Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Професионален апарат ли е Canon 300 D или не ?
Автор: edy   
Дата:   16-11-04 12:49

Какво е вашето мнение ?

Отговори на това съобщение
 Re: Професионален апарат ли е Canon 300 D или не ?
Автор: Vatman   
Дата:   16-11-04 12:54

И ДА и НЕ! Това е не може да е въпррос... Или дай дефиниция за ПРОФЕСИОНАЛЕН...

Автор: borovinka   
Дата:   16-11-04 12:55

Категорично не е професионален !

Автор: ronson   
Дата:   16-11-04 13:07

Това професионален апарат ми звучи като професионална пералня [smilie5]
По-скоро въпросът ти е дали апаратът е насочен към професионалистите или не. При такова положение ти отговарям, че не е. Макар и да има бая фотографи изкарващи си хляба точно с този модел.
Както някой беше казал: За всяка задача си има подходяща техника.
(или нещо подобно беше [smilie8] )

Автор: J0R0   
Дата:   16-11-04 13:18

Професионална кола ли е Daewoo Racer?
Сигурно е, щом половината таксита в София са такива :-))

Автор: Junior   
Дата:   16-11-04 14:09

4и4о ти Бенжи щ' ти кае, че и олимпус мю е професионален апарат...
то май нйе е до апарата...

ааа дали качествата на апарата позволяват копиране на големи размери снимки (щот' то май до тва упира вапросо) - тцъ...

Автор: asahi   
Дата:   16-11-04 14:39

Това е въпрос, на който всеки професионалист може да си отговори сам за себе си. Апаратът не прави професионалиста, както не веднъж сме отбелязвали тук. Виж, едно готино задапаратно устройство е друга работа!

Автор: PolarBear   
Дата:   16-11-04 15:55

Не е. Но става и за по-бедни професионалисти. И те интензивно се ползват от "намалението".

Младши, развий малко темата, защо да не може и защо до това да опира въпроса? Аз по правило се вслушвам много внимателно във всяко мнение за Канон, изказано от никонджии ;)

Склонен съм да подкрепя мнението на Асахи, макар че моето разбиране за "професионалист" е по-широко и това, което Асахи казва, не се отнася непременно за всички...

Автор: Junior   
Дата:   16-11-04 16:21

Айде добре - малко по-подробно:
1. Според мен за "професионални" нужди може да свърши работа и последната спунерка...Просто зависи от професията.... :)
НО дори и за общоприета за проф-фотографска професия като репортерство, и един обикновен апарат пак може да свърши работа (вече дадох пример - попитайте 4i4o-Benji за Olympus Mju 2)

2. Следователно трябва да се дефинира на понятието "професионален апарат" от така зададения въпрос. Както аз го разбирам "професионалния апарат" има две основни разлики от "обикновения" - повече фотографски екстри И по-добро качеството на изображението.

3. Така или иначе вече съвременните сапунерки (като моята и твоята, Пламене) вече са наблъскани с всички по-важни и основни екстри - ръчни настройки, рав формати, качествени оптики, бленди, исо-та, серийни снимки, бракети и прочие.

4. Следователно трябва да се търсят разликите в качественото изображение. НО когато става дума за малко копие (например 700-900 пиксела в нета или 13х18 в някой вестник или 20х30 за изложбичка) - съществена ралика между скъп огледално рефлексен апарат и сапунерка за по $500 няма (особенно ако фотографът си е свършил работата кадърно).

5. Значи по тая моя логика стигам до извода, че разликите ще лъснат когато почва да се копира на големшко. Сега, тук ще станат достаъчно много хора и ще кажат, че са правили от 300д снимки 50х75. И сигурно е така, но след известно "баене". А за по-големи копия - хмм съмнявам се да стане, от това което съм видял до сега.

6. Та моето мнение за 300д е, че това е един доста универсален (и съответно масов - най-оридавания фотоапарат в СВЕТА) апарат за "под-професионално" ниво, което, пак повтарям, е според така дефинираното понятие "професионален апарат".

7. Завиждам на всеки който има 300д и поздравявам всички пичове, които си го ползват. Едно ще кажа - СНИМАЙТЕ НА ВОЛЯ С КВОТО ВИ ПАДНЕ - ИЗОБЩО ТАКИВА СПОРОВЕ, КАТО ТОЗИ ТУК, СА СУПЕР-БЕЗ-ПРЕДМЕТНИ...

Автор: n1x0n   
Дата:   16-11-04 16:32

Важното е какво е казал производителя, а той е казал че 300Д е любителски апарат.
Това че някой изкарва пари с него не го прави професионален модел по никакъв начин.

п.п.
От друга старана да се има предвид че снимането с професионален апарат не гарантира професионални резултати.[smilie3]

Автор: volokin   
Дата:   16-11-04 16:35

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
не им завиждай чак толкова, имаш по-добър [smilie18] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Stoyan22   
Дата:   16-11-04 17:13

Za tia xonorari takiva aparati.
Ako ni pla6taxa podobava6to 6tiaxme da opsajdame digitalni garbove za sredno formatnite ni aparat4eta.
Palna saponerka e, spored svetovnite standarti.

Автор: kadar   
Дата:   16-11-04 18:03

Absolytna sapunerka e 300 D !!!
Mislq 4e dori e izli6no da se misli na taq tema pak kamo li da se govori !

ako ...
Автор: opeldjia   
Дата:   16-11-04 18:17

... profesiata ti e fotograf i polzvash 300D za da izkarvash pari s nego znachi e profesionalen ! [smilie11]

Автор: Canon   
Дата:   16-11-04 18:49

Като допълнение, професионалността е функция на изискванията към апарата.
Примерно за някои модели (не уточнявам фирма) се гарантира безотказност от -40 до +60 C. На мен тези ниски температури са ми противопоказни, по-добре да си пия ракийка до камината през зимата. Но на предпоследната експедиция до хималаите снимките бяха от смяната 8, а не от лайката r3 (която замръзна)!
По този критерий смяната е по- профи от лайката, независимо че по много други е по зле от нея.
Щото 36 калпаво снимани със смяна снимки са по-продаваеми от 36 вуобще неснимани качествени със лайка :)
Наличните естри на R3 са били просто неизползваеми. А като се обърне каруцата пътища много...
т.е пак опира до твоите изисквания/условия за това какво искаш да получиш като краен резултат (и което да продадеш, както би направил един професионалист)

[shtrak]

Автор: volokin   
Дата:   16-11-04 19:18

Canon, объркал си лайките и трябвало да вземеш не R, a M, там няма какво да замръзне![smilie24] [shtrak]

Автор: Canon   
Дата:   16-11-04 19:30

хе хе Волокин [smile]
аз не съм ходил и нямам лайка (за съжаление)
Други ходиха. Лайката са им я дали директно от кутията?[smilie11] без да е подготвена за такива условия - разни силиконови смазки и т.н
Пък си помисли на цената на една м3 колко тона ракия можеш да изпиеш [smilie5]

Автор: PolarBear   
Дата:   16-11-04 19:34

Ами аз писах, че не е професионален. Което не значи, че с него не могат да се решат редица фотографски задачи на професионално ниво.

За Младшия: верни думи, но всъщност не доказа, че не може да се принтне и малко по-голямо...6,3 мегапиксела са си 6,3 мегапиксела - колкото - толкова. Има професионални с по-малко. Но много рядко тези, които имат 300Д имат и висококачествена оптика, за да могат да кажат, че са изстискали всичко от апарата.

Има една друга безспорна разлика от професионалните, за която никой не обели дума - това е издръжливостта на машинаката - пластмаси като цяло, затвор за неясно колко щрака, ама много по-малко от професионалните със сигурност и т. н. ...

И последно, професионализма, каквото и да означава, се определя от задапаратното у-во.

първа  назад  1     всички  напред  последна