Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 рамчици, линийки и сродни
Автор: zaks   
Дата:   17-11-04 13:29

Имам една гооооляма молба, понеже виждам че доста снимки във форума са с рамки, може ли някой да каже как се прави тая дяволия, че измъчвам фотошопа сега и се уча, но до там не съм стигнал...
благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: рамчици, линийки и сродни
Автор: PolarBear   
Дата:   17-11-04 13:51

Най-простия начин за рамки: подаваш подходящ цвят на фона и увеличаваш размера на "платното", и така колкото пъти ти трябва. "Image", "Canvas size". Такива работи. А иначе мъчи Шопа упорито. Успех.

Дата:   17-11-04 14:02

благодаря PolarBear, а сега ако кажеш за тънките (червени) линиики дето минават като рамчица на 30pix от ръба на снимката и пак правят рамка... цена няма да имаш:))
а и как да стане gradient рамката
иначе шопа си ми е сродна душа, така да да се каже

Публикацията е редактирана (17-11-04 14:04)

Автор: nanapak   
Дата:   17-11-04 14:15

Правоъгълен маркер (клавиш М)
Еdit/Stroke - задаваш дебелината (а цвета си го забъркал предварително) и си готов да черпиш една бира [beer]

Автор: joshua   
Дата:   17-11-04 16:09

zaks написа:

> иначе шопа си ми е сродна душа, така да да се каже

a, to tva e vidno[smilie5]. selekcii, maski, paths - probvai i sha stane

Автор: soff   
Дата:   17-11-04 16:44

zaks,
Слагаш нов прозрачен слой ПОД снимката, Image -> Canvas size, сменяш мерните единици на пиксели, увеличаваш с 4 пиксела примерно (това ще ти даде 2 пиксела рамка от всяка страна), OK, и после боядисваш целия слой примерно червен. Тънката линия е готова.
После, за да направиш дебелата рамка> както се казваше в един стар виц, довеждаш задачата до вече познатата ни задача от 2 реда по-горе, започвайки отново с нов слой, само че ще увеличиш не с 4, а с 200 пиксела примерно. :))
Впрочем така можеш да си подредиш и повече от 3 слоя с различен цвят, които да си включваш/изключваш, докато си избереш цвета на рамката :))

Дата:   18-11-04 11:47

ииии, ма супер сте, по бира за всички с отговор до тука, за джошуа лимонада

Публикацията е редактирана (18-11-04 11:48)

Дата:   18-11-04 14:19

Абе Соф, ти с колко гигабайта РАМ си бе? Това слоевете за нищо ги нямаш?!? Редиш си ги по три-четири... Ми не може ли просто на ЕДИНИЯ да му сменяш цвета, докато ти хареса? Завиждам ти на машината (или на търпението?!?) [smilie25]

Дата:   18-11-04 15:03

512 MB RAM и засега стигат напълно за нормална работа :) Е, то и моите снимки са със скромни размери - 2272x1704, а и отварям само по една за обработка. И не съм забелязала да се мъчи с паметта. А много слоеве използвам когато искам да варирам не само цвета, а и дебелината на рамката и чертата - тогава признай, че няма да стане с едно щракване смяната ако нямаш 2 слоя :)

Автор: pinko   
Дата:   18-11-04 15:07

Уффф, аз съм с 2 Гб РАМ и пак не ми стига.

Ама то си зависи от файловете, които работиш, моите са средно 150 Мб флатнати(без слоевете)

Дата:   18-11-04 16:20

Соф, репликата ми не е за втория (от обяснението ти), а за следващите три!!!
Дай боже да почнеш и по-големи файлове да обработваш, и тогава ще разбереш:) [smilie25]

Автор: ognyan   
Дата:   18-11-04 16:25

pinko ti mnogo alchen si bil kakvi sa tezi snimki ot po 150MB[smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (18-11-04 16:25)

Дата:   18-11-04 16:27

Когато снимките ми започнат да си заслужава да се обработват от TIFF или RAW, тогава сигурно ще разбера ;) Засега още не си заслужава и се наслаждавам на удоволствието да не си броя слоевете [smilie3] А дано скоро да започна да ги броя! [smilie25]

Дата:   18-11-04 16:33

Огняне, имаш ли идея от полиграфия?!? Представи си плакат метър на седемдесет, направи си нов файл в шопа с тоя размер и му сложи 225 дпи (някои ползват и 300). И това е без полета за кроп, без слоеве, без нищо!!
Не се изхвърляй неподготвен, по-добре се ограмоти:) Успех [beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   18-11-04 22:07

жалко, че още няма опция за запазване на интересни теми :(
Бих искал да мога да намирам поне 15-20 теми, които съм намерил за полезни, а не да ровя половин час за тях в търсачката или да си правя ново подменю на Favorites [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна