04 12:09

кой каза нещо за компактния S1?
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/kyes5539.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/DSCN8385.jpg

Дата:   18-11-04 12:34

Ако, ако...
В никакъв случай не могат да бъдат на една цена. И точно това е едно от нещата.
А и размерите са много различни. За мен може да не е достатъчно компактен, но за повечето хора е. А пък и на повечето хора им е през пииип за шума в кадъра...
Но аз не ти противореча, че не е лошо да има пряк наследник на Pro90. Само че вече трябва да се сборят с FZ-ките на Панасоник...

Автор: kkm   
Дата:   18-11-04 13:36

дали може от някаде да се купи Pro90is ?

Дата:   18-11-04 15:11

Ами аз имам за продан, но е практически непродаваем, защото е купен за 2800лв и ако го пусна под 1500лв шефът ще ме изсели...

Автор: kkm   
Дата:   18-11-04 16:30

прав си боре, скъпичко идва.. (

първа  назад  1     всички  напред  последна